Cornel Dinu / Foto: Sport Pictures

Cum putea ajunge Cornel Dinu la marele Bayern Munchen. De ce a refuzat

17.05.2020, 18:42
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Cornel Dinu, fostul mijlocaș și antrenor al lui Dinamo, care a câștigat nu mai puțin de șapte titluri cu echipa din ”Ștefan cel Mare”, putea ajunge la Bayern Munchen.

Totul s-a întâmplat în 1979, când bavarezii, pe atunci de trei ori campioni ai Europei și cu un palmares intern mult mai ”sărac”, au pus ochii pe Dinu pentru a-l înlocui pe marele Franz Beckenbauer. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul sportiv Mihai Rusu.

”Vă dați seama cine a fost Cornel Dinu?”

“In 1979, Cornel Dinu putea semna cu Bayern. Un român la 31 de ani, Dinu ar fi venit în Germania în locul lui Franz Beckenbauer! În presa sportivĂ din Germania apăruse fotografia cu un fotbalist român, care pe tricou avea numărul 6 și-l vedeam din profil. În știre se scria că Dinu avea oferta de la celebrul club bavarez pentru postul pe care ei îl considerau cel mai important într-o echipă, cel cu numarul 6. Bayern avea atunci deja patru titluri de campioană, iar Beckenbauer pleca la Cosmos New York pentru un salariu de 1 milion de dolari pe an.

Beckenbauer avea atunci probleme cu fiscul german și a plecat imediat. Cornel Dinu ar fi fost primul român al anilor 70 care ar fi putut ajunge în străinătate la un club atât de puternic. Din păcate a refuzat și la vremea respectivă mi-a explicat că preferă să rămână acasă pentru a avea grijă de mama lui, care era singură, și de aici reținerea lui. Un român, Dinu, la 31 de ani, trebuia să-l înlocuiască pe Beckenbauer. Va dați seama cine a fost Cornel Dinu?!”, a spus Mihai Rusu, la Radio Sport 1.

Palmaresul lui Bayern Munchen în 1979: patru titluri, cinci Cupe, trei Cupe ale Campionilor Europeni, o Cupă Intercontinentală.

Șase titluri de campioană și două Cupe ale României a câștigat Dinu cu Dinamo în cariera sa de fotbalist. ”Procurorul” a fost desemnat de trei ori fotbalistul anului în România și mai are și 71 de selecții la echipa națională.

Cornel Dinu este membru al Asociaţiei Dinamovişti pentru Dinamo care vrea să preia clubul de la Negoiţă

Cornel Dinu este implicat în Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo şi se află într-un război deschis cu Ionuţ Negoiţă, patronul care a anunţat că Dinamo va intra în faliment dacă nu vine nimeni să-l preia de la el cu tot cu datorii.

Dinu le cere tuturor fanilor lui Dinamo, mai ales celor de la PCH, să se unească pentru binele clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Etichete: dinamo , bayern munchen , cornel dinu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Dorit de FCSB, Rafa Mujica a ales și urmează să semneze: transfer de 10 milioane de euro și salariu uriaș

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a spus Dan Șucu, după ce a fost întrebat despre întâlnirea decisivă cu Mircea Lucescu și cu George Copos

Foto De la trotinetă, la un bolid de 200.000 de euro. David Popovici, proprietarul unei mașini ”feroce”

Cum arată echipa etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul SuperLigii + Antrenorul rundei

Andrea Compagno, atac la adresa lui MM Stoica: ”Nu știu cine este acest personaj. Mi-a părut puțin ciudat”

Citeşte şi

Theo Hernandez a spus ”Da” pentru transfer! Costă 100 de milioane de euro

Ce a spus Zinedine Zidane, înainte de Real Madrid - Bayern Munchen

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Loredana Groza, fabuloasă într-o salopetă ultra mulată, la 52 de ani. Fanii: „Te-ai născut să fii grozavă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Loredana Groza, fabuloasă într-o salopetă ultra mulată, la 52 de ani. Fanii: „Te-ai născut să fii grozavă!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”