Emilian Hulubei, președintele AFAN / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv Probleme în Liga 1 cu restanțele salariale! AFAN propune un acord “unic în fotbalul românesc”

articol scris de Digi Sport
20.12.2022, 21:47
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Mai multe echipe din Liga 1 se confruntă cu probleme financiare și au restanțe salariale de luni de zile față de fotbaliști și staff-urile tehnice.

CS Mioveni, Chindia, Petrolul și Hermannstadt au probleme financiare grave

Cele mai mari probleme sunt la CS Mioveni, ultima clasată în Liga 1. Jucătorii echipei argeșene au organizat un protest înaintea meciului cu FCSB.

Petrolul, Hermannstadt și Chindia Târgoviște sunt celelalte echipe care au restanțe salariale către jucători și staff.

Jucătorii “Lupilor Galbeni” au protestat în debutul meciului Petrolul - 'U' Cluj, cerând conducerii clubului să le ofere respect.

În aceste condiții, sindicatul fotbaliștilor din România vrea să obțină schimbarea regulamentului, pentru a evita repetarea acestei crize financiare care afectează calitatea meciurilor.

În direct la Digi Sport, Emilian Hulubei, președintele AFAN (Sindicatul Fotbaliștilor din România), a anunțat că va fi propus un contract către LPF și FRF, care să garanteze că nu vor mai fi posibile întârzieri privind plata salariilor.

"Banii o să vină abia în februarie. Unii jucători au acceptat să semneze niște cesiuni, prin care așteaptă să le intre banii undeva în luna februarie - martie. Nu e 100% că o să-și ia banii prin aceste cesiuni.

Situația e critică. Drepturile TV au fost acordate în luna august și s-au acoperit datoriile vechi. Deja sunt datorii de 3-4 luni la unele echipe. Mioveniul are o problemă destul de mare. Au promis că achită acum un salariu, în două zile. Mai sunt echipe cu probleme în Liga 1. Chindia, Petrolul, Hermannstadt.

În România, orice e posibil. Și o grevă, și un protest spontan. Dar deocamdată nu a ajuns cuțitul la os. Suntem în negocieri cu Liga și cu FRF pentru un contract-cadru, unic în fotbalul românesc, care să fie aplicat pentru tot fotbalul.

Probabil nu va fi aprobat în Comitetul Executiv de mâine, pentru că sunt divergențe pe contract. Contractul este sugerat și aprobat de UEFA, FIFPRO, ECA și EPFL, reprezentanții ligilor din Europa. Putem să solicităm negocieri pentru un contract colectiv de muncă în fotbal", a spus Emilian Hulubei, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

  • Miercuri, 21 decembrie 2022, de la ora 12:00, va avea loc ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

FRF, învinuită pentru situația dezastruoasă de la CS Mioveni

Liga 1 riscă să se confrunte cu un nou caz ”Gaz Metan Mediaș”, echipă care s-a desființat sezonul trecut din cauza problemelor financiare.

Emilian Hulubei consideră că Federația Română de Fotbal are o parte importantă de vină pentru aceste situații privind restanțele salariale.

Nu am învățat nimic, aceleași probleme de anul trecut, echipe care suferă punct de vedere financiar. Nu înțeleg cum își fac managementul echipele astea. Să ajungi să ai deja trei luni, plus bonusul de salvare de la retrogradare să îl ai restante în momentul ăsta. Băieții de la Mioveni au luat salariul doar în luna iulie. Este trist că s-a ajuns la așa ceva.

Se poate ameliora situația la Liga 1 dacă se vrea, dacă se armonizează regulamentul. Cine nu vrea? Eu am făcut nenumărate propuneri pentru modificarea regulamentului. Când nu ești plătit, și ai dat o notificare de 15 zile și nu ești plătit, să ai posibilitatea să pleci. Să ai posibilitatea să fii despăgubit dacă ai dreptate, exact asta se întâmplă la FIFA.

Dacă ești neplătit mai mult de 60 de zile, depui o notificare de 15 zile. Dacă nu au plătit în 15 zile, ai dat a doua notificare, ți-ai denunțat unilateral contractul cu justă cauză și ai părăsit echipa fără nicio problemă. Dacă devii liber în momentul în care nu te poți transfera, primești compensație salariile pe care le aveai pe contractul respectiv până în momentul în care te poți legitima la altă echipă.

În România nu se poate pentru că nu vrea FRF. Liga a fost de acord, dar FRF nu vrea pentru că nu vrea să supere cluburile. Dacă face o modificare de genul ăsta, riscă să nu mai fie ales. Ajungem să avem jucători nemulțumiți, neplătiți. Ajungem să nu mai avem jucători care să performeze, să nu mai avem un fotbal curat. Cât timp nu vom modifica regulamentele, iar regulamentul de licențiere nu va fi înăsprit, nu vom avea fotbal în România.

Cât a fost Duru la FRF la licențiere, aveam cu cine să discutăm. Își făcea treaba. Mai sunt trei echipe cu probleme financiare, Petrolul, Hermannstadt, Chindia a mai rezolvat din probleme, dar nici ei nu sunt la zi. Farul de ce poate? Trebuie să se ajungă la un protest masiv ca să modificăm regulamentele? Problema fotbalului românesc este că jucătorii acceptă multe compromisuri din partea cluburilor”, a declarat Emilian Hulubei la emisiunea Liga Digi Sport.

Etichete: liga 1 , lpf , comitetul executiv frf , frf , emilian hulubei , datorii jucatori , datorii cluburi liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Cum l-a numit presa britanică pe Adrian Mutu, după ce "Briliantul" s-a pozat cu Cristiano Ronaldo

Exclusiv Prima reacție, după ce MM Stoica a anunțat oficial că FCSB revine în Ghencea

Manchester United ”sparge banca” pentru un jucător din Premier League

Exclusiv Când va numi Adrian Mititelu noul antrenor de la FCU Craiova. 7 jucători și doi antrenori, OUT!

Citeşte şi

Anunțul făcut de FRF despre biletele pentru meciurile de pregătire cu Bulgaria și Liechtenstein

Oficial Când are loc meciul de baraj dintre Oțelul și ”U” Cluj: anunțul LPF

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”