Mașina lui Carlos Sainz a luat foc la Marele Premiu al Austriei din Formula 1 / Foto: Profimedia

Carlos Sainz a descris momentul când mașina sa a luat foc la Marele Premiu al Austriei: ”Stewarzii au fost lenți!”

articol scris de Digi Sport
11.07.2022, 17:27
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Carlos Sainz (27 de ani) a avut parte de momente cumplite la Marele Premiu al Austriei din Formula 1.

Pe finalul cursei, mai exact în turul 57, când Sainz era pe locul 3 în clasament, monopostul pilotului lui Ferrari a fost cuprins de flăcări în momentul în care a încercat să îl depășească pe Max Verstappen.

Carlos Sainz a descris momentul când mașina sa a luat foc la Marele Premiu al Austriei: ”Stewarzii au fost lenți!”

Galerie Foto

După ce motorul mașinii a explodat, iar Carlos Sainz a realizat că monopostul său este în flăcări, pilotul a ieșit în afara circuitului, însă spanilolul a trecut prin momente cumplite, pentru că intervenția stewarzilor s-a lăsat așteptată în timp ce flăcările erau din ce în ce mai mari.

Am văzut că arde puțin, nu am fost speriat. Am calculat când să ies din mașină, astfel încât monopostul să nu revină pe circuit. Nu a fost o situație ideală și trebuie să analizăm cu FIA ce se putea face mai bine. Aveam nevoie de ajutorul stewarzilor înainte ca acesta să vină.

Nu a fost simplu. Am văzut în oglinda retrovizoare că mașina a luat foc. Când am încercat să ies, mi-am dat seama că mașina ar fi scăpat de sub control dacă aș fi ieșit.

I-am chemat pe stewarzi să mă ajute, să înfrâneze roțile, dar cred că acest proces a fost puțin cam lent. La un moment dat, flăcările erau atât de mari încât a fost nevoie să ies, indiferent că mașina se mișca încă. Trebuie să vedem cum se putea proceda mai rapid”, a declarat Carlos Sainz, potrivit AS.com.

Charles Leclerc (Ferrari) a câștigat Marele Premiu al Austriei

În fața propriilor suporteri, Red Bull l-a avut pe Max Verstappen în pole-position, iar acesta a pornit ca din tun. Bucuria campionului mondial a ținut mai puțin de 12 tururi, când Leclerc (Ferrari) l-a depășit cu o manevră superbă, după ce mai încercase de câteva ori în turul 10.

După ce au început trecerile pe la boxe, lider a devenit colegul lui Leclerc, de la Ferarri, Carlos Sainz, iar apoi a revenit Verstappen pe prima poziție. A urmat însă turul 33, când Leclerc a profitat de faptul că Ferrari-ul său era mai rapid și l-a depășit din nou pe Verstappen, care avea probleme cu uzura pneurilor.

După o ieșire în decor a lui Vettel (Aston Martin), care a revenit însă pe circuit, a urmat o nouă rundă de intrări la boxe, iar finalul a fost exploziv, la propriu. În turul 53, Leclerc a trecut din nou de Verstappen, iar în turul 57, lui Sainz i-a explodat motorul și a abandonat, cu mașina în flăcări, în turul 57, chiar când încerca să obțină locul secund și să treacă de Verstappen.

În cele din urmă, Leclerc a trecut primul linia de sosire, urmat de Max Verstappen și Lewis Hamilton, care a proifitat de abandonul lui Sainz și a terminat din nou pe podium.

Etichete: ferrari , formula 1 , carlos sainz , monopost , marele premiu al austriei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Cum a ratat Marius Niculae revenirea la Sporting. Motivul e unul neașteptat: ”Trecusem și vizita medicală”

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

Reacția lui Dan Șucu, după întâlnirea avută cu Marius Șumudică

Coșmar! Ana Bogdan, învinsă de două ori într-o zi de aceeași jucătoare. Românca a câștigat puțin peste 2.000 €

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

8 bijuterii ale lui Michael Schumacher vor fi ”pe tarabă” în luna mai. Câți bani se estimează că va lua familia

PEROZMădălina Ghenea și-a dat examenul în arta seducției, îmbrăcată în lenjerie. Mihai Bobonete, comentariu savuros: "O să vă tragă la şale"

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună