Video Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Spaniei. "Dublă" pentru Mercedes, Verstappen completează podiumul

13.05.2018, 15:49
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Spaniei, desfăşurat pe circuitul din Barcelona. Plecat din pole-position, cel cu numărul 74 din carieră, campionul en-titre a triumfat fără mari emoţii în Catalonia. A fost a doua victorie consecutivă pentru pilotul Mercedes, după succesul din Azerbaijan. Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas și Max VerstappenSebastian Vettel a terminat doar pe locul 4 după ce a efectuat o oprire suplimentară la boxe.

Încă din primul tur safety car-ul a intrat pe circuit după ce Romain Grosjean s-a răsucit şi i-a lovit din inerţie pe Gasly şi Hulkenberg. Pilotul Haas a ieşit de pe traseu, a pierdut controlul monopostului, iar apoi s-a răsucit şi a reintrat pe asflat. Gasly şi Hulkenberg n-au reuşit să-l evite pe francez, astfel că au fost avariaţi serios.

Finlandezul Kimmi Raikkonen a intrat la boxe după 26 de tururi, dar nu a mai ieşit pe traseu. Esteban Ocon a abandonat şi el cursa în turul 41. Pilotul francez a ieşit de bună voie de pe traseu, acuzând o defecţiune la monopost, care s-a oprit pur și simplu.

A urmat o intrare surprinzătoare la boxe a lui Vettel, pentru un nou set de pneuri medium, semn că inginerii erau circumspecți în privința șanselor sale de a termina cursa cu o singură trecere pe la standuri. Decizia l-a costat însă pe german două poziții, întrucât acesta a revenit pe circuit pe poziția a patra, fiind depășit atât de Bottas, cât și de Verstappen. 

Retrogradarea lui Vettel i-a permis lui Hamilton să aibă parte de un final liniștit de cursă, cu un avans de peste 17 secunde în fața lui Bottas. Mercedes a obținut astfel o dublă nesperată după ce finlandezul pierduse a doua poziție la start, în timp ce Red Bull și-a trecut în cont un nou podium prin Verstappen. Belgianul Stoffel Vandoorne a abandonat şi el în turul 48.
 
În urma locului 4, Vettel a coborât la 17 puncte de liderul Hamilton în clasamentul general. 

CLASAMENTUL FINAL

Clasamentul general al piloților

1. Lewis Hamilton – 95 de puncte;
2. Sebastian Vettel – 78
3. Valtteri Bottas – 58
4. Kimi Raikkonen – 48
5. Daniel Ricciardo – 47
6. Max Verstappen – 33
7. Fernando Alonso – 32
8. Nico Hulkenberg – 22
9. Kevin Magnussen – 19
10. Carlos Sainz – 19.

În clasamentul constructorilor ierarhia este următoarea:

1. Mercedes - 153 puncte, 
2. Ferrari - 126;
3. Red Bull – 80; 
4. Renault – 41;
5. McLaren Renault – 40;
6. Haas – 19;
7. Force India – 18;
8. Toro Rosso - 13;
9. Sauber – 11;
10. Williams - 4.

Următoarea cursă a sezonului va avea loc la Monaco.

LIVE TEXT

FINAL de cursă. Victorie pentru Hamilton și dublă pentru Mercedes la Barcelona. Verstappen completeaza podiumul.

UPDATE 17:50 - Turul 65. Hamilton are 18 secunde în fața lui Bottas și se îndreaptă spre a doua victorie consecutivă.

UPDATE 17:28 - Turul 66. Ordinea în cursă: Hamilton, Bottas (+17.580), Verstappen, Vettel, Ricciardo.

UPDATE 17:20 - Turul 48. Abandonează și belgianul Vandoorne de la McLaren, Hamilton corectează recordul în cursă.

UPDATE 17:16. Safety car virtual după acest abandon. Ferrari schimbă strategia și-l cheamă pe Vettel pentru un pit stop rapid. Acesta rămane pe medium pentru restul cursei.

UPDATE 17:15 - Turul 41. După un viraj la dreapta, monopopstul lui Esteban Ocon s-a oprit și pilotul francez a fost nevoit să tragă pe dreapta. 

UPDATE 17:12 -Turul 36. Zece secunde între Hamilton și Vettel în acest moment.

UPDATE 17:10 - Turul 35. Pit stop și pentru Verstappen, moment în care Hamilton revine la conducerea cursei.

UPDATE 17:03 - Turul 34. Ricciardo opreste și pune medium în locul softurilor de la start. Australianul revine în spatele grupului Vettel-Bottas.

UPDATE 17:00 - Turul 32. Ordinea în cursă: Verstappen, Hamilton, Ricciardo, Vettel, Bottas, Magnussen, Ocon, Perez, Vandoorne, Ericsson.
Abandonuri: Grosjean, Hulkenberg, Gasly, Raikkonen

UPDATE 16:55 - Raikkonen a intrat la boxe şi nu a mai revenit. Finlandezul a abandonat. 

UPDATE 16:54 - Verstappen e noul lider, după ce Hamilton a intrat la boxe, iar Raikkonen a avut o problemă care l-a forţat să încetinească. E posibil ca finlandezul să abandoneze

UPDATE 16:50 - Primii cinci clasaţi după 22 de tururi (o treime din cursă):

1 Lewis Hamilton - Mercedes,
2 Kimi Raikkonen - Ferrari
3 Max Verstappen - Red Bull
4 Daniel Ricciardo - Red Bull
5 Sebastian Vettel - Ferrari

UPDATE 16:45 - Bottas a intrat şi el la boxe, încercând să iasă în faţa lui Vettel. Nu doar că nu a reuşit, dar finlandezul a rămas la aproape 3 secunde în urma pilotului de la Ferrari.

 

#Vettel a intrat la boxe, în turul 18, şi a revenit pe circuit în poziţia a şaptea

UPDATE 16:40 - Avantajul lui Hamilton faţă de Vettel a depăşit 7 secunde. Bottas e pe 3, la o secundă şi jumătate în spatele germanului. Suntem în turul 18.

#Potrivit BBC, Romain Grosjean a fost trimis la centrul medical, după accidentul din primul tur. Este vorba despre o măsură de precauţie.

UPDATE 16:30 - După ieşirea Safety Car-ului, Hamilton a plecat ca din puşcă, a stabilit mai multe recorduri pe tur şi a pus aproape 4 secunde între el şi Vettel. Suntem în turul 10, din cele 66. 

UPDATE 16:25 - Suntem în turul 7, iar Safety Car-ul a părăsit pista. Odinea primelor trei e Hamilton, Vettel, Bottas

#Carlos Sainz s-a plâns de viteza Safety Car-ului: "Trebuie să meargă mai repede, altfel va fi haos".  

UPDATE 16:15 - Avem Safety Car încă din primul tur! Startul a fost unul fără probleme, iar Lewis Hamilton şi-a păstrat primul loc, urmat de Sebastian Vettel, urcat pe poziţia secundă, însă la scurt timp au apărut şi incidentele. Grosjean, Gasly şi Hulkenberg au părăsit cursa.


Lewis Hamilton va pleca din pole-position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Britanicul, ajuns la cel de al 74-lea pole în competiție, a stabilit un nou record al traseului și l-a devansat cu 4 sutimi de secundă pe Valtteri Bottas. Pole-ul s-a dovedit extrem de important de-a lungul timpului la Barcelona - victoria a fost obținut de 14 ori în ultimii 18 ani cu start din fruntea grilei. A fost prima dublă în calificări pentru Mercedes din ultimele 5 Grand Prix-uri.

Sebastian Vettel a încheiat sesiunea cu cel de-al treilea rezultat. Germanul va împărți linia a doua cu finlandezul Kimi Raikkonen. În linia a treia se vor afla piloții Red Bull Racing - Max Verstappen și Daniel Ricciardo. Fernando Alonso, singurul spaniol învingător în cursa de casă și pilotul cu ele mai multe clasări pe podium la Barcelona, s-a calificat al 8-lea.

Singurul pilot amendat pe grila catalană a fost Sergey Sirotkin. Rusul a primit o retrogradare de trei poziții după incidentul cu Alonso, din Baku.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE MP DE FORMULA 1 AL SPANIEI

Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei este duminică, 13 mai, de la ora 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro. Cursa va fi prefațată în emisiunea Grila de Start, de la ora 15.00, tot pe Digi Sport 2.

Etichete: hamilton , daniel ricciardo , marele premiu al spaniei , formula one


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Borussia Dortmund - PSG 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Parizienii nu au câștigat niciodată în fața ”zidului galben”

Exclusiv Ce a spus conducerea Rapidului despre posibila venire a lui Cristi Chivu în Giulești

Exclusiv Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă și a spus cu cine a discutat înainte de a-l numi la Craiova

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Citeşte şi

Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Spaniei

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă