Jucătorii de la FCSB și CS Mioveni / Foto: Sport Pictures

"Bătaia de joc trebuie să înceteze!" Mesaj ferm transmis în plin sezon

articol scris de Digi Sport
08.12.2022, 13:27
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Situația financiară a celor de la CS Mioveni ar putea duce chiar la dispariția clubului, după "modelul" Gaz Metan Mediaș.

În aceste condiții, când jucătorii nu au mai fost plătiți din iulie, este de înțeles și protestul lor, după ce aceștia au ieșit pe teren cu 10 minute mai târziu la meciul cu FCSB, pierdut cu 1-5.

AFAN: "Bătaia de joc trebuie să înceteze!"

În plus, ei nici nu s-au antrenat specific în ultima săptămână.

Gestul celor de la Mioveni vine după ce și jucătorii de la Petrolul și-au exprimat nemulțumirea înaintea partidei cu U Cluj.

Astfel, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România a decis să emită un comunicat extrem de dur la adresa diriguitorilor fotbalului românesc.

"În data de 13 februarie 2022, fotbaliștii de la Gaz Metan Mediaș își strigau disperarea. La acel moment, AFAN a făcut un ultim apel către conducătorii fotbalului românesc pentru măsuri urgente.
„Domnilor conducători, scoateți capul din nisip, ieșiți din hibernare înainte că fotbalul nostru să moară!”

Finalul sezonului 2021/22 în Liga 1. Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș mimează fotbalul, zeci de fotbaliști neplătiți, entități ținute în viață artificial pentru a juca (mult spus) meciurile rămase. Au fost adoptate fix zero măsuri de către capetele luminate aflate în fruntea fotbalului mioritic menite să evite, pe viitor, situații similare.

Avem două, trei comisii și comiții în care ne facem că lucram pentru binele fotbalului românesc. Modificări ale procedurii de licențiere și monitorizare financiară? Da, dar menite să ajute fix cât ar ajuta o cremă reumatică aplicată pe un picior de lemn. Ei se prefac că sunt corecți, noi ne prefacem că îi controlăm.

Modificări ale regulamentelor sportive pentru armonizarea lor cu regulamentele FIFA , modificări propuse de AFAN astfel încât bătaia de joc la adresa fotbaliștilor români să înceteze? Stop! Întâi înființam o “comisie care să verifice modificările”. Rezultatul, după multe luni de “verificări”? Aprobarea câtorva modificări neesențiale, fără impact major. Fotbaliștii vor rămâne tot sclavi, la cheremul conducătorilor.

Jucătorii de la CS Mioveni și Petrolul au protestat

Există modele europene de succes care pot fi implementate și în România (garantarea cheltuielilor la începutul sezonului, monitorizarea cheltuielilor cluburilor din trei în trei luni, un sistem de licențiere strict, armonizarea regulamentelor noastre cu cele de la FIFA….etc) nu trebuie să inventăm roata. Adevărul este că nu vreți să schimbați nimic!

Fotbaliștii de la CS Mioveni au luat atitudine. Bătaia de joc la adresa lor și a familiilor lor trebuie să înceteze. Se apropie sărbătorile, iar în buzunarele lor bate vântul, au remunerații neplătite aferente ultimelor 4 luni.

Rezultatul? Amenințări de pe toate palierele. Și de acasă, și de la București. Ați îndrăznit să vorbiți? Vă scoatem din lot. Vă antrenați separat. Vă sancționăm disciplinar. Nu vă mai plătim… Stai, că asta făceam deja. Vă reziliem contractele. Bine că nu sunt dați afară din tară…

Mai mult, s-au ridicat voci, chiar din rândul fotbaliștilor sau foștilor fotbaliști, care au condamnat gestul colegilor de la Mioveni care și-au strigat disperarea. Din punctul lor de vedere, nu e nicio problema să fii fotbalist profesionist pe stomacul gol. Poate, dar fotbaliștii Mioveniului doresc banii pentru care au muncit, banii trecuți în contracte, ei nu sunt plătiți de stăpân, pe sub masa.

Oricum, mulțumim pentru solidaritatea arătată fata de colegii voștri. Acesta e principalul motiv pentru care fotbaliștii romani sunt bătaia de joc a vătafilor din fotbalul romanesc. Dezbinarea. Dacă ați fi uniți, ați fi respectați. Așa cum sunt fotbaliștii din restul țărilor europene.

Ai restanțe financiare? Ești neplătit? Vrei să devii liber? Da, se poate, dar nu imediat, cât timp te judeci vei fi obligat să rămâi la club, să iți respecți contractul. Deci, să mai joci gratis încă trei, patru luni. De ce? Pentru că tu, fotbalistule, în ochii lor nu contezi. Pentru că tu, fotbalistule, nu votezi. Doar membrii afiliați votează. Și atunci, de ce să își facă griji pentru tine, de ce să modifice regulamentele?

Domnilor conducători, nu vă îmbătați cu apa rece! Situația de la CS Mioveni nu este singulară. Încă 2-3 echipe sunt în exact aceeași situație. Rostogolesc datoriile, cesionează drepturi viitoare, pe scurt, au intrat într-o spirala a datoriilor care vă avea un deznodământ sigur: insolvență, faliment, jucătorii vor fi păcăliți și nu își vor primi banii munciți. Și o să fie cam greu să “sponsorizați” 3-4 echipe astfel încât să mimeze fotbalul până la finalul campionatului.

Realitatea din fotbalul românesc este demoralizatoare. Atât timp cât nu vor apărea schimbări și modificări reale, care să aibă un impact pozitiv, ne vom lovi de aceleași probleme, impasuri și situații care nu fac cinste unui campionat de fotbal profesionist. AFAN reprezintă şi apără drepturile şi interesele fotbaliştilor, care, acum, pentru multe cluburi, sunt doar mofturi și se află în plan secund. Însă, noi credem în misiunea pe care ne-am asumat-o și, oricâte bariere vor apărea, vom continua să pledăm pentru bunăstarea jucătorilor și respectarea drepturilor acestora", se arată în comunicatul AFAN.

Etichete: cs mioveni , afan , probleme mioveni


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Citeşte şi

Video Gloria Buzău - CS Mioveni 1-0. Echipa lui Andrei Prepeliță, tot mai aproape de promovarea directă

Adrian Mihalcea a surprins, după ce a reușit promovarea cu Unirea Slobozia în SuperLigă: ”Eu termin contractul”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură