Peste 27 000 de copii au asistat la partida România - Norvegia/Foto:frf.ro

Reacţia FRF după ce a fost acuzată că s-a folosit de copii la România - Norvegia: "Speculaţii complet neadevărate!"

18.10.2019, 17:41
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

România - Norvegia s-a încheiat nedecis, 1-1, dar meciul a continuat şi după fluierul final. Nordicii au reclamat modul în care organizatorii români au decis să aplice sancţiunea UEFA, invitând copiii sub 14 ani să vină la stadion pentru a-i încuraja pe tricolori. Iniţiativa s-a bucurat de un uriaş succes - aproape 30 de mii de spectatori au fost prezenţi pe Arena Naţională, un adevărat record în materie.

Criticile vehemente venite din partea adversarilor norvegieni, dar şi unele puncte de vedere din mass-media românească, au determinat FRF să dea o replică celor care nu au fost de acord cu ideea de a chema copiii la meci. 

"Federația Română de Fotbal este dezamăgită de abordarea ridicolă cu care mai mulți lideri de opinie au tratat acțiunea de invitare a copiilor în tribune la meciul România – Norvegia, în sensul că FRF ”s-a folosit de acești copii” și a abordat sancțiunea UEFA cu ”șmecherii”.

Cea mai deplasată ipoteză pe care dorim să o demontăm este aceea că zecile de mii de copii au fost aduse fără voia lor la stadion, prin metode preluate din cultura mitingurilor politice. În afară de declarația fermă a FRF că nu a organizat în niciun fel deplasarea copiilor, mai stau mărturie a falsității acuzei zecile, poate sutele, de declarații ale copiilor preluate în mass media înainte și după meci. Cu toții și-au manifestat bucuria de a veni la Arena Națională, unii după obositoare călătorii de la Timișoara sau Satu Mare," se arată în comunicatul FRF.

FRF dezminte faptul că invitarea copiilor a fost o "şmecherie"

Oficialii de la Casa Fotbalului s-au arătat indignaţi şi de insinuările referitoare la faptul că aducerea copiilor a fost un tertip pentru a a ”fenta” sancțiunea UEFA.

"Probabil că aici acuza este generată de o precară cunoaștere a regulamentelor și a spiritului sancțiunilor acordate de UEFA. Ca să fie mai bine înțeles, să amintim că până acum ceva timp UEFA închidea stadioanele ca sancțiune, fără nicio  excepție. Dacă și-ar fi dorit în continuare stadioane goale, UEFA ar fi păstrat vechea reglementare. Or, UEFA, prin toate acțiunile și programele sale, transmite fără încetare că fotbalul nu înseamnă doar jocul în sine, ci cuprinde, în același cuvânt, spectacolul oferit suporterilor.

Desigur, sancțiunea pentru xenofobie trebuie aplicată, dar fotbalul trebuie să meargă înainte și să dea lecții. De aceea, UEFA a găsit o cale de mijloc, aceea de a permite copiilor să intre la meciuri cu sancțiuni, producând astfel o frustrare și o stigmatizare a fanilor extremiști," se mai spune în comunicatul FRF.

Federaţia a mai precizat că iniţiativa a costat mai mulţi bani decât dacă meciul s-ar fi jucat cu porţile închise - copiii au primit o apă, o gustare, steaguri și eșarfe tricolore, au fost angajaţi stewarzi şi personal medical şi de curăţenie. Cine fentează o sancțiune, dar plătește dublu? E absurd, susţin federalii care încurajează în continuare accesul copiilor la stadion.

"FRF folosește acest prilej și invită din nou școlile și academiile de fotbal să aplice pentru intrare gratuită la meciuri. Efortul familiilor, al școlilor și al autorităților locale a fost fantastic din punct de vedere logistic. S-au mobilizat să vină la București pentru a susține echipa națională, într-unul dintre puținele momente sincere de atașament față de simbolurile naționale pe care le vedem în România. Le mulțumim încă o dată tuturor pentru gestul pe care l-au făcut!

În speranța că umbrele puse pe acțiunea de la meciul cu Norvegia s-au risipit, rămânem cu imaginea de neprețuit a unui stadion de copii cântând imnul României cu mâna la inimă," este mesajul de încheiere.

Etichete: comunicat frf , romania norvegia , preliminarii euro 2020 , sanctiunea uefa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Oficial Doar 9 cluburi din SuperLiga au primit drept de joc pentru Europa! Cine mai așteaptă un răspuns?

Adio, Qatar! România, în preliminariile CM 2022: tricolorii au terminat pe locul 3 în Grupa J și ratează barajul

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”