Daniel Bîrligea, marcator în meciul CFR Cluj – Poli Iași, în prima etapă din SuperLiga 2023-2024 / Foto: Sport Pictures

Video CFR Cluj – Poli Iași 2-0. Bîrligea și Manea asigură startul perfect pentru Mandorlini

articol scris de Digi Sport
15.07.2023, 23:34
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

CFR Cluj a câștigat meciul de pe teren propriu cu Poli Iași, scor 2-0, în direct la Digi Sport 1, în prima etapă din SuperLiga, ediția 2023-2024.   

CFR Cluj – Poli Iași 2-0. Victorie în stil italian la revenirea lui Andrea Mandorlini

Partida din Gruia a început cu o eroare imensă în apărarea CFR-ului, dar golul lui Andrei Gheorghiță (în minutul 4) a fost anulat după consultarea sistemului VAR, pentru un ofsaid.

Cele mai tari faze video şi desfăşurarea evenimentelor pot fi văzute AICI

Gazdele au deschis scorul la prima acțiune periculoasă, în minutul 12. Camora a centrat din stânga, portarul Jankov a respins mingea în lateral, iar Bîrligea a fost pe fază și a înscris acrobatic, din șase metri.

La debutul pentru CFR Cluj, fundașul sloven Matija Boben (29 de ani) s-a accidentat și a fost înlocuit în minutul 14. Astfel, Vasile Mogoș (30 de ani), fundașul adus de la Crotone, a bifat primele minute pentru CFR într-un meci oficial.  

În minutul 49, CFR Cluj și-a dublat avantajul, după o gafă incredibilă în apărarea echipei ieșene. Cristi Manea a înscris cu o lovitură de cap, de la marginea careului. A fost o minge lobată peste portar, care a ieșit hazardat.

Andrea Mandorlini, care a folosit un sistem 3-5-2, a obținut o victorie în stilul lui Dan Petrescu. Poli Iași a avut o posesie a mingii net superioară (67-33%), mai multe ocazii de gol (11-7) și mai multe șuturi pe poartă (5-4).

  • Tehnicianul italian, în vârstă de 62 de ani, a mai pregătit-o pe CFR Cluj în sezonul 2009-2010. A câștigat campionatul, Cupa și Supercupa României.  

VIDEO Rezumatul meciului CFR Cluj - Poli Iași 2-0

Clasamentul în SuperLiga României

- Știrea inițială -

CFR debutează în noul sezon, însă ardelenii au suferit mai multe schimbări în această vară. De la plecarea lui Dan Petrescu și până la despărțirea de jucători precum Nana Boateng sau Simone Scuffet, formația din Gruia va arăta o altă față și speră să nu resimtă aceste pierderi cu Andrea Mandorlini pe bancă.

De cealaltă parte, Poli Iași a promovat în prima ligă la finalul ediției precedente. Trupa condusă de Leo Grozavu a suferit și ea anumite schimbări la nivelul lotului și este interesant de urmărit cum se vor descurca moldovenii în SuperLigă.

  • Ultimul duel direct dintre CFR și Poli Iași a avut loc pe 14 martie 2021, atunci când ardelenii s-au impus cu scorul de 4-0

Scandal la Poli Iași, înainte de startul sezonului

Zilele trecute, Poli Iași a prezentat “noua identitate vizuală” a clubului. Noul logo este un cal în culorile alb și albastru.

Noua sigla de la Poli Iasi / Foto: Facebook@poliiasi

Schimbarea siglei a stârnit reacții negative în rândul fanilor. Inclusiv antrenorul Leo Grozavu și căpitanul echipei, Gabriel Vașvari, au spus că vechea siglă folosită de Poli Iași era mai frumoasă.

Poli Iași a folosit până acum sigla și palmaresul echipei de tradiție a Iașiului, apărută în 1945, pentru care plătea o chirie de 2.000 de lei pe lună. Lichidatorul societății sub care a funcționat Politehnica 1945 a scos la licitație marca și palmaresul și a cerut 237.000 de euro, respectiv 2.370 de euro.

Conducerea clubului din SuperLiga n-a vrut să participe la licitație, iar situația a rămas incertă, întrucât n-a apărut niciun cumpărător.

Joi, 13 iulie, galeria echipei ieșene a anunțat că și-a retras sprijinul, în semn de protest față de decizia conducerii de a schimba sigla.

"Ce s-a întamplat în toţi aceşti ani? Din 2010 şi până acum am avut zeci de întâlniri cu fiecare director, administrator, conducător, preşedinte şi ce funcţii s-au mai împărţit pe la Iaşi, discuţii ce au avut mereu ca subiect o singură idee. Recuperarea identităţii. Rezultatul tuturor discuţiilor din aceşti 13 ani a fost o siglă închiriată de Horia Sabo în 2018 care s-a dovedit a fi de fapt o simplă formalitate, dar nepăsarea precedenţilor conducători a fost atât de mare încât nici asta nu au putut face.

După 5 ani în care am mers cu sigla închiriată și păreau că se fac anumiți pași spre singurul deziderat, ieri (n.r. – marți) la Palas s-a prezentat o nouă identitate vizuală care a distrus orice speranţă a noastră în legătură cu recuperarea identității și ne-a demonstrat ce caractere mizerabile au toți cei care în urmă cu o lună și în toți acești 13 ani ne-au stat în față și ofereau garanții că se fac absolut toate demersurile pentru a readuce acasă echipa cu care am crescut și pentru care am venit prima dată pe stadion.

Ne-am săturat de același discuții și promisiuni care se tot repetă, iar de acum doar faptele vor vorbi. Așadar, am luat decizia de a nu mai susține clubul de fotbal atâta timp cât palmaresul și marca nu ne vor aparține. Clubul din liga 1 fără noi va rămâne doar jucăria politicienilor și un instrument de campanie electorală în care fiecare își va ști bine rolul și cât are voie să facă.

Noi suntem Poli Iași și am reprezentat acest club mai bine decât oricine altcineva în toți acești ani. Voi, doar niște marionete ale primăriei și așa veți rămâne cu toții în istoria fotbalistică a Iașului indiferent de câte promovări sau victorii va mai obține clubul aflat acum în prima divizie. Politehnica Iaşi înainte de toate și pentru totdeauna!", se arată într-un comunicat al Peluzei Nord Iași.  

Etichete: liga 1 , cfr , poli iasi , superliga , cfr cluj-poli iaşi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Posibilii adversari ai Corvinului în preliminariile Europa League, după câștigarea Cupei României

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

Fiorentina i-a stabilit un preț uriaș lui Louis Munteanu: atacantul, dorit de Gigi Becali la FCSB

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

Citeşte şi

CFR, Rapid și U Cluj ”se bat” pe fotbalistul-revelație din SuperLiga

Patronul din SuperLiga care vrea 7 fotbaliști de la FCU Craiova: ”Vai, vai, vai!”

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat