Logo-ul Cupei Mondiale din 2022, afișat în orașul Doha, capitala Qatarului/ foto: Profimedia

Primul club european care cere Federației să boicoteze Mondialul din Qatar, din cauza ”corupției și sclaviei moderne”

articol scris de Digi Sport
26.02.2021, 19:10
  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: FC Voluntari - U Cluj, duminică, 21:30, DGS 2

Presa internațională a scris în ultimele zile despre dezastrul umanitar din Qatar, unde peste 6.500 de muncitori străini și-au pierdut viețile pe șantierele Cupei Mondiale din 2022.

Muncitorii care au decedat, din 2010 și până acum, provin din state ca Nepal, Sri Lanka, India, Pakistan sau Bangladesh.

Tromso cere Norvegiei să boicoteze Cupa Mondială din Qatar, acuzând ”corupția și sclavia modernă”

Galerie Foto

Potrivit The Guardian, ar putea fi vorba de și mai multe vieți omenești pierdute, în cazul cetățenilor veniți la muncă din alte țări decât cele menționate. În Qatar lucrează, conform sursei citate, și numeroși muncitori din Filipine sau Kenya.

În acest context, clubul norvegian Tromso, promovat în acest sezon în prima ligă, a cerut Federației de la Oslo să boicoteze Campionatul Mondial din 2022. Astfel, clubul din nordul Norvegiei a devenit prima grupare din lume care ia atitudine în fața dezastrului din Qatar.

”Tromso IL crede că este timpul ca fotbalul să se oprească și să facă câțiva pași înapoi. Ar trebui să ne gândim care este ideea fotbalului și de ce atât de mulți oameni iubesc acest sport. Faptul că sclavia modernă, corupția și un număr mare de muncitori morți sunt fundamentul Cupei Mondiale nu este deloc acceptabil”, se arată în comunicatul clubului.

”Nu vom promova Cupa Mondială!” 

”Vom cere Federației Norvegiene de Fotbal să susțină boicotul Cupei Mondiale din 2022. Credem că, dacă Norvegia se califică la turneul final, ar trebui să refuzăm să călătorim în Qatar.

De asemenea, Tromsø IL nu va participa la promovarea WC 2022 prin intermediul canalelor noastre de comunicare”, se mai arată în comunicat.

”Nu trebuie să acceptăm simultan corupția, condițiile de muncă care pun viața oamenilor în pericol sau să privim în altă direcție când au loc atrocități”, adaugă Tromso.

Norvegia, care nu s-a mai calificat la un mare turneu final de la Europeanul din 2000, face parte din grupa G a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022. Scandinavii vor da piept cu Olanda, Turcia, Muntenegru, Letonia și Gibraltar.

Cum va arăta Mondialul din Qatar

Turneul va debuta pe data de 21 noiembrie 2022. Naționala țării gazdă va evolua în meciul de deschidere de pe stadionul Al Bayt, de 60.000 de locuri.

Faza grupelor se va încheia pe 2 decembrie, în timp ce marea finală se va disputa pe 18, pe arena Lusail, din Doha, cu o săptămână înainte de Crăciun.

Meciurile din grupe se vor juca la orele locale 13:00, 16:00, 19:00 și 22:00. În România, orele vor fi aceleași, pentru că țara noastră se află pe același fus orar cu Qatar. 

Partea bună este că suporterii care își vor însoți naționalele vor avea posibilitatea să vadă mai multe partide în aceeași zi, datorită distan

Etichete: qatar , coruptie , cm 2022 , tromso , sclavie moderna


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dinamo - UTA, Voluntari - U Cluj, Oțelul - Botoșani, Poli Iași - Petrolul, FCU Craiova - Hermannstadt, LIVE VIDEO, 21:30. Finalele...

Primul 11 ales de Dorinel Munteanu la Oțelul - Botoșani, după ce s-a legat de întrebarea "cum veți aborda meciul?"

Foto A rupt tăcerea la 4 zile după ce s-a retras din tenis și ”a fost dată dispărută”

Exclus! Verdict categoric despre transferul de 46.000.000€ al lui Radu Drăgușin

Citeşte şi

Dorit de FCSB, Rafa Mujica a ales și urmează să semneze: transfer de 10 milioane de euro și salariu uriaș

Victor Pițurcă a auzit că Florinel Coman pleacă în Qatar și l-a atenționat pe fotbalistul de la FCSB

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”