În doi ani la PAOK, Răzvan Lucescu a câştigat titlul şi două Cupe. Sezonul trecut a pierdut campionatul la masa verde

Exclusiv Motivele reale pentru care Răzvan Lucescu a plecat de la PAOK. Reacţia unui jurnalist spune totul despre român

29.06.2019, 23:56
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Răzvan Lucescu va rămâne în istoria lui PAOK, club important în Grecia. Niciun alt antrenor înaintea lui nu a reuşit asemenea performanţe. A luat titlul şi Cupa Greciei, n-a suferit nici măcar o înfrângere în campionat, dar totuşi a plecat acum, înaintea startului unui nou sezon în care grupele Ligii Campionilor erau principala ţintă. Lucescu a reprezentat ceva special la un club unde de obicei e o adevărată nebunie, iar echilibrul adus de el s-ar putea spulbera.

"Perioada Lucescu a fost o paranteză de doi ani pentru noi faţă de nebunia cu care eram obişnuiţi. De mâine ne întoarcem la cum eram înainte", a afirmat unul dintre jurnaliştii care se ocupă de PAOK. O dovadă în plus a respectului pe care a ajuns să-l impună la Salonic.

Mulţi s-au grăbit să critice decizia lui Lucescu şi, poate surprinzător, mai mult au făcut-o cei din România decât cei din Grecia. Banii sunt importanţi pentru oricine, dar dacă n-ar fi contat decât banii, atunci Răzvan putea să plece de alte cel puţin trei ori din Grecia, tot în Golf, pentru bani foarte mulţi.

Răzvan Lucescu a avut 3 oferte imense în ultimii doi ani şi jumătate de la Al Hilal

Prima dată s-a întâmplat în octombrie 2016, pe vremea când era la Xanthi, iar Al Hilal îi oferea 4,5 milioane de dolari pentru doi ani. Şi atunci, Al Hilal voia să plătească şi clauza de reziliere, care era de numai 250.000 de euro. Dar patronul lui Xanthi n-a vrut să-l lase şi l-a convins că are mare încredere în el şi în munca lui. A mers mai departe pentru că s-a simţit susţinut.

Al Hilal a mai venit o dată la Lucescu jr. la începutul lui 2017, când i-a oferit 1,45 milioane de euro pentru patru luni. La o socoteală rapidă, o sumă anuală care ajungea chiar mai mare decât acum. Din nou, românul a refuzat.

Răzvan Lucescu refuzase actuala ofertă în luna mai

Acum, în luna mai, un reprezentant al celor de la Hilal l-a abordat din nou pe Răzvan Lucescu şi i-a făcut o nouă propunere fabuloasă. Despre care oamenii din club care trebuiau să ştie au aflat. Dar nici atunci nu s-a pus probleme unei plecări. După ce a luat şi Cupa Greciei, Lucescu a făcut planurile pentru noul sezon şi a făcut apel la toată puterea sa de convingere pentru a-l face pe Varela să rămână. Clubul nu a procedat la fel cu Shakov şi cu Canas, mijlocaşii centrali ai lui PAOK, pe care i-a pierdut. Şi odată cu ei mare parte din siguranţa arătată de echipa din Salonic de-a lungul sezonului.

Capac lui Răzvan Lucescu i-a pus însă atitudinea conducerii în campania de transferuri. Nu a fost consultat la niciuna dintre mutările făcute în această vară, de parcă nu era vorba despre un antrenor al cărui plan a funcţionat ca niciodată în istoria clubului din Salonic. Antrenorul care a îndeplinit visul suporterilor care nu credeau că vor ajunge să trăiască aşa ceva, adică Eventul!

N-ar fi exclus ca fiul preşedintelui clubului, Girogis Savvidis, să nu fie tocmai deranjat că Răzvan Lucescu a plecat de la PAOK. Lumea îl vedea acum pe român ca pe un zeu la Salonic după ce la început era considerat un paria. Iar două milioane de euro e o sumă care cu greutate e luată chiar şi pentru un fotbalist. Aşa că plecarea lui Răzvan reprezintă chiar o afacere!

Comunicatul lui Răzvan Lucescu la despărţirea de PAOK

Înainte să părăsească Salonicul, Răzvan Lucescu a transmis un mesaj de mulţumire celor care au lucrat cu el şi au fost alături de PAOK.

"Sunt momente în viață în care trebuie să iei decizii dificile. Plecarea mea de la PAOK este una dintre ele. Când ești emoțional alături de o echipă, nu e niciodată momentul potrivit, dar știi în sinea ta care este momentul potrivit pentru a urma o altă cale, înainte de a fi rănit și de a suferi. Din păcate, este momentul să ne spunem ‘La revedere’.

Am petrecut la PAOK cei mai buni doi ani din viaţa mea. Împreună am demonstrat că avem puterea să trecem peste orice dificultate. (…) Le mulţumesc în primul rând domnului Ivan Savvidis şi familiei sale pentru încrederea şi dragostea lor pentru PAOK, lui Makis Gagatsis, Mariei Goncareva şi întregii conduceri pentru cooperare, tuturor celor care au muncit zilnic şi din greu alături de mine la baza de pregătire, pentru dăruire.

Aş vrea să le mulţumesc jucătorilor mei fantastici şi tuturor fanilor PAOK pentru susţinerea lor imensă. Plec având certitudinea că PAOK are mentalitatea, puterea şi calitatea să continue să câştige trofee, pentru că le merită", a afirmat Lucescu, pentru site-ul oficial al lui PAOK.

La Al Hilal, Răzvan Lucescu îi va antrena pe Givinco, Gomis şi Soriano

Răzvan Lucescu (50 de ani) a părăsit-o pe PAOK Salonic iar Al-Hilal va plăti clauza de reziliere de două milioane de euro pe care antrenorul român o avea în contract. Lucescu Jr. va avea sub comanda sa trei supervedete: Sebastian Giovinco (32 de ani), Jonathan Soriano (33 de ani) și Bafétimbi Gomis (33 de ani).

Înainte de antrenamentul de ieri, fiul lui Mircea Lucescu i-a anunțat pe jucători că va pleca, oferta primită de la arabi fiind una imposibil de refuzat. Alte surse susțin că salariul va fi unul cu adevărat impresionant, 4 milioane de dolari pe an. 

Etichete: razvan lucescu , paok , al hilal , antrenor al hilal , savvidis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au venit primele oferte: Radu Drăgușin poate pleca de la Tottenham după șase luni! Urmează întâlnirea decisivă

Scuza găsită de Erik Ten Hag, după umilința suferită de Manchester United cu Crystal Palace

De ce nu a jucat Florinel Coman în meciul Universitatea Craiova - FCSB, după ce s-a tratat la ”vraciul” din Serbia

Românul care s-a întâlnit cu o actriță celebră din SUA a spus totul: ce l-a întrebat vedeta, după ce a izbucnit în râs

Citeşte şi

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”