Valentin Mihăilă, după Elveția - România / Foto: Captură Digi Sport

Gică Popescu i-a luat în colimator pe jucătorii naționalei României: ”Băi, Moruțan! Băi, Mihăilă!”

articol scris de Digi Sport
21.06.2023, 09:42
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Olimpiu Moruțan (24 de ani) și Valentin Mihăilă (23 de ani) au răbufnit, după ce România a terminat la egalitatea meciul cu Elveția, scor 2-2. 

La finalul partidei, cei doi fotbaliști s-au arătat nemulțumiți de faptul că naționala de fotbal este foarte criticată. 

Gică Popescu: ”Dacă nici noi nu putem să vă criticăm”

Gică Popescu (55 de ani) a comentat pe seama acestui lucru și a ținut să îi critice pe Olimpou Moruțan și Valentin Mihăilă. 

”Băi, Moruțan, băi, Mihăilă, avem 15 ani de echipă națională. Dacă nici noi nu putem să vă criticăm. Ce vreți, să vă lăudăm când are 10 ocazii Elveția? Să ieșim și să fim penibili și să spunem ′Vai, ce bine am jucat!”? Rezultatul este unul senzațional, dar nu poți aștepta tot timpul să îi cadă mingea în cap lui Pușcaș din cer, mai trebuie să și jucăm”, a declarat Gică Popescu, la Fotbal Club. 

Ce au declarat Mihăilă și Moruțan

Fotbalistul celor de la Parma a vorbit despre trăirile pe care le-a avut la partida în care a fost "erou".

"Mă simt foarte bine, sunt fericit, dar în acelaşi timp sunt trist pentru că din nou cred că am suferit o leziune musculară pe coapsa dreaptă. Nu prea mă încântă acest lucru.

Un rezultat pe care, părerea mea, îl meritam. A doua repriză am jucat foarte bine. Îmi felicit coechipierii, echipa, suporterii pe această cale pentru că ne-au susţinut până în ultimul moment. Am crezut în şansa noastră şi am reuşit să egalăm.

Cu o fază înainte de gol am pasat în lateral la Burcă, am simţit că mi s-a încărcat puţin muşchiul. Iar apoi, la pasa lui Moruţan şi am dat al doilea gol, înainte de gol am simţit cum m-a înţepat piciorul pe coapsă şi asta a fost. Cred că, dacă eram bine, poate aveam noroc şi îl dădeam şi pe al treilea (n.r. a început să zâmbească).

Am avut încredere în noi, cu toate că majoritatea oamenilor din România nu prea au încredere. Zic că suntem slabi, că e o naţională mică. În prima repriză am jucat destul de slab, dar cu toţii ştiu că Elveţia e o forţă a Europei.

A doua repriză am prins încredere. Probabil că a doua repriză s-au mai relaxat puţin şi am prins noi aripi. Vreau să fac aşa...să dau un semn, pentru că suntem o echipă mică, cum spun toţi, dar aveţi încredere în noi, pentru că alţii nu aveţi! Dacă aveţi alţii, de ce nu chemaţi alţii?

Vreau să aveţi încredere în noi pentru că suntem o ţară. Toţi vrem la EURO. Am auzit critici pentru că ne-am bucurat că s-a anulat golul în Kosovo. Dar ce voiaţi, să plângem? Să nu ne bucurăm că se anulează golul?", a spus Valentin Mihăilă.

VIDEO cu Rezumatul partidei Elveția - România 2-2

 

"Mă bucur că am scos un rezultat bun, sperăm să o ținem tot așa și să nu pierdem niciun meci până la final. Sincer, când am intrat îmi doream să facem un rezultat bun, dar nu mă așteptam nici eu (n.r. - să egaleze România).

Mă bucur că am contribuit cu două pase de gol, am făcut un efort foarte mare în seara asta. Sper să aveți mai multă încredere în mine pe viitor, să vă bucurați când o să joc.

Am scos un rezultat foarte mare în Elveția. Sper să câștigăm cu Israel și Kosovo. A fost mai mult noroc în seara asta, dar rezultatul ne ajută.

În România, tot timpul sunt critici. Am stat un an în Italia, n-am fost criticat niciodată după un meci mai prost. Am avut evoluții foarte bune în Serie B, un campionat foarte dificil, dar lumea nu știe.

Am fost criticat o dată în Italia, dar cu bun simț. În România, tot timpul ne critică lumea, nu știu de ce suntem un popor așa. Nu pot să spun că n-au dreptate, dar să fie mai mult cu noi, să ne calificăm la un turneu final", a spus Olimpiu Moruțan.

Etichete: echipa nationala , gica popescu , morutan , mihaila


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter (IRNA). Întâlnire de urgență la Guvern

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică, anunță presa de stat din Iran. Guvernul iranian a convocat luni o „întâlnire de urgență”. Operațiunile de căutare a elicopterului prăbușit au durat toată noaptea. Dimineață au apărut imagini cu epava complet arsă, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul. Elicopterul în care se afla președintele Raisi era un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979.  

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se face transferul! Gigi Becali: "Vine și semnează pe 3 ani! Așa ne-am înțeles!"

Pep Guardiola a vorbit despre plecarea sa de la Manchester City

Ilie Dumitrescu a rămas impresionat de titlul câștigat de Răzvan Lucescu cu PAOK: ”A făcut istorie!”

Marian Iancu și-a anunțat revenirea în fotbal: ”Cunosc bine fenomenul!”

Citeşte şi

Exclusiv Jucătorul cerut cu insistență de Florin Prunea în lotul României la EURO 2024: ”Nu am nicio scuză să nu-l iau”

”Am decis să pun stop!”. ”Tricolorul” a vorbit despre accidentarea suferită înainte de EURO

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian