Pedri Gonzalez își va îndeplini visul la FC Barcelona / Foto: Profimedia

Pedri își îndeplinește la FC Barcelona visul pe care îl are de când a ajuns pe Camp Nou

articol scris de Digi Sport
07.07.2022, 17:05
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Pedri Gonzalez (19 ani) este văzut drept noul Iniesta la FC Barcelona de către antrenorul Xavi Hernandez (42 de ani), iar tânărul jucător este pe cale să își îndeplinească visul pe care îl are încă de când a semnat cu gruparea de pe Camp Nou.

După ce și-a declarat admirația pentru Andres Iniesta încă de când a venit la Barcelona, în vara anului 2020, Pedri avea o singură dorință la echipa blaugrana. Mijlocașul spera ca într-o zi să evolueze pe Camp Nou cu numărul 8 pe tricou, cel care i-a aparținut în trecut jucătorului aflat acum în Japonia, la Vissel Kobe și care în ultimul sezon a fost purtat de Dani Alves, plecat liber de la echipă în această vară.

Pedri va purta tricoul cu numărul 8 în noul sezon

Cum Dani Alves a plecat de la echipă în această vară, Pedri Gonzalez va fi noul purtător al tricoului cu numărul 8 și astfel își va îndeplini visul pe care îl are la FC Barcelona de când a semnat cu gruparea catalană, anunță spaniolii.

Înainte de a pleca de la FC Barcelona, Dani Alves a vorbit despre visul lui Pedri la FC Barcelona: „Am citit intr-un interviu în care a spus că îi place numărul 8 și am vorbit cu cei de la club, ca din sezonul viitor, dacă vrea, poate să-l ia, dacă rămân, bineînteles. Dacă plec, îl poate lua imediat.

Dacă îl vrea, e al lui, dar există o singură misiune, trebuie să-l apere bine, pentru că acest tricou a fost purtat de oameni grozavi, oameni foarte speciali, mai ales pentru mine, precum Iniesta sau Hristo... sunt oameni care au a făcut multe pentru acest club.

Numerele trebuie apărate și respectate așa cum trebuie, au o istorie în spate, pentru cei care au onorat acest club”, a declarat Dani Alves, potrivit Mundo Deportivo, în luna aprilie.

De ce nu a putut juca Pedri cu numărul 8 la Barcelona

Cu gândul la numărul lui Iniesta, Pedri a evoluat în ultimul sezon la FC Barcelona cu numărul 16, pe care l-a preluat în sezonul 2020-2021 de la Moussa Wague, care plecase împrumut la PAOK.

Când a ajuns la FC Barcelona, tânărul spaniol nu a putut avea numărul opt, pentru că îi aparținea în acel moment brazilianului Arthur Melo, plecat în septembrie 2020 la Juventus.

Ajuns în locul lui Arthur la Barcelona de la Juventus, Miralem Pjanic a preluat atunci tricoul cu numărul 8, în timp ce Pedri a rămas cu numărul 16 pentru acel sezon.

O nouă șansă pentru a evolua cu numărul lui Iniesta a fost în vara anului trecut. Pjanic a plecat de la FC Barcelona, însă după ce s-a încheiat fereastra de transferuri în Franța. Până ce mutarea s-a finalizat, trupa blaugrana a fost nevoită să-l înregistreze pe mijlocașul bosniac cu numărul opt pentru sezonul respectiv.

După plecarea în final a lui Pjanic, Pedri nu a mai putut prelua tricoul cu numărul opt, pentru că nu se mai puteau modifica înregistrările făcute înainte de startul sezonului.

După ce Barca l-a cedat pe Pjanic, numărul 8 tot nu a ajuns la Pedri pentru că a venit Dani Alves

Pjanic a plecat de la Barcelona, însă tricoul cu numărul opt la Barcelona tot nu a rămas liber. Dani Alves, revenit în acest sezon pe Camp Nou la 38 de ani, a luat numărul care i-a aparținut lui Iniesta.

Acum, șansa lui Pedri de a îmbrăca tricoul cu numărul mult visat se poate realiza, mai ales că Dani Alves a plecat de la echipă.

  • 20 meciuri a bifat Pedri pentru FC Barcelona în acest sezon
  • patru goluri și un assist a reușit Pedri în meciurile jucate
  • 80 de milioane de euro este cota de piață a lui Pedri, potrivit Transfermarkt

Mijlocașul spaniol a fost inclus recent pe lista celor mai promițători jucători adolescenți din fotbalul mondial. Doar Jude Bellingham, englezul de la Borussia Dortmund, i-a luat fața lui Pedri, în opinia jurnaliștilor de la FourFourTwo.

Etichete: fc barcelona , dani alves , andres iniesta , perdi gonzalez , numar pedri fc barcelona


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au uimit întreaga lume a fotbalului

Sportiva din România care a cucerit Liga Campionilor a 5-a oară. ”Sunt prima care reușește asta”

Galerie Foto Florentino Perez i-a spus ”pas” lui Real Madrid: a călătorit 8.000 de kilometri să își vadă favoritul

Nasser Al-Khelaifi vrea să dea 55 de milioane de euro pe un brazilian care a marcat doar un gol

Citeşte şi

Joan Laporta a primit o ofertă de ”de nerefuzat” pentru următoarele 10 sezoane

Exclusiv Verdictul lui Ilie Dumitrescu după ce Istvan Kovacs a dat 3 cartonașe roșii și un penalty

PEROZFiicele lui Bruce Willis și ale lui Demi Moore, în costume de baie roz, în vacanța lor tropicală. În imagini, și nepoțica actorului

FILM NOWLogodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”

Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Corina Bud, instantanee pline de senzualitate, în costum de baie, pe o plajă exotică. Bronzată și tonifiată, solista e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Corina Bud, instantanee pline de senzualitate, în costum de baie, pe o plajă exotică. Bronzată și tonifiată, solista e în formă maximă

Digi World

Te pregătești de vacanță în Italia? Principalele zone turistice în care au fost luate măsuri împotriva supraaglomerării. Ce taxe se percep

Digi Animal World

Un cuplu și-a găsit pisica după 5 ani de la dispariție. Felina a călătorit peste 1.930 de kilometri: „Este un miracol”