Edi Iordănescu, alături de jucătorii din lotul echipei naționale a României, pe stadionul Netanya, înaintea amicalului cu Israel / Foto: FRF

Edi Iordănescu a dat cărțile pe față. Maxim și Mitriță nu au fost convocați dintr-un motiv clar: "E un criteriu fundamental"

articol scris de Digi Sport
22.09.2022, 20:24
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Edi Iordănescu a surprins atunci când a anunțat jucătorii convocați la echipa națională.

Selecționerul României nu i-a chemat pe Alexandru maxim și pe Alexandru Mitriță, deși ambii sunt în formă, în special Maxim.

Edi Iordănescu a dat cărțile pe față. Maxim și Mitriță nu au fost convocați dintr-un motiv clar: "E un criteriu fundamental"

Înaintea meciului cu Finlanda, din Liga Natiunilor, Edi Iordănescu a ținut să lămurească acest aspect.

"Cu Maxim am avut mai multe discuții de când am devenit selecționer, e un jucător special, cu un caracter deosebit, care produce multe lucruri bune la echipa lui de club.

Mitriță, la rândul lui, e un jucător care are state vechi la națională, inclusiv în mandatul meu. Vom avea timp după această acțiune să discutăm nominal despre situația fiecăruia.

Ce pot să spun este că, pe lângă talent și forma de moment, pentru mine, un criteriu care a devenit fundamental în selecție este că jucătorii care vin la echipa națională s-o facă cu toată convingerea, să n-aibă rețineri și să pună tot ce-au mai bun în slujba echipei naționale.

Maxim a avut în iunie un comportament deosebit în cadrul grupului, dar din pacate, ați văzut o serie importantă de jucători care, peste capacitatea mea de a înțelege, în trecutul apropiat și nu numai, au preferat să-și oprească activitatea de la echipa națională.

Îmi doresc ca cei care vin să dea totul pentru echipa națională", a spus Edi Iordănescu.

Maxim și Mitriță, neconvocați de Edi Iordănescu la echipa națională a României

Maxim este unul dintre cei mai buni oameni ai lui Gaziantep în acest sezon, iar românul nu a impresionat doar prin goluri sau assisturi.

Conform statisticienilor de la InStat, Maxim are a doua cea mai bună medie de kilometri alergați pe meci în tricoul formației din primul eșalon turc, cu o distanță de aproape 11 kilometri.

3 goluri și 2 assisturi are Alexandru Maxim la Gaziantep în acest sezon, în cele 7 partide jucate.

Mitriță a fost lăudat de Marius Șumudică, antrenor care lucrează acum cu el la Al Raed și care a colaborat și cu Alex Maxim la Gaziantep. El s-a declarat surprins neplăcut de deciziile lui Edi Iordănescu.

”Mitriță joacă foarte bine, face diferența, rupe brazda sub el. Are calitate mare. Nu înțeleg de ce nu a fost convocat la echipa națională Mitriță. Este un jucător care poate face diferența oricând. Eu de aceea nu-l schimb, îl țin 90 de minute chiar dacă joacă prost, pentru că poate inventa oricând ceva.

Sunt jucători care se nasc, care depășesc adversarul perpendicular pe poartă. La fel ca Maxim, noi suntem nebuni?

Maxim are 90 de meciuri și 42 de goluri în Turcia, vor toate echipele mari să-l ia. Mulți spun că multe goluri sunt din penalty, dar să nu ratezi un penalty în doi ani? Ok, când au venit la echipa națională, nu au avut rezultatele scontate, dar cum să nu-l iei pe Maxim, cum să nu-l iei pe Mitriță?

Noi ce aducem? Jucători din Serie B, cu salarii de 7.000, de 10.000? Eu nu înțeleg", a spus Șumudică la Fotbal Club.

  • Finlanda - România se joacă vineri, de la ora 21:45 și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe digisport.ro, dar și pe Aplicația Digi Sport (disponibilă pe Google Play și App Store). 

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia din Liga Națiunilor

PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova, 1/1), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Etichete: alexandru maxim , edi iordanescu , romania finlanda , alexandru mitrita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Exclusiv Dan Șucu, ironizat după cea mai recentă decizie de la Rapid. ”Gigi Becali are un concurent”

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

Citeşte şi

Exclusiv A fost la un pas de EURO 2024, dar acum trăiește momente grele

Veste bună pentru Edi Iordănescu: ”Are șanse să fie apt pentru EURO”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură