Jucatorii Romaniei / Foto: Facebook@echipanationala

Exclusiv Florin Prunea a numit 3 antrenori care pot prelua postul de selecționer al României

articol scris de Digi Sport
24.10.2023, 23:52
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Naționala României este condusă de la începutul anului 2022 de către Edi Iordănescu (45 de ani), iar actualul selecționer este foarte aproape de calificarea la EURO 2024, primul turneu final pentru "Tricolori" după 8 ani.

Propunerile lui Florin Prunea pentru postul de selecționer

În ultima perioadă s-a zvonit din ce în ce mai des că Edi Iordănescu ar intenționa să plece de la națională, chiar dacă ar califica naționala României la EURO 2024. 

Invitat în studioul emisiunii Liga Digisport, Florin Prunea consideră că Marius Măldărășanu, Liviu Ciobotariu sau Dorinel Munteanu pot reprezenta oricând o soluție pentru postul de selecționer.

"Eu cred că avem în momentul de față un grup de antrenori care nu mai sunt foarte tineri. Mă refer aici la Măldărășanu, Ciobotariu, Dorinel. Eu cred că ei sunt viitorul acolo sus, deocamdată, După aceea, sigur, vor mai veni și alții din urmă. Sunt antrenori care au rezultate", a spus Florin Prunea.

UEFA a stabilit programul meciurilor din Grupa I

Astfel, partida Kosovo – Israel, programată iniţial la 15 octombrie, în grupa de calificare la EURO 2024 din care face parte şi România, se va disputa în data de 12 noiembrie.

Naționala Israelului va juca în intervalul 12 – 21 noiembrie patru meciuri: cu Kosovo, cu Elveția, cu România și cu Andorra.

Programul meciurilor Israelului în Grupa I: 

  • 12 noiembrie: Kosovo – Israel
  • 15 noiembrie: Israel – Elveția
  • 18 noiembrie: Israel – România
  • 21 noiembrie: Andorra – Israel

Calculele calificării în Grupa I

Dacă va trece de Kosovo, în primul meci din luna noiembrie, Israelul va acumula 14 puncte și va pune presiune pe România (16 puncte) și pe Elveția (15 puncte), primele două clasate în Grupa I.

Ulterior, naționala din "Țara Sfântă" va întâlni Elveția, favorita grupei. Cel puțin la nivel teoretic, trupa lui Murat Yakin ar trebui să se impună, scenariu în care ar prelua șefia Grupei I.

Dacă aceste calcule vor fi respectate, înaintea ultimelor două etape, programate pe 18 și 21 noiembrie, Elveția ar fi lider (18 puncte), România s-ar clasa pe 2 (16 puncte), iar Israelul pe 3 (14 puncte).

Meciul pe care "Tricolorii" urmează să-l dispute cu Israelul ar putea fi astfel decisiv. O remiză ar păstra diferența ipotetică de două puncte dintre cele două echipe, însă România are cu Elveția în ultima etapă, în timp ce naționala lui Alon Hazan va întâlni Andorra.

Astfel, dacă nu va reuși să se impună în fața Israelului, naționala lui Edi Iordănescu ar fi obligată să obțină un rezultat pozitiv cu Elveția. 

În scenariul în care "Tricolorii" termină la egalitate cu Elveția, iar trupa lui Alon Hazan ar învinge Andorra, România și Israel ar termina grupa la egalitate de puncte.

Primul criteriu de departajare în preliminariile EURO 2024 este cel al rezultatelor directe. La București, România și Israel au remizat, scor 1-1. În scenariul prezentat mai sus, și returul s-a încheiat la egalitate, astfel că departajarea ar urma să se facă la golaveraj. 

În acest moment, România are golaveraj +9 (13-4), în timp ce Israel are golaveraj 0 (7-7). Astfel, rezultatele ipotetice din scenariul de mai sus ar fi suficiente pentru ca naționala lui Edi Iordănescu să meargă la EURO 2024.

Totuși, pentru a sta fără emoții pe final, este obligatorie o victorie în meciul cu Israel. Un succes contra naționalei din "Țara Sfântă" ar fi sinonim cu o calificare la turneul final din Germania.

Programul Grupei I din preliminariile EURO 2024

12 noiembrie 2023

  • Kosovo - Israel 

15 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | Israel - Elveția

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Clasamentul Grupei I

Clasament grupa I, preliminarii EURO 2024/ Foto: Captură Flashscore

Etichete: romania , dorinel munteanu , echipa nationala , florin prunea , liviu ciobotariu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali, sfătuit să ”forțeze” transferul lui Alex Chipciu. ”FCSB ar avea cea mai bună apărare din România”

Adio, EURO! Și-a rupt piciorul cu o lună înainte de turneul final

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Citeşte şi

Exclusiv Jucătorul cerut cu insistență de Florin Prunea în lotul României la EURO 2024: ”Nu am nicio scuză să nu-l iau”

Exclusiv Florin Prunea: ”Fără dar și poate, este numărul 1 din România”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”