Gigi Becali și Dan Șucu / Foto: colaj Digi Sport

Cum au ajuns să facă avere Gigi Becali și Dan Șucu. Finanțatorul de la FCSB a vrut să înființeze Becali Bank în 2008

articol scris de Digi Sport
24.07.2022, 09:13
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Derby-ul din seara aceasta, dintre Rapid și FCSB, care se va disputa pe Stadionul Rapid-Giulești, de la ora 21:30, în direct la Digi Sport 1, va fi și unul al orgoliilor finanțatorilor.

Cum au ajuns milionari Gigi Becali și Dan Șucu, finanțatorii de la FCSB și Rapid

Gigi Becali (64 de ani) pare în acest moment mult mai concentrat pe meciul de joi, cu Saburtalo, din turul doi preliminar al Conference League, cel de care depinde viitorul financiar al roș-albaștrilor, dar milionarul din Pipera nu va trece deloc ușor peste un eventual eșec în seara aceasta.

  1. Rapid-FCSB este programat duminică, de la 21:30, pe Stadionul Giuleşti. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 1. Abonaţii Digi Mobil vor putea viziona partida în Aplicaţia Digi Sport şi pe siteul digisport.ro.
  2. Gigi Becali pregătește terenul pentru un nou antrenor la FCSB. La cine s-a gândit milionarul din Pipera

Finanțatorul vicecampioanei Ligii 1 are o avere estimată de către Forbes România undeva în jur de 500 de milioane de euro, dar Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, susține cu totul altceva. ”Corleone” spune că averea lui Becali sare de două miliarde de euro. Cert este că Becali a spus de câte ori a avut ocazia că este cel mai bogat patron din Liga 1 și că nu are rival, dar echipa sa nu a mai câștigat titlul în România de la finalul sezonului 2014-2015.

Gigi Becali avea 150.000 de euro la Revoluție

Becali a început să facă avere din 1989, imediat după Revoluție, când s-a trezit pe cap cu o moștenire de la tatăl său în valoare de 150.000 de euro. ”Era un șoc, pentru că nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani pe vremea aia”, a scris Gigi Becali în cartea ”Becali și politica”, citat de capital.ro.

După moartea tatălui său, care s-a produs în același an, Gigi Becali a început să facă tot felul de afaceri profitabile. A continuat și afacerea familiei, cu brănză, lapte și oi, dar a căutat să investească și în alte domenii.

Mai întâi a făcut comerț cu marfă adusă din Turcia, după care a început să achiziționeze mai multe terenuri, pe care o parte le-a vândut ulterior diferiților antreprenori de construcții. Așa și-a construit averea impresionantă.

În 1998, Becali a devenit patronul echipei Steaua (actuala FCSB), iar ascensiunea a fost una extraordinară. De altfel, nu a trecut mult timp până când Becali a intrat în politică, și-a înființat un partid și a ajuns chiar și europarlamentar (2009-2013) și deputat în Parlamentul României (2012-2013). 

”În același an în care se clasa pe primul loc în Top Capital ’Cei mai bogați români’, în 2008, Becali depunea la BNR, potrivit Ziarul Financiar, documentația pentru înființarea unei instituții de credit pe care intenționa să o denumească Becali Bank, cu un capital social de 30 milioane de euro.

În declarația de avere din timpul în care era parlamentar, apăreau sute de hectare de terenuri în Voluntari, Otopeni, București, Balotești, Brăila și Pitești, și acțiuni la AVICOLA Iași, UM Drăgășani, Steaua S.A. etc”, susțin cei de la averea.ro.

Gigi Becali a dezvăluit câți bani a băgat la FCSB până să facă profit. ”La mine au fost salarii de 40 de mii de euro pe lună!”

Omul de afaceri a explicat că strategia sa l-a făcut să câștige în fotbal, spre deosebire de alți patroni din fotbalul românesc. Mai mult, Becali a povestit că, până să ajungă să scoată bani din fotbal, a băgat nu mai puțin de 50 de milioane de euro.

”Eu, Gigi Becali, vreau să fac bani. La mine e diferit decât la ceilalți patroni. Păi, eu aveam, la un moment dat, 40 de milioane de euro băgați în club plus încă 10 milioane băgați atunci când am luat echipa de la Păunescu.

Dacă eu făceam cum face Iftime, spre exemplu, nu mai scoteam niciodată bani, nu mai ajungeam să fac profit. Dacă după atâția bani am început să am profit...”, a declarat finanțatorul de la FCSB, potrivit Pro Sport.

Cum a ajuns milionar Dan Șucu, finanțatorul celor de la Rapid

Galerie Foto

De partea cealaltă, Rapid l-a cooptat recent în staff-ul administrativ pe Dan Șucu (59 de ani), un prosper om de afaceri, care are o avere estimată la peste 120 de milioane de euro.

Dan Șucu a intrat în afaceri în 1993 cu brandul Mobexpert, care este în prezent unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România. Lanțul de magazine are o rețea de 26 de puncte de desfacere, chiar și în afara țării, mai exact în Sofia (Bulgaria) și Belgrad (Serbia).

  1. Probleme pentru Adrian Mutu înaintea meciului cu FCSB: ”Suntem 20 în acest moment”

Cum ”a învățat meserie” Dan Șucu, dar și momentul care i-a schimbat viața 

Deține opt fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi care lucrează zilnic pentru ca totul să fie bine pus la punct. Cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro.

De asemenea, milionarul mai este implicat în alte câteva companii unde participă ca angel investitor, precum Arcadia Apartments Domenii sau Roca, o companie dezvoltată împreună cu frații Pavăl, de la Dedeman.

Omul de afaceri a încercat să facă bani și cu fructe sau cu haine din Turcia, imediat după Revoluție. Șucu a dezvăluit cum ”a învățat meserie”, dar și momentul care i-a schimbat viața. În 1993, a ajuns în Franţa, la un târg de mobilă ce avea să-i schimbe planurile:

”Nu mai văzusem în România canapele din piele şi mi-au plăcut foarte mult. La fel şi ideea de mobilier de birou specializat”, povestea Şucu.

Conform datelor financiare depuse la ANAF, magazinul Mobexpert Băneasa a avut o cifră de afaceri de 28.205.718 de euro în 2020. Potrivit Forbes România, Șucu are o avere estimată la 120-125 de milioane de euro, susțin cei de la stiriromania.ro.

Viața lui Dan Șucu a fost una destul de agitată pe plan personal. A divorţat de prima soţie, Camelia Şucu, cea cu care are două fete. S-a recăsătorit în 2007, chiar de ziua sa de naştere, cu Diana Lăscărescu, o fostă prezentatoare TV, cu care are doi băieţi.

Etichete: gigi becali , avere gigi becali , dan sucu , rapid - fcsb live video , avere dan sucu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Cristi Balaj și-a dat acordul și revine în SuperLiga, la mai bine de o lună de la despărțirea de CFR

Ce au spus scoțienii despre viitorul lui Ianis Hagi, după ce au văzut evoluția românului cu Real Madrid

Foto A primit o minge direct în față, dar ce a urmat a făcut-o să devină virală instant

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

Citeşte şi

Dan Petrescu a cerut trei transferuri la CFR Cluj: un fotbalist e dorit și de Gigi Becali la FCSB!

ADIO, FCSB? ”E diferența mare între ce solicită jucătorul și ce e dispus Gigi să-i ofere”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină