A fost găsită soluţia pentru ca meciurile de pe Arena Naţională să se dispute cu acoperişul tras

27.02.2018, 15:15
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Copertina Arenei Naţionale va fi folosită şi în perioada iernii, însă aceasta nu va fi trasă în mod automatizat, ci manual, a anunţat azi directorul Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei, Raluca Covaci. 

"Conform cărţii tehnice şi manualului de operare şi mentenanţă a Arenei Naţionale, pe care le-am primit de la executantul lucrării, în perioada noiembrie-martie nu avem voie să tragem copertina. Există la Arenă, prin această investiţie, un sistem automatizat, în ceea ce priveşte detectarea situaţiilor extreme meteo, care nu ne permite tragerea acestei copertine automatizat, ci doar manual. Din acest motiv, am luat decizia ca pentru următoarea perioadă, când se mai joacă meciuri pe Arenă şi ne confruntăm cu asemenea situaţii, să facem acest lucru manual şi să nu ţinem cont de sistemul automatizat", a precizat Covaci în cadrul Comandamentului de iarnă convocat la sediul Primăriei Capitalei. 

Partida de duminică seara, dintre FCSB şi Sepsi (2-0), s-a disputat pe Arena Naţională, în condiţii de iarnă veritabilă, fără ca acoperişul să fie tras. Reprezentanții Primăriei Municipiului București au răspuns solicitării clubului roș-albastru și au precizat că, dacă ar acționa mecanismul de închidere a acoperișului, zăpada ar cădea pe teren și în tribune, iar suprafața de joc ar deveni cu siguranță impracticabilă. 

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat că a primit mai multe întrebări legate de motivele pentru care nu este folosită copertina Arenei Naţionale. "Am primit mai multe întrebări pe parcursul zilei de ieri, de ce pe Arena Naţională, un obiectiv care a costat foarte mult - şi presa a semnalat la vremea respectivă acel buget - nu se joacă meciuri în condiţii europene. Aşa cum am văzut în weekend, fotbaliştii înotau, pur şi simplu, prin zăpadă, gazonul era afectat, iar spectatorii erau foarte puţini, pentru că nu s-a montat acel acoperiş, acea membrană, pentru care oricum s-a plătit o sumă, consider, foarte mare: 24 de milioane de euro", a spus ea. 

Primarul general a apreciat că meciurile de fotbal s-au desfăşurat în acest sfârşit de săptămână în condiţii "inadmisibile". "Eu înţeleg că fiecare încearcă să tragă pe spuza lui, cum spune românul, şi fiecare vrea să se protejeze în faţa unei autorităţi publice, să justifice poate o activitate care nu a fost atât de reuşită, poate un contract de mentenanţă, dar nu este posibil să acceptăm aceşti termeni în care s-a plătit şi nu beneficiem. Am luat această atitudine după ceea ce am văzut în weekend pe canalele de sport. Pur şi simplu, era inadmisibil ceea ce se întâmpla pe teren. Poate vi se pare un amănunt, dar nu este amănunt, pentru că acolo sunt banii bucureştenilor şi dacă am plătit, trebuie să beneficiem. Ne asumăm aceste riscuri şi cine a greşit plăteşte. 100%. Avem pârghiile şi juridice, şi administrative. În cazul în care se va dovedi că a fost o eroare de execuţie sau de semnare în condiţii păguboase a contractului de către Primărie, acum câţiva ani, să luăm măsurile necesare", a declarat edilul general.

 

Etichete: arena nationala , steaua arena nationala , steaua sepsi , copertina , copertina trasa arena nationala , fcsb arena nationala , firea arena nationala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Foto Au vrut să facă la fel ca la Leverkusen, dar nu le-a ieșit! Ce s-a întâmplat imediat după FCSB - Farul

Foto Delir pe Arena Națională! FCSB a devenit campioană după 9 ani, iar fanii și jucătorii au izbucnit de fericire

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă