Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures

Edi Iordănescu, mesaj categoric înainte de dubla României cu Israel și Kosovo

articol scris de Digi Sport
02.09.2023, 16:21
  • Media: Liga Digi Sport, miercuri, 15:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a transmis un mesaj categoric suporterilor, la scurt timp după ce a anunțat lotul cu care va ”ataca” dubla cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12 septembrie).

Edi Iordănescu, mesaj categoric înainte de dubla României

În cadrul unei conferințe de presă, Edi Iordănescu a susținut că meciurile pe care naționala noastră le va juca cu Israel și Kosovo, de pe teren propriu (Arena Națională), sunt extrem de importante.

Astfel, selecționerul a susținut că trebuie să profităm de avantajul terenului propriu și să ne impunem în aceste jocuri, pentru a lua o opțiune serioasă în ceea ce privește calificarea la EURO, după o pauză de 8 ani. 

”Ne aflăm în fața unui moment important în drumul nostru spre EURO 2024. Meciurile cu Israel și Kosovo reprezintă o șansă mare de a lua o opțiune serioasă de calificare.

E o oportunitate pe care am câștigat-o luptând în meciurile de până acum și de care trebuie să profităm, trebuie să abordăm aceste partide cu determinare și concentrare maxime! Avem șansa reală de a reveni la Campionatul European după 8 ani de zile.

Cred că avem calitatea și valoarea necesare să ne impunem și să ne urmăm visul. Am încredere în jucători și în spiritul lor de sacrificiu. Parcursul din aceste preliminarii a arătat că această echipă poate și, mult mai important, că luptă până la final pentru obiectivul pe care ni l-am propus”, a susținut Edi Iordănescu, potrivit celor de la FRF

De asemenea, selecționerul naționalei noastre a vorbit și despre jucătorii accidentați, care ar fi putut face parte din lotul primei reprezentative pentru această dublă. Mai mult, Edi Iordănescu a susținut că, împreună cu staff-ul său, se va ocupa pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a înlocui aceste pierderi. 

”Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc din motive medicale. Așa cum am mai spus-o, sunt aici, împreună cu staff-ul meu, pentru a găsi soluții, nu alibiuri. Selecția pentru aceste două partide nu s-a bazat doar pe talentul individual.

Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi și forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experiență la națională și care au fost mai mereu parte a acestui nucleu.

Totodată, sunt fotbaliști care ar putea reveni în circuitul naționalei, dacă evoluțiile lor bune recente vor deveni o constantă. Am plecat pe un drum și continuăm pentru că eu am convingerea că aceasta este calea spre Campionatul European.

Consider că forța grupului și coeziunea pe care acești jucători o demonstrează pe teren, cât și în afara lui, ne pot duce acolo unde ne dorim cu toții. Avem obligația de a reprezenta cu cinste România și fotbalul nostru, iar deznodământul parcursurilor din cupele europene din aceste zile ne obligă și mai mult”, a mai spus selecționerul României. 

Mesaj pentru fanii echipei naționale

În finalul intervenției, Edi Iordănescu le-a cerut suporterilor echipei naționale să susțină jucătorii primei reprezentative pe parcursul acestor preliminarii. 

”Mesajul meu merge și către suporterii echipei naționale. Dragi români, să fim uniți și să-i susținem cu toții pe jucătorii noștri în aceste meciuri ce ne pot duce atât de aproape de calificare.

Haideți să demonstrăm că suntem o adevărată echipă și că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susținerea voastră și cred cu tărie că pe Arena Națională, cu 50.000 de români în tribună, putem obține orice ne propunem.

Cu încredere, spirit, muncă și coeziune vom ajunge la EURO 2024!”, a conchis Edi Iordănescu.

Etichete: nationala romaniei , edi iordanescu , euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Exclusiv Surpriză! Cine va fi noul președinte de la Rapid, după ce s-a anunțat oficial plecarea lui Daniel Niculae

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gică Hagi a spus-o pe față! Jucătorul care valora 50.000.000€ dacă nu s-ar fi născut în România

Olandezii anunță: Cristi Chivu i-a dat răspunsul lui Ajax!

”Am zis DA!” Gigi Becali a anunțat următorul transfer de la FCSB: ”Cred că vine, trebuie să renunțe la bani”

S-a aflat motivul pentru care Florinel Coman a ratat transferul la Al-Duhail

Citeşte şi

Anglia a anunțat lotul preliminar pentru EURO 2024! Decizii surprinzătoare: ce staruri a lăsat acasă Southgate

Vlad Chiricheș a fost întrebat despre convocarea la EURO și nu s-a ferit să răspundă

PEROZBella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes. Modelul a apărut într-o rochie transparentă, care nu a lăsat loc imaginației

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Internaționalul pleacă de la Rapid 100%! Surprins când trage tare la sala de forță pentru a prinde un transfer de top citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”