În primul meci de la Euro Under 21, România a învins Croația cu 4-1

Exclusiv Euro U21 Anglia - România | "Ăsta e atuul lor, va fi foarte greu". Marco Dulca știe cum putem învinge: "Pe ei, pe mama lor!"

21.06.2019, 12:50
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

După ce a spulberat Croația cu 4-1 în primul meci de la Euro 2019, România Under 21 dă marele test împotriva Angliei. Marco Dulca știe cel mai bine cum trebuie "tricolorii" lui Mirel Rădoi să abordeze meciul cu puternica reprezentativă britanică, una plină de vedete.

Fiul lui Cristi Dulca îi cunoaște bine pe englezi, având în vedere că el joacă la Swansea.

"Îmi pare foarte rău că nu am putut face parte din acest lot, pentru că am avut o accidentare care m-a dat în spate. Dar mă bucur să văd că lotul a rămas unit şi, după cum aţi văzut la meciul cu Croaţia, avem o echipă foarte unită, foarte puternică şi eu zic că şi la acest meci, cu Anglia, nu trebuie să ne fie frică, pentru că eu zic că sunt o echipă vulnerabilă, mai ales pe partea defensivă şi, normal, trebuie să avem puţin emoţii, pentru că sunt jucători care joacă la seniori, în campionate puternice, ca Anglia, Germania, dar nu sunt o echipă de speriat", a spus Marco Dulca în exclusivitate la Digi Sport Matinal.

În vârstă de 20 de ani, Marco Dulca ratează meciurile de la Euro 2019, din cauza unei accidentări, însă el a fost parte din lotul naționalei în calificările pentru turneul final din Italia și San Marino. Dulca junior a fost antrenat atât de Daniel Isăilă, cât și de noul selecționer, Mirel Rădoi.

"Am început această calificare cînd era antrenor domnul Isăilă, am şi jucat 7 meciuri din 12 şi a apărut această accidentare într-un moment nepotrivit deoarece eram în cadrul echipei mari, eram aproape de echipa mare la Swansea şi m-a dat în spate foarte mult această accidentare.

Nu e o diferenţă mare, amândoi vorbesc foarte mult cu jucătorii, amândoi au avut acelaşi obiectiv, de a califica această naţională la Campionatul European, după atâta timp. Sunt doi antrenori foarte buni şi amândoi au pus umărul la această calificare", a precizat mijlocașul de 20 de ani.

Euro 2019 Under 21 | România, față în față cu istoria

Marco Dulca a rămas impresionat de jocul făcut de "tricolori" în partida de debut, cea cu Croația și regretă că nu poate fi și el pe teren. În plus, determinarea cu care au jucat colegii săi îl face pe tânărul mijlocaș să viseze cu ochii deschiși.

"Sunt prieten foarte bun şi cu Paşcanu, că joacă şi el în Anglia şi ne vedeam aproape săptămânal. Am lăsat şi eu câteva mesaje de încurajare şi încerc mai mult să fiu cu sufletul lângă această echipă, pentru că este un lot foarte frumos, unit şi poate să fie următoarea generaţie de aur", a spus Dulca.

Marco Dulca joacă în Aglia încă din vara lui 2015, așa că știe foarte bine care sunt vulnerabilitățile englezilor. Mijlocașul cunoaște exact care va fi cheia meciului.

"Atuul lor este partea fizică, pentru că pe asta se pune cel mai mult accent în Anglia. Normal că ei vor începe meciul pentru a juca la victorie. Asta trebuie să facem şi noi, să atacăm din prima. Nu trebuie să le dăm spaţii, să-i lăsăm să atace aşa mut. Normal, ei, ca naţie, niciodată nu cred că ne-au plăcut pe noi, românii, dar asta trebuie să ne motiveze şi mai mult şi să vrem să jucăm la victorie.

La duelurile fizice va fi foarte greu. Eu zic că trebuie să intrăm foarte mult cu mingi în careu, multe dueluri unu la unu în zona careului, pentru că eu zic că se vor arunca foarte mult şi vor face foarte multe faulturi. Iar noi, cu jucători ca Dennis Man, Coman, Ianis, Ivan, oricine ar juca acolo, trebuie să profităm de acest lucru, să scoatem foarte multe faulturi în zona careului.

Ritmul îl primeşti şi din condiţia fizică pe care o ai. Ei aleargă foarte mult până în ultimul minut, nu se opresc. Dacă se joacă 96 de minute, 96 de minute aleargă. Ideal ar fi pentru ei vremea din Anglia, dar eu zic că, dacă va fi aşa cald, va fi un minus şi pentru ei, şi pentru noi. Trebuie să scoatem minimum un egal, aşa simt eu. Normal că vrem să câştigăm, dar Anglia e o forţă, e imprevizibilă şi depinde cum vor aborda meciul.

Şi noi avem jucători care joacă în campionate puternice, care au experienţă. Dar am spus că nu va fi un meci de speriat. Da, eu zic că pe partea de atac... sper că vor fi mai multe greşeli în apărarea lor. Din câte îi cunosc eu, sunt slabi pe partea de apărare, dar Ianis şi cu cei din atac, sau cine va juca pe benzi, vor face diferenţa în duelurile unu la unu. Da, nu trebuie să ne fie frică şi sigur vom face un rezultat foarte bun. Pe ei, pe mama lor!", a încheiat Dulca.

Meciul Anglia - România, din grupa C, va fi astăzi, de la ora 19:30. Fazele vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Etichete: anglia romania , euro u21 , romania under 21 , marco dulca , euro 2019 , euro 2019 under 21 , romania euro u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Concluziile trase de eroul lui Dortmund, după ce a adus victoria cu PSG: ”Rămânem umili”

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Exclusiv După ce suporterii le-au strigat ”afară din Giulești”, Andrei Borza le-a transmis un mesaj fanilor

Citeşte şi

Gigi Becali l-a dat afară după doar 416 minute jucate, iar acum e campion. Poate da peste FCSB în UCL

Incidentul șocant a ajuns în presa din străinătate! Imagini dureroase: cum arăta iubita lui Manea după meci și ce scriu englezii

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă