Borislav Mihaylov a demisionat, după scandalul uriaș iscat din cauza suporterilor rasiști de la meciul Bulgaria - Anglia

16.10.2019, 13:00
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Fotbalul bulgar se află într-un enorm scandal, după scandările rasiste ale fanilor Bulgariei de la meciul cu Anglia (0-6), din preliminariile pentru Euro 2020. Prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, l-a chemat într-o ședință de urgență pe Ministrul Sportului din Bulgaria, Krasen Kralev, căruia i-a transmis să întrerupă orice legătură cu Federația Bulgară de Fotbal, până când Borislav Mihaylov va demisiona.

  • UPDATE: Borislav Mihaylov a demisionat, chiar dacă Hristo Zaprianov, purtătorul de cuvânt al Federației Bulgare de Fotbal, anunța că acest lucru nu se va întâmpla!

“Evident că nu va demisiona. Statul nu are dreptul să solicite asta şi să se amestece în fotbal. Federaţia nu poate fi considerată responsabilă pentru huliganismul unui grup de oameni”, a declarat Hristo Zaprianov, marți.


"Primul ministru m-a chemat de urgenţă în urmă cu puţin timp şi mi-a solicitat să suspend orice relaţii cu Federaţia Bulgară, inclusiv cele financare, până când Borislav Mihaylov va demisiona. Guvernul a făcut multe pentru progresul fotbalului bulgar în ultimii patru ani", a declarat ministrul Sportului din Bulgaria, Krasen Kralev.

Bulgaria - Anglia 0-6 | Arbitrul a întrerupt meciul după scandările rasiste

Conform protocolului UEFA, arbitrul a întrerupt meciul şi a cerut speaker-ului stadionului să facă un apel la încetarea manifestărilor rasiste după o jumătate de oră de joc, după care croatul Ivan Bebek a discutat cu oficialii şi cu cele două echipe în finalul primei reprize, când jocul a fost oprit pentru a doua oară.

În cele din urmă s-a luat decizia de a se disputa şase minute adiţionale până la pauză, iar căpitanul Bulgariei, Ivelin Popov, a mers să discute cu suporterii.

Stadionul ''Vasil Levski'' era deja sub semnul unei sancţiuni din partea UEFA, pentru că un sector de 5.000 de locuri era închis din cauza incidentelor rasiste de la meciul cu Kosovo, din luna iunie.

Înaintea meciului, mai mulţi fotbalişti englezi au discutat la vestiare pe tema atitudinii adoptate în cazul unor insulte rasiste, iar unii, printre care atacantul Tammy Abraham (Chelsea), au pledat pentru părăsirea terenului în acest caz, chiar dacă aşa ceva nu e prevăzut în protocolul UEFA.

Anglia a făcut un pas uriaş spre Euro 2020, după victoria la scor cu Bulgaria, 6-0 la Sofia. Rashford, Barkley (două), Sterling (două) şi Kane au marcat golurile echipei antrenate de Gareth Southgate. Bulgaria ocupă ultimul loc în grupă, cui trei puncte, iar Anglia e prima, cu 15 puncte.

Etichete: borislav mihaylov , krasen kralev , boyko borisov , scandal rasism bulgaria


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce lovitură! Denis Alibec a ales între FCSB și Farul

Exclusiv Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș sunt siguri că nu trebuie să lipsească de la EURO 2024: ”Cel mai bun din SuperLigă”

Foto Valeriu Iftime a intrat în vestiar după Botoșani - Mioveni! Mesajul transmis

Gică Hagi l-a văzut pe Ianis în meciul cu Real Madrid și nu s-a ferit de cuvinte

Citeşte şi

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

Galerie Foto Nemții au descoperit ce dispozitiv a purtat Georgina Rodriguez prins de sutien, la meciul Belgia - Portugalia

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”