Stadionul Dinamo va fi demolat, pentru a face loc unei arene noi / Foto: Sport Pictures

Dinamo va avea stadion nou: "Am găsit o soluție care să împace toate părțile!". Anunțul ministrului Marcel Vela

22.07.2020, 10:55
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a efectuat o vizită la Stadionul Dinamo, în această dimineață, pentru a oferi ultimele informații legate de construirea noii arene.

Vela a anunțat că, după foarte multe amânări, se vor putea începe lucrările la noul stadion al lui Dinamo. Ministrul spune că a găsit o soluție care va mulțumi pe toată lumea. Arena ar urma să fie amplasată în așa fel încât să nu îi deranjeze pe cei care locuiesc în vecinătate.

Marcel Vela: "Vă spun că noul stadion al lui Dinamo se va face!"

Lucrările efective la noul stadion al lui Dinamo ar urma să înceapă în 2021, iar durata de proiectare și execuție este de 24-30 de luni. Arena ar trebui să fie finalizată în anul 2023.

"Am găsit o soluție care să împace toate părțile și vom putea construi un stadion pentru Dinamo. După realizarea în aproximativ 6 luni a noului proiect și a licitației organizată cu riscul contestațiilor de rigoare - așa cum știți că e în legislația românească, multe hățișuri administrative și se poate prelungi o investiție din cauza acestor probleme - în 2021 sper să se înceapă construcția acestui stadion.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt în vecinătatea stadionului, cărora le dau dreptate, dacă s-ar construi un stadion paralel cu strada de acces, într-adevăr nu ar fi corect. La ultima vizită, care a avut loc aici, la Dinamo, am decis că stadionul nu va fi amplasat paralel cu strada de acces. Va fi oblic și în trepte, astfel încât spre strada de acces și pe fațadele caselor din vecinătatea caselor Dinamo să aibă cea mai mică înălțime.

Va fi în forma unei picături de apă. Peluza Nord a suporterilor va avea cea mai mare capacitate comparativ, simetric și proporțional cu toate stadioanele din țară.

Dacă aș spune că există o garanție, ar spune lumea că nu sunt modest. Vă spun că se va face! Dumneavoastră veți fi martorii acestui moment", a declarat Marcel Vela.

Dan Cristian Popescu: "Stadionul va avea 30.000 de locuri, dacă nu chiar 33.000"

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, a fost și el prezent la arena din "Ștefan cel Mare" și a anunțat că finanțarea noului stadion este deja asigurată de Compania Națională de Investiții.

"Îi mulțumesc domnului ministru că se va implica. Finanțarea e asigurată, banii sunt la CNI. Prin modificarea proiectului de PUZ s-au economisit 18 luni, deci avem toate actele, toată partea administrativă, urbanistică e pregătită. Avem toate premisele construirii acestui stadion.

Știu că s-a amânat foarte mult, dar acum se poate începe construcția. Vom face o colaborare între Primărie și Minister pentru a face o academie pentru copii, academia Dinamo, și o parcare", a spus Dan Cristian Popescu.

Într-o intervenție avută la Digi Sport Matinal, viceprimarul sectorului 2 a oferit mai multe detalii despre noua arenă a lui Dinamo.

"Noi vrem să facem noul stadion în spate, și nu în locul celui actual. De ce am luat această decizie? Noi, inițial, am vrut să facem stadionul nou pe locul actual, dar nu s-a putut.

În primul rând, sunt litigiile pe care le cunoașteți, și care vor mai dura minimum un an. Sunt anumite probe pentru DNA care nu pot fi distruse, dar, cel mai important argument este acela că în față nu putem face un stadion fără pistă. legea te obligă să faci pistă și la un stadion nou.

Așa că noi vrem un stadion doar de fotbal pentru Dinamo. Va avea 30.000 de locuri, dacă nu chiar 33.000 de locuri", a explicat Dan Cristian Popescu.

Etichete: dinamo , stadion dinamo , dan cristian popescu , marcel vela


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

5.000.000€ pentru Dan Petrescu la CFR Cluj!

Citeşte şi

Promisiunea lui Zeljko Kopic pentru suporterii lui Dinamo înaintea meciului crucial cu ”U” Cluj

Video Acuzații de blat în SuperLiga! Dinamoviștii au răbufnit: ”Corect meci, nu?”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”