Mirel Rădoi, selecționerul României / Foto: Sport Pictures

Video Reghecampf îl susține pe Rădoi la echipa națională. “Un joc bun, dar am avut ghinion cu Islanda”

articol scris de Digi Sport
19.11.2021, 12:49
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Naționala României nu a reușit să obțină calificarea în play-off-ul pentru Cupa Mondială din 2022, dar Mirel Rădoi rămâne prioritatea FRF pentru funcția de selecționer.

Rădoi ar putea să rămână la echipa națională

Mihai Stoichiță, director tehnic în cadrul FRF, a anunțat la Digi Sport că jucătorii echipei naționale au făcut front comun pentru a cere menținerea lui Rădoi în funcția de selecționer, iar o întâlnire decisivă cu antrenorul va avea loc în următoarele zile.

Laurențiu Reghecampf, antrenorul Universității Craiova, a remarcat jocul bun făcut de “tricolori” în ultimele meciuri și a pus pe seama ghinionului egalul cu Islanda.

"Pentru mine, subiectul echipei naționale este închis. Cred că e cel mai important să așteptăm o analiză din partea celor de la Federația Română de Fotbal, să se ia o decizie, după care vom vedea ce se va întâmpla. Cine este cel mai potrivit pentru echipa națională nu cred că trebuie să spunem noi. Trebuie să hotărască cei care conduc fotbalul românesc.

Cred că, în ultima perioadă, echipa națională a avut parte de un joc bun. Putem spune că am avut ghinion la meciul cu Islanda. Anumiți oameni pot spune că n-am reușit să câștigăm meciul cu Islanda, dar în fotbal se întâmplă să existe surprize. Sunt multe echipe de mare valoare care au ajuns să joace acest baraj. Cu puțin noroc, puteam să jucăm și noi acest baraj. Dacă nu ne calificam din acest baraj, probabil aveam aceeași discuție.

Eu nu văd așa negru. Eu văd o echipă formată din foarte mulți jucători tineri, care vin de la echipa națională de tineret, pe care tot Mirel Rădoi a condus-o și tot el a avut rezultate. Ce se va decide pentru viitorul apropiat al echipei naționale trebuie să răspundă președintele FRF sau Mihai Stoichiță.

Cred că o calificare la Campionatul European e cel mai important lucru. S-a pierdut o calificare, da, este o tragedie. Dar ce facem, ne oprim? Trebuie să mergem mai departe, cu răbdare, încredere", a spus Reghecampf, în cadrul unei conferințe de presă.

Campionatul European, singurul obiectiv al selecționerului României

În direct la Digi Sport, Mihai Stoichiță, director tehnic în cadrul FRF, a anunțat care va fi obiectivul selecționerului în următorii ani. În mod surprinzător, Liga Națiunilor nu are importanță, în viziunea conducerii Federației.

Liga Națiunilor oferă posibilitatea de a obține calificarea la Campionatul European, printr-un play-off. În 2020, România a fost eliminată de Islanda în semifinalele play-off-ului și a ratat ultima șansă de a ajunge la EURO 2020.

"Văd un contract în care vor fi prinse două competiții. Liga Națiunilor, în care probabil nu va avea un obiectiv extraordinar, pentru că principalul obiectiv este calificarea la Europene. Deci e un interval de timp în care un antrenor are timp să-și cristalizeze ideile și să le pună în aplicare.

În cazul în care Rădoi ne spune că are alt drum, ne vom orienta spre cea mai logică opțiune pentru echipa națională în acest moment, care va fi un român, vă spun de acum. Nimeni nu-ți oferă garanții în antrenorat, dar contează ce îți propui. O campanie în care prin Liga Națiunilor să cristalizezi o echipă care să fie la cerințele pe care le vrei pentru o calificare la Campionatul European. Acești jucători pe care îi vedeți astăzi sunt numele pe care le veți vedea în următorii cinci ani, probabil", a spus Mihai Stoichiță, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Campionatul European din 2024 va fi găzduit de Germania. România a jucat ultima dată la EURO 2016, când n-a depășit faza grupelor. Cel mai bun rezultat este sfertul de finală de la EURO 2000.

Etichete: romania , laurentiu reghecampf , universitatea craiova , echipa nationala , selectioner , mirel radoi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Aur pentru România la Europenele de canotaj, în proba ”regină”

Ce a spus Anamaria Prodan, după ce Laurențiu Reghecampf a fost pus sub urmărire penală și s-a numit ”victimă”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”