Gigi Becali și Florin Talpan, pionii principali ai războiului pentru brandul Steaua / Foto: colaj Digi Sport

Exclusiv Ce decizie va lua de fapt ÎCCJ legată de palmaresul Stelei. ”Va fi definitivă!”

articol scris de Digi Sport
16.03.2023, 21:47
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, azi, din nou pronunțarea unui verdict în procesul dintre CSA Steaua și FCSB, în privința palmaresului echipei Steaua.

Ziua de 28 martie 2023 poate fi una extrem de importantă în războiul pentru identitate, disputat de cele două entități.

  • CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB şi a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali.
  • La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.

  • FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.

Ce decizie va lua de fapt ÎCCJ legată de palmaresul Stelei. ”Va fi definitivă!”

Dacă judecătorii vor lua o decizie, aceasta va fi una definitivă, dar există și ipoteza ca și acest caz să fie retrimis către judecare.

”Înalta Curte de Casație și Justiție, a amânat pentru data de 28.03.2023 pronunțarea în cauza ce are ca obiect acțiunea în constatarea palmaresului echipei istorice Steaua București, deschisă de Clubul Sportiv al Armatei în anul 2017.

Prin cererea de chemare în judecată, inițiată la Tribunal București, CSA Steaua a solicitat în contradictoriu cu FCSB, să se constate că deține palmaresul echipei istorice, aferent perioadei 1947 - 2003. Tribunalul București a constatat inițial palmaresul in favoarea CSA Steaua, iar Curtea de Apel București, care a admis apelul declarat de FCSB, a redus palmaresul din 1947 până în anul 1998. Tot Curtea de Apel a constatat că, ulterior anului 1998, CSA Steaua nu are nicio calitate de a invoca vreun drept asupra palmaresului echipei.

Așadar, acum Înalta Curte trebuie să stabilească, în premieră, natura și caracterele juridice ale instituției de drept reprezentată de palmaresul sportiv și competițional al unui club sportiv, precum și modurile prin care se transferă, de la un titular la altul, în situațiile în care entitatea sportivă își schimbă proprietarul.

Decizia instanței supreme va fi de această dată una definitivă, dacă nu va fi trimis cazul spre rejudecare, și astfel regimul juridic și calitatea de titular al palmaresului echipei Steaua București, vor fi definitiv reglementate”, a spus avocatul Adrian Căvescu, în exclusivitate, pentru digisport.ro.

Adrian Căvescu este avocatul care reprezintă FCSB și în acest caz, alături de Dan Idita. De partea cealaltă, CSA Steaua este reprezent de către Florin Talpan, jurist al MApN.

În sala de judecată s-a aflat azi și Virgil Boglea, președintele Asociației Salvați Steaua.

Prima reacție din partea FCSB-ului după decizia de azi legată de palmaresul Stelei

După ce ÎCCJ a decis o nouă amânare, Boglea a spus că acest caz ar putea fi mult mai ușor rezolvat de comisiile sportive din cadrul FRF.

"Ce se întâmplă dacă ÎCCJ menține decizia de la Curtea de Apel? Nu aș vrea să întrevăd această posibilitate. Pe de o parte, această hotărâre este dată într-o acțiune în constatare. Și nu este executorie. Adică e doar pentru o recunoaștere personală, să zicem așa.

Pe de altă parte, dacă nu este executorie, înseamnă că, la un moment dat, poate se va pronunța și o instanță sportivă în această materie. Care, din punctul meu de vedere, ar avea mai multă autoritate decât o instanță civilă. Pentru că instanțele sportive cu asta se ocupă.

Nu pot să vă divulg eventuale planuri sau strategii pentru viitor. Dar sigur există și la Federația Română de Fotbal astfel de comisii care se ocupă, ca și la TAS. Din păcate, concluzia este că am ajuns să fim părtași într-un conflict cu părți care nu ar fi trebuit niciodată să aibă interese contrare.

CSA Steaua, în toate comunicările publice, și ale sale, și ale Ministerului Apărării, până în 2015 au recunoscut că echipa din Liga 1 este adevărata Steaua, continuatoarea pe linie sportivă, cu activitate neîntreruptă din 1947.

Și bineînțeles, că au adăugat tradițiilor glorioase din trecut, tradiții glorioase din prezent", a spus Boglea, pentru Fanatik.

Etichete: palmares steaua , florin talpan , dan idita , razboi fcsb steaua , virgil boglea , adrian cavescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că "e groaznic": "Nu ne așteptam"

A fost alertă de vreme rea pe litoral. Mai multe plaje sunt inundate după ploile torențiale de ieri, iar termometrele arată 15 grade în Constanța. Chiar și în aceste condiții, stațiunile vor fi pline: zeci de mii de turiști sunt așteptați de hotelieri să ajungă la mare în această minivacanță.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dan Șucu, ”forțat” să intervină pe partea sportivă la Rapid! Ultimatumul acționarului majoritar: ”Indiferent de contract”

Video A pierdut primele OPT game-uri ale meciului și nimeni nu se aștepta la ce a urmat

”Promisiunea” făcută de Valeriu Iftime dacă Botoșani se va salva de la retrogradare

Video Acuzații de blat în SuperLiga! Dinamoviștii au răbufnit: ”Corect meci, nu?”

Citeşte şi

Alex Bourceanu, atac dur la adresa lui Florin Talpan: ”Trebuie să ai halucinații”

Exclusiv Laurențiu Reghecampf a plecat de la Al-Tai! Adevărul despre potențiala sa interdicție de a mai antrena

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWSalma Hayek, despre momentul când ea și Penelope Cruz au crezut că o să-și piardă viața în timpul unei călătorii cu avionul: „Am putea să facem un film despre asta”

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

Vrei să-ți păstrezi creierul sănătos? Iată ce ar trebui să incluzi în dietă, potrivit unui nou studiu

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă