Peluza Cătălin Hîldan / foto: Digi Sport

Fanii lui Dinamo au vrut să împrumute clubul, dar conducerea a refuzat oferta. Comunicatul PCH

articol scris de Digi Sport
26.11.2020, 22:24
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Asociaţia suporterilor dinamovişti "Peluza Cătălin Hîldan" a anunţat, joi seara, că oferta sa de a împrumuta clubul de fotbal Dinamo cu o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro şi să primească în schimb între 25 şi 30% din acţiuni a fost respinsă de conducerea spaniolă a grupării bucureştene.

Sporterii au vrut să împrumute clubul, dar oferta a fost refuzată de conducere

"Am fost contactaţi de către conducerea spaniolă a clubului pentru a ajuta cu bani. N-am stat pe gânduri. Aşa că am acţionat imediat. Am propus o ofertă cu două opţiuni, pentru ca şefii lui Dinamo să aibă de unde alege.

În ambele variante Dinamo ar primi banii şi s-ar salva de la depunctare. Din păcate, dorinţa noastră de a ajuta a nu a fost luată în considerare. Oferta înaintată a fost declinată de către conducerea clubului. Ni s-a răspuns cu o soluţie în care erau ignorate toate propunerile noastre.

Noi cerusem ca împrumutul să fie garantat printr-un gaj asupra acţiunilor deţinute de partea spaniolă. Dacă Pablo Cortacero este atât de sigur că în mai puţin de o lună va dispune de 5.000.000 de euro pentru majorarea de capital, e clar că nu ar trebui să fie nicio problemă să garanteze împrumutul cu acţiunile pe care le deţine. Din moment ce a refuzat oferta noastră, înseamnă că nici el nu crede în povestea cu milioanele de euro", se menţionează pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Suporterii precizează că oficialii spanioli le-au prezentat un document conform cărora săptămâna viitoare vor intra în club 1,5 milioane de euro pentru plata datoriilor.

"Ni s-a fluturat o hârtie cu valoare zero, prin care cineva garantează că ''săptămâna viitoare'' vor intra 1.500.000 de euro. Domnul şahist crede că schimbă cu noi nebunul pe regină... Între timp am lucrat şi la un plan B şi suntem gata să oferim o altă soluţie pentru ca Dinamo să-şi achite datoriile urgente şi să scape de penalizare. Vom reveni cu detalii despre acest plan, în cazul în care se va apela la el", se arată pe site-ul de socializare citat.

Miercuri, asociaţia suporterilor dinamovişti "Peluza Cătălin Hîldan" a anunţat că doreşte să împrumute clubul de fotbal Dinamo cu o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro şi să primească în schimb între 25 şi 30% din acţiuni după ce noua conducere spaniolă a grupării bucureştene a comunicat că nu are posibilitatea financiară de a achita datoriile restante, lucru care va duce la depunctarea echipei.

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat în mai multe rânduri că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Din cauza acestor probleme, antrenorul Cosmin Contra a anunţat că doreşte să plece, el iniţiind deja discuţiile cu conducerea clubului pentru rezilierea contractului său.

În situaţia în care datoriile nu vor fi achitate până la sfârşitul lunii noiembrie, FC Dinamo va fi sancţionată cu deducerea a 6 puncte în clasamentul Ligii I şi interdicţia participării în cupele europene, conform regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august noul acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.

AGERPRES.

Etichete: dinamo , fani dinamo , pch


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

”Singurul motiv”. De la ce ar fi plecat scandalul dintre Jurgen Klopp și Mohamed Salah + Au apărut imagini dintr-un alt unghi

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 3-2, ACUM, Digi Sport 1. Blănuță a marcat și îi duce pe olteni, din nou, în avantaj

Citeşte şi

Dinamo e amenințată cu retrogradarea, iar Zeljko Kopic e resemnat: ”Ar fi un miracol să ne salvăm!”

Exclusiv Ionel Dănciulescu nu a iertat pe nimeni după Dinamo - FC Voluntari 1-1

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”