Mino Raiola / foto: Profimedia

Moartea lui Mino Raiola a fost infirmată pe contul oficial al impresarului

articol scris de Digi Sport
28.04.2022, 14:55
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Joi, presa internațională a oferit o informație care a făcut înconjurul lumii. Mai multe publicații importante au anunțat că unul dintre cei mai mari impresari din lume, Mino Raiola, ar fi decedat la doar 54 de ani. 

Presupusul deces al lui Mino Raiola a fost infirmat

Conform Daily Star, care citează presa italiană, superagentul ar fi decedat în urma unei boli cu care se confruntă de mai multă vreme. Raiola are probleme pulmonare, cauzate, se pare, de COVID-19. 

Pe lângă cotidianul britanic de mai sus, decesul lui Raiola a fost anunțat și de publicații precum Football Italia, Il Giorno, The Irish Times, Mirror, talkSPORT, Mundo Deportivo sau Marca. 

UPDATE 15:48: Pe contul oficial de Twitter al lui Mino Raiola s-a confirmat că agentul încă este în viață: "Starea mea de sănătate actuală, pentru toți care se întreabă: sunt nervos pentru că m-au omorât de două ori în patru luni. Se pare că am fost în stare să mă resuscitez"

UPDATE 15:45: Alberto Zangrillo, doctorul lui Mino Raiola, a infirmat decesul agentului, însă a lăsat de înțeles că este în stare critică: "Sunt enervat la culme de telefoanele din partea pseudo-jurnaliștilor care fac speculații pe baza vieții unui om care se luptă să supraviețuiască"

Raiola a fost internat în spital miercurea trecută, iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit treptat de atunci. 

Înainte de asta, Raiola fusese internat și la data de 12 ianuarie, iar, la acel moment, se vehicula că impresarul a fost dus de urgență pentru a fi supus unei operații. Însă, la puțin timp după, purtătorul de cuvânt al spitalului San Raffaele a anunțat că agentul a fost supus unor teste, deoarece necesita să îi fie administrate anestezice.

Cine este Mino Raiola 

Povestea lui Raiola a început în restaurantul familiei. Născut în sudul Italiei, lângă Salerno, impresarul s-a mutat în Olanda, împreună cu părinții lui, când avea un an.

După ce a crescut, a lucrat ca ospătar în restaurantul familiei, cu specific italian și numit Napoli, și era cel care ținea legătura cu clienții, pentru că învățase olandeză mai bine decât tatăl său. Talentul pentru limbi străine l-a ajutat mai târziu, în negocierile cu cluburile europene.

Mino Raiola vorbește șapte limbi, iar în tinerețe a studiat dreptul. A jucat și fotbal, la formația HFC Haarlem, apoi și-a găsit un job într-o agenție de impresariat locală (Sports Promotions), care avea sub contract mai mulți jucători olandezi.

La 19 ani a devenit milionar, când a cumpărat un restaurant McDonald’s local și apoi l-a vândut unui dezvoltator imobiliar. Întreprinzător, a avut mereu idei de business revoluționare. Spre exemplu, când un client al restaurantului familiei s-a plâns de probleme cu furnizorii săi italieni, Raiola a rezolvat lucrurile. A fondat o companie, numită Intermezzo, care a ajutat companiile olandeze să facă afaceri în Italia.

Primul său mare transfer a fost al lui Pavel Nedved, de la Sparta Praga la Lazio, în vara lui 1996. Mino Raiola are contracte cu 79 de fotbaliști din întreaga lume, iar numele cele mai sonore de pe lista sa sunt Ibrahimovic, Pogba, Haaland, De Ligt şi Donnarumma.

Alți jucători de mare perspectivă, precum Justin Kluivert, Moise Kean, Dumfries, Ihattaren sau Pinamonti au și ei contracte cu agentul FIFA. În ultimii ani, italiano-olandezul a făcut transferuri în valoare de circa 1 miliard de euro.

Etichete: deces , mino raiola


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Tragedie în box! A murit în ring, la primul său meci ca profesionist

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină