Arenele din Ucraina au fost şi ele ţinte ale bombardamentelor Rusiei / Foto: Profimedia

Exclusiv "Ați avut jucători care v-au spus că nu pot juca din cauza războiului?" Mircea Lucescu a dat detalii din interior

articol scris de Digi Sport
29.12.2022, 07:55
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

De aproape un an, Mircea Lucescu traversează cea mai grea perioadă a carierei sale, după începerea războiului din Ucraina.

Mircea Lucescu a dezvăluit cum trec jucătorii săi prin războiul din Ucraina

Antrenorul de 77 de ani rezistă însă cu brio stresului creat de bombardamentele ordonate de Vladimir Putin. Numai că situația este una extrem de dificilă și tehnicianul român a explicat cum a reușit Dinamo Kiev să treacă prin toate aceste probleme și să continue să joace fotbal.

Autocarul devenise, la un moment, dat, singurul mod sigur de transport. Din această cauză, "Il Luce" a resimțit probleme.

"Ei au fost imediat de acord atunci să scoatem echipa din Ucraina și să facem un 'turneu al păcii', prin Europa de vest. (...) Numai cu autocarul mergeam, nu mai știu câți kilometri am făcut, au fost vreo 10 meciuri în care am trecut dintr-o parte în alta. Ba la Kiev, ba la Lvov jucam meciurile din campionat.

Apoi ne urcam iar în autobuz și traversam granița. Ulterior, ne-am stabilit la Kiev. Apoi alarma ne-a anunțat că trebuia să ne adăpostim în cabine sau la subsol. Foarte greu și dificil de jucat în condițiile astea.

În plus, noi jucam fără public, iar suporterii dau ritm meciurilor. Nu prea am suportat drumurile astea la final, m-am trezit cu ușoare probleme la șold și mai mult la genunchi. Și unii jucători se refăceau mai greu după accidentări. Dar asta a fost, trebuia să o facem.

Dacă fotbalul s-ar fi oprit, situația ar fi fost și mai grea. Acum oamenii sunt ocupați cu altceva acolo. Meciurile sunt la TV, dar canalele de televiziune nu mai sunt aceleași. A rămas un singur canal care mai transmite", a spus Mircea Lucescu, la Fotbal Club.

Mircea Lucescu: "Unii jucători au părinții în zonele ocupate"

Tragedia este că unii jucători ai lui Lucescu chiar au familiile implicate direct în conflict. Unii sunt mobilizați, iar alții au părinții blocați. "Ați avut jucători care v-au spus că nu pot juca din cauza războiului?", a fost întrebarea la care a răspuns Mircea Lucescu.

"Jucătorii au șansa că fac o meserie extraordinară, se implică sentimental, participă total, iar activitatea lor pe teren și în afara terenului compensează aceste situații prin care trec.

Unii au părinții în zonele ocupate, sigur că e foarte greu, dar altă soluție nu există, decât cea de a continua. Nu am avut jucători să spună că nu pot juca. Îmi dădeam seama cu o zi înainte, în funcție de starea lor psihică, de disponibilitatea lor", a spus Mircea Lucescu.

În ciuda acestei situații, jucătorii de la Dinamo Kiev au primit banii, însă s-au luat anumite măsuri.

"Dinamo Kiev a avut șansa că a câștigat în ultimii ani aproape 100 de milioane de euro numai din participarea în cupele europene, plus vânzarea lui Mikolenko la Everton, care a fost cel mai scump jucător din istorie. Deci se pot acoperi cheltuielile.

Celelalte echipe au patroni cu posibilități. În această perioadă, plata a fost dată 60%. Și la Șahtior, jucătorii au așteptat câte două-trei luni, dar s-au făcut eforturi și jucătorii au fost plătiți.

E greu de făcut transferuri în această situație, pentru că nu vin jucători de valoare, iar sub valoarea jucătorilor ucraineni, nu merită să aduci. Mai bine transferi ucraineni care se pot adapta mai ușor situației, decât jucători străini pe care trebuie să-i aștepți 6 luni - un an până dau randament", a precizat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu: "Aceste bombardamente sunt făcute cu țintă precisă, dar nu toate sunt atât de precise"

Tehnicianul român antrenează Dinamo Kiev din iulie 2020, iar până acum, a reușit să aducă echipei un titlu, o Cupă a Ucrainei și o Supercupă. El a rămas la club chiar și în această situație, cu războiul în toi și a povestit cum a trecut prin cele mai grele momente, când rachetele cădeau pe stadioane și baze de antrenament.

"Când am plecat noi, la început de decembrie, erau bombardamente asupra sistemelor energetice și de apă, dar acum e mult mai greu, pentru că ei nu reușesc să pună la punct imediat. Nu au căldură, apă, rar vezi câte o lumină la ferestre.

În zona noastră nu a fost bombardament. O dată, la Lvov, când a fost întrerupt jocul, iar a doua zi, la antrenament, am fost avertizați că ar putea fi un bombardament și apoi am plecat spre graniță, la 30 și ceva de km de Kiev.

Aceste bombardamente sunt făcute cu țintă precisă, dar nu toate sunt atât de precise. Cel mai îngrozitor lucru acolo este această frică permanentă de ce ar putea să se întâmple.

Am trăit evenimentul împreună și ne-am adaptat. Din afară se vede altfel evenimentul. Dar Ucraina trăiește în continuare, chiar și prin sport. Oamenii au nevoie de sport, e o normalitate.

Mie nu mi-e frică. Și la Șahtior era la fel. Atunci ne-am refugiat și acolo, în 2014, mergeam la Lvov, la Odessa", a spus Lucescu.

Etichete: mircea lucescu , dinamo kiev


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

S-a aflat rapid! Cine e echipa pe care Mircea Lucescu e tentat să o preia după 1 iunie

Video Rednic, atac direct la adresa conducerii lui Dinamo: ”Stă de 4 ani și ia salariu” / ”Au venit specialiștii”

Exclusiv Cum poate influența ”modelul Gigi Becali” SuperLiga, după ce FCSB a devenit campioană

Exclusiv ”Ce notă îi dați lui Costel Gâlcă până acum?”. Replica lui Mihai Rotaru, după victoria cu FCSB

Citeşte şi

Exclusiv Florin Prunea a surprins, după ce a auzit că Dan Șucu s-a întâlnit cu Mircea Lucescu: ”La pachet cu Șumudică?”

Exclusiv Motivul principal pentru care Mihai Rotaru speră ca Dan Șucu să îl aducă pe Mircea Lucescu la Rapid

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea radicală a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani. Cum a ajuns să arate după viața grea dusă după Revoluție citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

O pisică a reușit să inunde o casă întreagă din curiozitate: „Totul a început când a învățat să deschidă robinetul”