Mihai Iosif, antrenorul Rapidului / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv "O să-mi iau un carnețel și o să stau așa, ca van Gaal!" Mihai Iosif, ultimele detalii în legătură cu problema licenței

articol scris de Digi Sport
25.08.2021, 20:18
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Mihai Iosif nu a avut voie să stea pe banca Rapidului sau să participe la conferința de presă ulterioară meciului cu Botoșani, deoarece nu deține licența de antrenor principal.

Tehnicianul giuleștenilor speră ca această situație să se rezolve cât mai rapid, iar cei de la Federația Română de Fotbal să găsească o soluție pentru toți cei afectați de regulament.

Mihai Iosif ar fi vrut să facă școala pentru licența A în România, dar pandemia a încurcat lucrurile

Într-o intervenție avută miercuri la Fotbal Club, antrenorul celor de la Rapid, care are în acest moment licența B, a mărturisit că ar fi făcut în România școala pentru obținerea licenței A, însă cursurile s-au suspendat din cauza pandemiei. Astfel, el urmează momentan școala în Republica Moldova, dar speră ca FRF să vină cu o soluție până la terminarea ei.

"Știți cum e la fotbal, asta e din toate timpurile. La fotbal și maseurii dau indicații, și magazionerii. Până și suporterii o fac. N-a rămas nici cum (n.r. problema cu FRF), eu sper să se găsească o soluție benefică pentru toată lumea, eu nu vreau decât să antrenez și să îmi văd de treabă, atâta tot, nimic mai mult. Am și spus-o, am licența B și momentan vreau să îmi iau licența A în Republica Moldova. Va dura un an de zile, probabil, școala pentru licența A. La noi nu s-a făcut din cauza pandemiei. Dar sunt sigur că federația va găsi ceva care să convină tuturor și să putem munci, la urma urmei asta ne dorim, iar dumneavoastră sunt sigur că vă doriți să aflăm ce face, bine sau rău.

Și eu sunt la fel (n.r. pentru legalitate), dar nu este cu rea-voință. Nu am știut de la început, dar sunt sigur că se va găsi o cale în care să fim cu toții pasibili de a ne duce munca mai departe. Eu știu că se discută. Dacă nu, o să-mi iau un scaun mai înalt și un carnețel ca van Gaal și o să stau așa. O să scriu în carnețel. Pur și simplu nu s-a putut, nu a fost cu rea-voință. Suntem ca la seral acum. Vă pot arăta atâtea mesaje care s-au dat că se face școala, le am salvate, dar pandemia asta poate a încurcat", a explicat Iosif.

Lucian Burchel a explicat de ce Mihai Iosif nu are voie să dea indicații tactice

Directorul Școlii de antrenori din cadrul FRF, Lucian Burchel, a explicat care este situația celor doi antrenori afectați de regulament, Mihai Iosif și Marius Croitoru.

”Marius Croitoru are licența A UEFA, a luat-o în Moldova, dar este valabilă în România, omul poate funcționa și în Italia cu această licență. În schimb, Mihai Iosif figurează ca antrenor de portari, asta e funcția lui.

Dacă nu era pandemia, Iosif se putea înscrie la licența A mai demult, dar situația nu a permis organizarea de cursuri. Mihai Iosif este în curs de a obține licența, dar după convenția nouă UEFA, poți să-l consideri deținător de licență după ultimul examen de admitere. El este la cursuri, dar nu este sigur că va absolvi sau va termina.

Hai să respectăm, se vede că amândoi au stofă de antrenor, dar trebuie să respectăm noțiunile de calificare UEFA. Fiecare dorește să muncească, fiecare își așteaptă rândul. Știu discuția despre Mirel Rădoi, atunci federația a solicitat pentru Mirel Rădoi o dispensă, iar UEFA a acceptat, au fost argumente puternice”, a precizat Lucian Burchel într-o intervenție la emisiunea Liga Digisport.

Etichete: rapid , mihai iosif


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Exclusiv ”S-a ales praful?”. Ce a spus un fost antrenor al Rapidului despre situația din Giulești

Prioritatea lui Rareș Pop, ”perla” de 800.000€ a celor de la Rapid, înainte de mutarea în Giulești

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”