Sergiu Buş / Foto: Sport Pictures

Exclusiv "E risc de pușcărie". De la FCSB, în Coreea de Sud. Ce a remarcat Sergiu Buș: "Am întrebat dacă se consumă carne de câine"

articol scris de Digi Sport
28.04.2021, 17:38
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Sergiu Buș nu regretă experiența pe care o are în Coreea de Sud, la Seongnan. Plecat de la FCSB în ianuarie, după doar o jumătate de sezon, atacantul de 28 de ani nu a putut da cu piciorul unei asemenea destinații exotice.

Buș a dezvăluit ce a remarcat la asiatici.

Sergiu Buș: "În Coreea de Sud doar nou-născuții nu poartă mască"

"E o experiență plăcută. Sunt de trei luni aici, ușor-ușor m-am acomodat, nu prea am jucat, dar îmi place, abia aștept să-mi vină familia. Bogdan știe mai bine, ne cam luptăm să facem rost de viză.

Aștept să vină și familia, abia aștept ca soția și fetița mea să aibă experiența aceasta. E o cultură diferită și chiar aveam șansa asta, avem șansa să vizităm această țară și să cunoaștem această cultură.

Cred că și cetățenii de aici respectă regulile. Doar cei nou-născuți n-au voie să poarte mască, se respectă distanța. Ei sunt foarte disciplinați, sunt nemții Asiei. Eu am de învățat multe din perioada asta.

Românii sunt latini, puțini diferiți și probabil ne place să ne plângem când n-ar trebui. Eu așa ceva n-am văzut... și cum lucrează, și cum se antrenează. Pur și simplu au o altă mentalitate. Cred că asta mă ajută pe mine în viață să am succes", a spus Sergiu Buș la Digi Sport Matinal.

Sergiu Buș: "Trebuie să stai neapărat două săptămâni în carantină, nu contează unde te duci. Ei te verifică, e risc de pușcărie"

Întrebat dacă se gândește la echipa națională, Buș a fost sincer: "E greu la națională. E foarte greu să pleci de aici. Dacă te întorci, trebuie să stai neapărat două săptămâni în carantină, nu contează unde te duci. Ei te verifică, e risc de pușcărie. Eu, când am venit aici, mă gândeam să merg la magazin, dar nu poți. Poți să faci pușcărie. Ei au în jur de 500 de cazuri pe zi, la o populație de aproximativ 60 de milioane".

Sergiu Buș a dezvăluit ce îi așteaptă pe români la meciul cu Coreea de Sud. Asta după ce tricolorii au picat în grupă cu asiaticii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară.

"Am vorbit cu colegii exact când s-a tras la sorți. Vorbeam cu cei tineri, de sub 23 de ani. Le spuneam că echipa României e foarte bună, adică generația aceasta. Sunt mândru să spun că avem o șansă mare ca să luăm o medalie.

Ei sunt tehnici, dar și foarte iuți, incredibil! Ajungi să driblezi un adversar, iar după două secunde se ridică și apare iar. Venind din România, jucând la FCSB ultima oară, echipele se apărau și aveai spațiu cât de cât, mai ales în treimea adversă, dar aici... 5 contra 3 pe contraatac și fug după tine până nu mai pot. O experiență plăcută și totodată amuzantă", a spus Buș.

Tricolorii au fost trimiși în Grupa B, la Jocurile Olimpice, unde se vor duela cu Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras. Turneul de fotbal de la JO se va disputa în perioada 22 iulie - 7 august. Meciul de deschidere se va disputa între Japonia și Africa de Sud.

Sergiu Buș: "Am întrebat unii colegi dacă e adevărat că se consumă câini"

Pentru Buș, experiența în Coreea este una cu totul nouă nu numai din punct de vedere fotbalistic, ci și culinar.

"Aici am auzit și am întrebat unii colegi dacă e adevărat că se consumă carne de câine. Ei sunt rușinați acum, mai ales că generația tânără nu mai mănâncă așa ceva, dar cei în vârstă și cei de la țară încă mănâncă, deoarece pe vremea războiului nu aveau ce și mâncau câine", a spus Buș.

  • Sergiu Buș s-a transferat de la FCSB la Seongnam pe 21 ianuarie, pentru 300.000 de euro. De atunci a jucat în 9 meciuri, a marcat un gol și are o pasă decisivă. A marcat chiar la debut.
  • 800.000 de euro este cota actuală de piață a lui Sergiu Buș, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Etichete: sergiu bus , fcsb , seongnam


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Breaking News Neil Lennon a semnat cu Rapid! A dezvăluit care este obiectivul său principal: ”Responsabilitatea mea!”

Barajele de promovare în Liga 2: 20 de echipe luptă pentru 6 locuri! Când se joacă

Exclusiv Cum l-a convins U Cluj pe Ovidiu Popescu să semneze! Durata contractului

Istvan Kovacs l-a lăudat pe Kyros Vassaras, într-un interviu de pe site-ul UEFA. Ce spune despre finala Europa League

Citeşte şi

Oficial FCSB a anunțat despărțirea de Ovidiu Popescu

Elias Charalambous, după Rapid - FCSB: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!”

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Un club din Superliga transferă fotbalistul lui Mititelu pe care Dan Petrescu îl are în fruntea listei la CFR citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”