FCSB caută atacant, Becali a ratat un fotbalist ce poate deveni "de clasă". Era transferul "imposibil"?

03.08.2018, 23:44
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Atacantul Luka Zahovic (22 de ani) i-a impresionat pe oficialii FCSB, dar transferul slovenului nu s-a concretizat. De vină pentru ratarea unui puşti care are probabil potenţial mai mare decât toţi jucătorii din lotul vicecampioanei sunt trei lucruri: dorinţa lui Becali ca formaţia să se autosusţină financiar, eşecurile pe bandă rulantă cu fotbaliştii scumpi aduşi în ultima perioadă şi faptul că patronul roş-albaştrilor refuză să ia jucători pe care nu îi cunoaşte.

FCSB caută în continuare un vârf care să îi ofere lui Dică o alternativă pentru înlocuirea lui Gnohere, dar aducerea lui se lasă aşteptată. După ce a sperat la Nemec, Omrani sau Cristian Lopez, cel mai probabil alesul e Rusescu, care va sosi zilele viitoare în România, după ce îşi încheie socotelile cu Osmanlispor, şi va semna cu roş-albaştrii.

Istoria ar fi putut arăta însă altfel, dacă Becali avea ceva mai mult curaj şi disponibilitate financiară. Meme Stoica a ochit un tânăr extrem de talentat din Europa, slovenul Luka Zahovic, de la Maribor. "E imposibil de adus", a spus oficialul vicecampioanei, după ce patronul a încercat doar împrumutul fiului celebrului Zlatko. Dacă ne uităm pe mutările făcute în ultimii ani de Gigi, acest transfer e departe de a fi catalogat unul "de nerealizat". Pentru că Maribor cerea două milioane de euro pe tânărul jucător, care, e adevărat, voia un salariu de 30.000 de euro pe lună. Dar dacă ne raportăm la cifrele acestuia, mutarea pare, pe hârtie, una extrem de inspirată: 18 goluri în 1856 de minute bifate (în 25 de partide) pentru Maribor, în prima ligă din campionatul sloven.

Becali nu mai dă bani pe transferuri

Ratarea celui de-al treilea titlu la rând o costă pe FCSB la toate capitolele, chiar dacă Becali încearcă să braveze şi să spună că scoate în continuare foarte mulţi bani din fotbal.

Totuşi, în ultima perioadă, roş-albaştrii s-au orientat cu predilecţie asupra jucătorilor liberi de contract, Gigi săturându-se să aducă jucători pe bani mulţi, care nu dau rezultate.

Ratarea titlurilor a condus şi la o lipsă de interes pentru jucătorii campioanei. Astfel, la capitolul export, FCSB a suferit în vara asta. Iar Becali ne obişnuise să investească, dar doar în măsura în care plecau jucători pe sume importante.

Altfel spus, Gigi nu vrea să mai scoată vreun euro din buzunar şi apelează la transferuri pe bani doar în măsura în care se transferă afară un fotbalist de bază, pe o sumă "grasă". Echipa s-a autosusţinut în ultimii ani, iar Becali vrea să continue pe aceeaşi linie, nedându-şi seama că uneori ratează afaceri bune, cum posibil să fi fost Zahovic.

Impresia că "citeşte" jucătorii şi "ţepele" luate

Un alt aspect care a blocat transferul lui Zahovic e legat de faptul că Becali are impresia că se pricepe la fotbal şi, în consecinţă, trebuie ca jucătorul transferat să fie monitorizat înainte chiar de el.

Slovenul nu a putut fi urmărit pe viu, evident, de patron, iar încrederea în Mihai Stoica e limitată, când în joc sunt sume de milioane de euro.

Să mă ierte impresarul lui Zahovic. Așa a fost discuția cu impresarul, să îl dea împrumut cu opțiune de cumpărare. Așa am vrut. El a zis că e jucător scump și nu se poate împrumuta. Eu am zis să îl văd la lucru și dup-aia aș fi dat și mai mult de două milioane de euro”, a spus Becali, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Dorinţa lui Gigi de a-l împrumuta pe Zahovic, pentru a-l vedea la treabă înainte de transferul propriu-zis, a fost interpretată ca o jignire de Zvonko Milojkovic, impresarul lui Zahovic. "Am văzut ce a spus domnul Becali, că îl vrea împrumut pe Zahovic. Asta este jignire! Nu se poate să spui aşa ceva despre un jucător care este golgheter în Slovenia şi unul dintre cei mai buni jucători de la Maribor, o echipă care joacă în cupele europene. Răspunsul pentru dânsul este unul simplu: pac, pac, transferul a picat! Cel puţin deocamdată”, a declarat agentul pentru Digi Sport.

Nu în ultimul rând, dezamăgirile produse de Alibec şi Nedelcu, dar şi parţial de Tănase sau Coman - fotbalişti extrem de scumpi, luaţi în ultimele sezoane - l-au făcut pe Becali să bată în retragere.

Dacă ne uităm mai jos la sumele plătite în ultimii ani de Becali pentru jucători, aducerea lui Zahovic nu era una "imposibilă", din punct de vedere al efortului financiar. Însă realitatea din acest sezon e cu totul alta, iar Gigi a oprit "robinetul" de bani, chiar dacă la nivel discursiv susţine altceva.

Cele mai scumpe transferuri făcute de Becali

Florinel Coman (2,5 milioane)

Denis Alibec (2,04 milioane)

Bogdan Stancu (2 milioane)

Dragoş Nedelcu (2 milioane)

Pe lângă aceştia, Cristian Tănase (1.8), Ciprian Tătăruşanu (1.5), Florin Tănase (1,8), Janos Szekely (1.5), Ovidiu Petre (1.5), Ionuţ Rada (1.4), Mihai Costea (1.4) şi Alexandru Chipciu (1.3) au reprezentat alte mutări notabile pe plan intern.

În ceea ce îl priveşte pe Zahovic, acesta e monitorizat de Lech Poznan, dar se află şi pe radarul unor echipe din Rusia, Elveţia şi Italia. Alte destinaţii posibile sunt Bundesliga, acolo unde Eintracht Frankfurt, TSG Hoffenheim şi Fortuna Dusseldorf.

Etichete: zahovic , transfer zahovic , zahovic fcsb , zahovic transfer


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură