Olimpiu Moruțan, mijlocașul lui Galatasaray / Foto: Profimedia

"Fenomenul Moruțan" i-a impresionat pe francezi înaintea meciului cu Olympique Marseille: "Era cotat la 70 de milioane"

articol scris de Digi Sport
30.09.2021, 18:02
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Olimpiu Moruțan (22 de ani) este anunțat titular la Galatasaray în meciul cu Olympique Marseille, de pe Stade Velodrome, care se dispută astăzi, de la ora 22:00, în grupa E din Europa League.

"Fenomenul Moruțan" i-a impresionat pe francezi înaintea meciului cu Olympique Marseille: "Era cotat la 70 de milioane"

Mijlocașul român vine cu moral bun în Franța, după primul său gol marcat în tricoul lui Galatasaray, contra lui Goztepe, scor 2-1, iar jurnaliștii francezi de la Foot Mercato i-au dedicat un material în care evidențiază calitățile celui pentru care Galatasaray a plătit, pentru moment, 3,5 milioane de euro.

Nu a fost uitat nici Alexandru Cicâldău, celălalt român din lotul lui Galatasaray, care s-a impus ca titular și a strâns două goluri și o pasă decisivă în 10 meciuri.

"Cotat la 70 de milioane de euro, în urmă cu trei ani, de Gigi Becali, excentricul patron al lui FCSB, mijlocașul de 22 de ani a ajuns în această vară la Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro. Totuși, nu e vorba de o coborâre a nivelului său de joc, ba din contră.

În doar șase meciuri, a devenit un jucător foarte important în echipa lui Fatih Terim, reușind un gol și o pasă decisivă. În ultimul meci, cel cu Goztepe, a marcat și a confirmat încă o dată prestațiile bune de până acum. După meci, antrenorul Fatih Terim nu a ezitat să sublinieze importanța jucătorului român.

Un decar clasic, care joacă ca inter dreapta sau ca extremă dreapta în sistem 4-2-3-1. Un rol nou, care îl face să aibă nevoie de timp de adaptare, însă ultimele lui evoluții provoacă optimism. Cu excepția victoriei contra lui Lazio, 1-0, Galatasaray a avut două egaluri și două înfrângeri în ultimele cinci jocuri. Echipa a arătat probleme în ceea ce privește creativitatea, iar acestea pot fi rezolvate de Olimpiu Moruțan.

Fenomenul Moruțan, dar nu numai. Tânărul român nu este singurul jucător promițător din echipă. Conaționalul său, Alexandru Cicâldău, nu trebuie ignorat nici el. Este cel care asigură echilibrul la mijlocul terenului și este un element de siguranță în echipa lui Galatasaray", a scris sursa citată, în ziua meciului OM - Galatasaray.

Galatasaray a început cu dreptul grupa E din Europa League, cu o victorie contra lui Lazio, scor 1-0. De partea cealaltă, Olympique Marseille a debutat cu o remiză, 1-1 pe terenul lui Lokomotiv Moscova.

Ce a spus Fatih Terim după euro-golul marcat de Olimpiu Moruțan în Galatasaray - Goztepe

La finalul partidei de la Istanbul, Fatih Terim, antrenorul lui Galatasaray, a evidențiat reușita lui Olimpiu Moruțan, catalogată drept ”elegantă” și a remarcat jocul făcut de echipa sa în partea a doua, când a revenit de la 0-1.

În repriza a doua am avut mai multe ocazii, am reușit să aducem mai multă presiune la poarta adversă. Primul gol l-am marcat după o greșeală a portarului advers, apoi Moruțan a înscris un gol superb, elegant. La fel ca Alex Cicâldău, Moruțan a jucat mai bine în repriza a doua.

Sunt foarte fericit pentru victorie, mai ales că nu am câștigat etapele trecute jocuri pe care am fi meritat să le câștigăm. Jocul a fost pe placul meu, iar scorul este mulțumitor la final”, a punctat Fatih Terim.

Etichete: europa league , olympique marseille , galatasaray , olimpiu morutan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO

Presa din Turcia a făcut anunțul despre Olimpiu Moruțan

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”