Nicolae Dică, antrenorul secund al echipei naționale / Foto: FRF TV

Dică a anunțat obiectivul reprezentativei U23 a României în ultimul test înainte de Jocurile Olimpice: "Sper să învingem"

articol scris de Digi Sport
07.06.2021, 16:25
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Antrenorul care conduce echipa naţională U23 a României în turneul de pregătire din Spania, Nicolae Dică, a declarat, într-o conferinţă de presă online, că îşi doreşte să încheie stagiul cu o victorie în amicalul cu Australia.

România U23 a pierdut duelul cu reprezentativa similară a Mexicului, 0-1, în prima partidă de pregătire din cantonamentul preolimpic de la Marbella. Nicolae Dică își dorește ca tricolorii să învingă Australia, marți, de la ora 21:00. Meciul va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe site-ul digisport.ro.

Nicolae Dică: "Sper să obţinem o victorie în meciul cu Australia"

"Sper să obţinem o victorie în meciul cu Australia. Eu am spus şi după meciul cu Mexic că băieţii au avut o atitudine foarte bună şi sunt mulţumit de acest lucru. Însă îmi doresc să facem mai mult pe faza ofensivă, în ultimii 25 de metri, şi să câştigăm", a spus Nicolae Dică.

Acesta a menţionat că era mai bine ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fi început mai devreme.

"E foarte dificil pentru că majoritatea jucătorilor vor veni din vacanţă (n.r. - la Jocurile Olimpice). Dar avem o perioadă de pregătire înainte de 22 iulie, vor fi trei săptămâni de antrenamente când vom încerca să facem şi 1-2 jocuri amicale. Era mai bine dacă Jocurile începeau acum tocmai pentru că am fi putut folosi orice jucător ţinând cont că în această perioadă echipele de club au vacanţă", a explicat Nicolae Dică.

Echipa naţională Under 23 a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, efectuează în perioada 31 mai - 9 iunie, un stagiu de pregătire în Spania. În acest interval, România are programate două meciuri amicale cu Mexic şi Australia. În primul dintre acestea, disputat sâmbătă, la Marbella Football Center (Spania), naţionala a fost învinsă de Mexic cu scorul de 1-0 (0-0).

Selecţionata României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 în urma atingerii fazei semifinalelor Campionatului European Under-21 din 2019. România nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, când tricolorii ocupau locul 5, tot la Tokyo. Aceasta va fi a patra sa participare, după ediţiile din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

  • România a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.
  • Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august.

Pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 (Under-24). În mod obişnuit echipele participante sunt formate din jucători Under-23, dar cum Jocurile de la Tokyo au fost amânate cu un an a fost făcută o derogare pentru ca jucătorii care au obţinut calificarea pe teren să poată participa la competiţie.

Agerpres

Etichete: nicolae dica , turneu preolimpic , romania australia , romania u23


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

A refuzat-o în 2022 pe FCSB și rămâne ferm în decizia luată: ”Ați văzut ce s-a întâmplat și cu Compagno!”

Remiza cu ”U” Cluj i-a ”pus capac”! Un fan dinamovist și-a spart televizorul: ”Încă se poate uita la emisiune”

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Citeşte şi

Nu e FC Botoșani! Nicolae Dică a numit prima echipă care va retrograda din SuperLigă: ”Are toate șansele”

Adio, Qatar! România, în preliminariile CM 2022: tricolorii au terminat pe locul 3 în Grupa J și ratează barajul

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”