Andrei Nicolescu / Foto: Instagram@andreinicolescu

Cine sunt Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, noii conducători de la Dinamo

articol scris de Digi Sport
24.02.2023, 23:49
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Dinamo a intrat într-o nouă eră, după ce compania Red&White a preluat 80,7% din acțiunile clubului.

Cei care vor conduce efectiv clubul sunt Andrei Nicolescu (46 de ani), care deține 60% din compania Red&White, și Eugen Voicu (64 de ani), care are 40% din firmă.

Cine sunt noii șefi de la Dinamo

Eugen Voicu este reprezentantul fondului de investiții Investcorp și bifează prima experiență în fotbal. Absolvent al Facultății de Știinte Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, noul conducător de la Dinamo este o prezență activă în comunitatea de business din România. 

Alături de fondul de investiții Investcorp, deschis în 1994 și care acum gestionează active de peste 250 de milioane de lei, Eugen Voicu a lansat în 2021 holdingul Meta Estate Trust, dedicat investițiilor imobiliare.

Eugen Gheorghe Voicu, unul dintre reprezentanții noului acționar majoritar de la Dinamo / Foto: bursa.ro

Andrei Nicolescu, avocat de profesie, bifează al doilea proiect fotbalistic în care este implicat, după cel de la Rapid, de care s-a despărțit în 2021, după revenirea lui Daniel Niculae, cu care nu era în relații bune. Andrei Nicolescu se alăturase proiectului de la Rapid când clubul era în Liga 4 și a ocupat postul de vicepreședinte.

Plecarea de la Rapid s-a produs cu scandal. Andrei Nicolescu l-a dat pe Victor Angelescu, acționarul clubului, și a cerut daune materiale în valoare de 5 milioane de euro, dar nu a avut câștig de cauză.

Andrei Nicolescu / Foto: Instagram@andreinicolescu

În cadrul noului proiect va fi implicat și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad, actualul administrator special al clubului Dinamo. Dorin Iacob face parte din compania Red&White.

O implicare, deși, aproape sigur, nu una oficială, o are și Nicolae Badea, un apropiat de-ai lui Eugen Voicu. De altfel, fostul președinte al lui Dinamo a fost implicat și în negocierile care s-au încheiat prin preluarea de către Red&White a 80% din acțiunile clubului.

Din proiect vor face parte în continuare Vlad Iacob și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar.

Ce au declarat Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, după realizarea afacerii

Începem astăzi un proiect care își propune să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competență, responsabilități și obiective concrete. Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucția acestui club.

Implicarea mea în acest proiect reprezintă o inițiativă personală, care nu implica nicio companie în care sunt acționar. Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate.

Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate”, a spus Eugen Voicu.

Pregătim acest pas de mai multă vreme și salut decizia DDB și a domnului Șerdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră.

Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezența determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea și știința de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu și contam pe pasiunea, expertiza și motivația lui Vlad Iacob – în calitate de administrator special, cât și pe implicarea și know-how-ul administratorului judiciar Razvan Zavaleanu – piloni de bază în proiect, și, esențial, pe unitatea întregii echipe.

De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”, a transmis Andrei Nicolescu, cel care va fi președintele clubului.

Etichete: vanzare dinamo , andrei nicolescu , eugen voicu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Jackpot! Câte milioane de euro primește FCSB de la UEFA, dacă se califică în Champions League

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Video CFR Cluj - Sepsi 2-1. Karlo Muhar i-a salvat pe ardeleni în 90+6

Citeşte şi

Video FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri

Andrei Nicolescu, devastat după ce Dinamo a fost egalată în minutul 90. ”Mai bine tăceam din gură”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”