Mirel Rădoi și Răzvan Burleanu / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Ședință Burleanu - Rădoi, după ce selecționerul a anunțat că pleacă. Planul pus la cale de FRF

articol scris de Digi Sport
12.10.2021, 16:37
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Federația Română de Fotbal a reacționat după declarațiile lui Mirel Rădoi, care și-a anunțat plecarea de la echipa națională după ultimele două meciuri din preliminariile CM 2022, care se vor disputa în luna noiembrie.

Ședință Burleanu - Rădoi, după ce selecționerul a anunțat că pleacă. Planul pus la cale de FRF

Directorul tehnic Mihai Stoichiță și președintele Răzvan Burleanu vor avea o ședință cu Mirel Rădoi în care FRF va încerca să îl convingă pe selecționer să rămână la echipa națională și la meciurile de baraj, în cazul în care tricolorii vor obține calificarea.

Stoichiță crede că Rădoi va reveni asupra deciziei și va accepta prelungirea contractului de la echipa națională, în ciuda faptului că Mirel a spus că nimic nu îl mai poate întoarce din drum.

"Există și geniști în Federație care pot să dezamorseze bombele astea, dar revenind la declarația lui Mirel, până la ultimele două jocuri din sezonul ăsta avem timp să stăm, să discutăm, să analizăm tot. Mirel va avea o întâlnire cu președintele, cu mine și vom pune la punct anumite lucruri. Orice lucru se poate întoarce.

Nu vreau să dezvolt subiectul, o să avem timp destul. Cel mai bun lucru acum e să așteptăm să ne întâlnim și încet-încet încercăm să revenim la normal. Dorința Federației e de a continua cu el. Vom sta față în față, Mirel e un tip puternic, un caracter foarte puternic. Am vorbit aseară cu Mirel, după meci, dar după anunț nu am discutat.

Reacțiile sunt imprevizibile uneori. Probabil că și el a trăit în tensiune mare, știți ce i s-a întâmplat de-a lungul timpului la naționala, criticile aduse. Toate se adună. Asta este, mai ai și astfel de reacții. Eu cred că va reveni la sentimente mai bune și va continua la echipa națională. Meritul e al lui la ce s-a întâmplat în ultima vreme, la atmosfera, la dorința jucătorilor, echipa seamănă cu el, o echipă de luptători.

Trebuie să ne lăsați să vorbească președintele cu el, să vorbesc și eu cu el. Poate e un joc psihologic pe care îl face Mirel. E foarte important ca Mirel să-i capaciteze ca până acum. Poate jocurile au avut această diferență de agresivitate, de determinare, de dorință de a juca în România. Eu cred că putem să-l întoarcem pe Mirel, asta e dorința Federației", a spus Stoichiță, la emisiunea Liga Digisport

Stoichiță a dezvăluit că FRF plănuiește să îi ofere un nou contract lui Rădoi, care să acopere următoarea campanie de calificarea, cea pentru EURO 2024: "Nu îl iei doar pentru două meciuri (n.r - cele de baraj). Eu cred, la fel ca președintele, că o nouă campanie ar trebui inclusă. Obiectivul de acum a fost calificarea la baraj, a spus-o și Mirel aseară".

Mirel Rădoi a spus că va pleca de la naționala României

Contractul lui Mirel Rădoi va expira în luna noiembrie, iar selecționerul este decis să nu accepte o ofertă de prelungire a înțelegerii venită din partea Federației Române de Fotbal, deși a mărturisit că nu are nimic să reproșeze conducerii.

Antrenorul nu are nicio ofertă să antreneze altă echipă, dar spune că mandatul său la echipa națională este ”un ciclu care s-a încheiat” și nimic nu îl poate face să revină asupra deciziei de a părăsi naționala.

Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta.

E un ciclu care s-a terminat. Federației nu am ce să îi reproșez. Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am avut-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare. Am luat echipa la un baraj, o predau la fel pentru că obiectivul este locul întâi sau locul doi”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Etichete: frf , echipa nationala , mihai stoichita , mirel radoi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Cel mai bun din Liga 1” poate retrograda în Liga 2 peste doar o săptămână!

Exclusiv Șucu îl scoate pe Nico vinovat pentru aducerea lui Bergodi. Fals! Cuvântul dat de patron l-a costat 500.000 de euro

Ce a spus Xavi, după ce ”a făcut-o” campioană pe Real Madrid

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Citeşte şi

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

Marius Șumudică a spus totul! Greșeală comisă de Ianis Hagi înainte de EURO: ”Hai să fim corecți!”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM „Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”