Vettel

Video Sebastian Vettel a câștigat Marele Premiu al Australiei! Ferrari, start în forță în 2018!

25.03.2018, 09:43
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Pilotul german Sebastian Vettel (Ferrari) a câştigat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 ediţia 2018, care a avut loc duminică pe circuitul Albert Park din Melbourne, cursă transmisă ÎN DIRECT la Digi Sport 1Pilotul de la Ferrari a obținut victoria cu numărul 48 a carierei și este la podiumul 100.

Vettel, care a fost înregistrat la capătul celor 58 de tururi de pistă (307,574 km) cu timpul de 1h 29min.33sec.383/1000, l-a devansat cu peste cinci secunde pe marele său rival de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, deţinătorul titlului mondial, poziţia a treia fiind ocupată de celălalt pilot al scuderiei Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, la 6,3 secunde.

Favoritul gazdelor, australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) s-a clasat pe poziţia a patra, urmat de spaniolul Fernando Alonso (McLaren). 

Cursa a fost marcată de abandonurile celor două monoposturi Haas, pilotate de danezul Kevin Magnusssen şi de francezul Romain Grosjean, după o eroare în schimbarea pneurilor, în momentul în care cei doi se aflau pe locurile 4 şi 5. 

Aceasta este a 48-a victorie şi, totodată, al 100-lea podium din cariera lui Sebastian Vettel, care s-a impus şi anul trecut în Australia, tot în faţa lui Hamilton. Germanul are în palmares patru titluri de campion al lumii (la fel ca şi rivalul său britanic), cucerite în 2010, 2011, 2012 şi 2013, cu fosta sa echipă, Red Bull. 

Cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc pe 8 aprilie, în Bahrain, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Clasamentul final al Marelui Premiu al Australiei: 
1. Sebastian Vettel (Germania/Ferrari) 1h 29min. 33sec.383/1000 
2. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) la 5,036 sec. 
3. Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari) la 6,309 sec. 
4. Daniel Ricciardo (Australia/Red Bull) la 7,069 sec. 
5. Fernando Alonso (Spania/McLaren) la 27,886 sec. 
6. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) la 28,945 sec. 
7. Niko Hulkenberg (Germania/Renault) la 32,671 sec.
8. Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes) la 34,339
9. Stoffel Vandoorne (Belgia/McLaren) 34,921 sec. 
10. Carlos Sainz Jr. (Spania/Renualt) la 45,722 sec. 

VIDEO cu bucuria de la final

Clasamentul cursei de la Melbourne


UPDATE Ora 09:43. Turul 58. Sebastian Vettel se simte bine în Australia. Pilotul de la Ferrari a obținut victoria cu numărul 48 al carierei și este la podiumul 100. Germanul s-a impus în prima cursă a anului, la fel cum a făcut și în debutul sezonului trecut. De altfel, este a treia sa victorie la Antipozi. Podiumul a fost completat de Luis Hamilton (Mercedes) și de Kimi Raikkonen, tot de la Ferrari.


UPDATE Ora 09:38. Turul 55. Cu trei tururi înainte de final, pe primul loc se află Vettel, urmat de Hamilton și de Raikkonen. Final palpitant de cursă în Australia.


UPDATE Ora 09:00, Turul 25! INCREDIBIL! A abandonat și Romain Grosjean. Ambii piloți de la Haas au fost nevoiți să abandoneze din cauza unor probleme tehnice la ambele mașini.

UPDATE Ora 08:49, Turul 24! Din nou a apărut steagul galben. Și Kevin Magnussen a fost nevoit să abandoneze, din cauza unor probleme la motor. Cu două tururi mai devreme, nu mai mult de cinci minute, pilotul a fost la schimbul de penuri, moment în care motorul nu s-a ventilat așa cum trebuie, așa că a clacat, spre disperarea celor din staff.

UPDATE Ora 08:46. Turul 21. Vettel a intrat și el la boxe, dar a reușit să iasă în fața lui Hamilton. Ce cursă avem la Antipozi


UPDATE Ora 08:45. Turul 20. Hamilton a intrat la boxe, motiv pentru Vettel de a profita și de a urca pe prima poziție.


UPDATE Ora 0838, Turul 10. Emoții cu Max Verstappen, de la Red Bull, a ”reușit” o răsucire de 360 de grade perfectă după care a continuat cursa, deși această greșeală l-a costat trei locuri. Șansa pilotului, care nu a mai putut controla monopostul într-o curbă, a fost cu nu s-a dat peste cap sau că nu a intrat în perete.

UPDATE Ora 08:23. Turul 7. S-a ridicat steagul galben, pentru că unul dintre concurenți, Sirotkin a abandonat din cauza unor probleme tehnice. Motorul i s-a oprit și nu a mai putut continua cursa.

UPDATE Ora 08:13. S-a dat startul. Campionul mondial a rămas pe trei. Început în forță al Marelui Premiu

UPDATE Ora 08:10. Concurenții au plecat în turul de încălzire

UPDATE Ora 07:59. Concurenții se pregătesc pentru turul de încălzire și pentru marele start


FORMULA 1, MARELE PREMIU AL AUSTRALIEI / UPDATE ora 20:30: Daniel Ricciardo a avut al cincilea timp în calificări, dar a fost penalizat cu 3 locuri pe grila de start și va pleca de pe locul al optulea. Sancțiunea a fost dictată din cauză că australianul de la Red Bull Racing a depășit limita de viteză setată pe timpul arborării steagului roșu.

Grila de start revizuită pentru Marele Premiu al Australiei - primele 10 locuri:


FORMULA 1, MARELE PREMIU AL AUSTRALIEI / Campionul mondial în exercițiu, Lewis Hamilton, a început în forță noul sezon din Formula 1. Britanicul de la Mercedes a dominat lejer calificările înaintea Marelui Premiu al Australiei,  din prima etapă, și a obținut cei mai buni timpi. Hamilton se află la al cincilea pole-position consecutiv și la al șaptelea pe circuitul de la Melbourne.

Colegul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas, a suferit un accident în cea de-a treia sesiune de calificări

La Melbourne, cvadruplul campion mondial a fost urmat de finlandezul de la Ferrari, Kimi Raikkonen, în timp ce al treilea timp l-a obținut celălalt pilot de la Ferrari, Sebastian Vettel.

 

Marele Premiu al Australiei, prima etapă a noului sezon de Formula 1, va fi în direct la Digi Sport 1, duminică, de la ora 08:00. Formula 1, cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor, continuă şi în următoarele două sezoane la Digi Sport.

Etichete: formula 1 , hamilton


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB, la 90 de minute de titlu! Așa arată echipa de start cu Farul: înlocuitorii lui Risto Radunovic și Florinel Coman

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 3-2, ACUM, Digi Sport 1. Blănuță a marcat și îi duce pe olteni, din nou, în avantaj

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

8 bijuterii ale lui Michael Schumacher vor fi ”pe tarabă” în luna mai. Câți bani se estimează că va lua familia

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”