Olivier Giroud, marcator în meciul Franța – Polonia, din optimile de finală ale Cupei Mondiale Qatar 2022 / Foto: Profimedia

Olivier Giroud și-a îndeplinit visul din copilărie: “Acum am o nouă obsesie”

articol scris de Digi Sport
04.12.2022, 20:34
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Franța s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după victoria clară împotriva Poloniei, scor 3-1.

Olivier Giroud, cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței: "A fost visul copilăriei! O mândrie imensă"

Olivier Giroud a deschis scorul în minutul 44, cu un șut din careu, plasat către colțul lung.

Giroud (36 de ani, AC Milan) a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, cu 52 de goluri. Precedentul record era deținut de către Thierry Henry, 51 de goluri.

În repriza a doua, Kylian Mbappe a creat panică în apărarea Poloniei. Starul francez de la PSG a reușit dubla în minutele 74 și 90+1, cu execuții remarcabile.

În minutul 58, Olivier Giroud a înscris din nou, dar reușita nu a fost validată. Execuția superbă a atacantului francez, din foarfecă, n-a fost luată în calcul, după un fault asupra portarului polonez Szczesny.

Galerie Foto

La finalul partidei de la Doha, Olivier Giroud a declarat că este o mândrie pentru el să-i depășească recordul lui Thierry Henry.

Imediat după golul cu Polonia, Olivier Giroud a avut un ”mesaj” pentru Thierry Henry: a format din mâini litera ”T” și apoi a făcut semn că-l salută respectuos pe fostul internațional.

Atacantul de la AC Milan a subliniat că noul său obiectiv este să câștige din nou Cupa Mondială cu “Les Bleus”.

“Este incredibil, este un vis din copilărie să pot să depășesc recordul lui Titi. Este o mândrie imensă! Sper să continui să joc bine pentru Franța.

Multă lume mi-a spus că acest moment va veni. Acum am o nouă obsesie, să avansez cât mai mult cu Franța la Cupa Mondială.

După ce am marcat, m-am gândit imediat la familia mea, la copii, la prieteni. Este ceva extraordinar să dobor acest record chiar la Cupa Mondială.

Aventura noastră continuă! Ne-am spus în vestiar că trebuie să trăim această experiență frumoasă împreună, trebuie să fim uniți. Am găsit cuvintele potrivite înaintea acestui meci.

Suntem un grup de cuvinte, ne înțelegem foarte bine și asta se vede pe teren. Drumul este lung și nu ne vom cufunda în relaxare după această victorie”, a spus Giroud, într-un interviu pentru TF1.

Olivier Giroud are trei goluri la Cupa Mondială 2022

Olivier Giroud a mai reușit să marcheze de două ori la Cupa Mondială din Qatar, la primul meci al Franței, cu Australia, scor 4-1, când a egalat recordul lui Thierry Henry.

Olivier Giroud a reușit să ajungă la 52 de goluri marcate pentru naționala Franței în 117 meciuri, în timp ce Thierry Henry a înscris de 51 de ori în 123 de apariții.

Franța, campioane mondială en-titre, va juca în sferturile de finală ale ediției 2022, din Qatar, împotriva câștigătoarei meciului Anglia - Senegal, programat de la ora 21:00.

Etichete: franta , cupa mondiala , olivier giroud , giroud , thierry henry , qatar 2022 , cupa mondiala qatar , franta polonia , olivier giroud record


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbalistul dorit de Gigi Becali ar fi perfect pentru FCSB: ”E top! Își poate arăta calitățile mai bine acolo”

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

Video Calificare ”miraculoasă”! A pierdut turul la 9 goluri, dar a reușit ”remontada” și va juca în Final Four

A fost desemnat cel mai bun jucător al anului: ”Sunt foarte mândru”

Citeşte şi

Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024

Lovitura primită de Franța, cu o lună și jumătate înainte de EURO 2024

PEROZPovești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună