Florin Talpan și Marius Lăcătuș nu au reușit să ducă la bun sfârșit planul propus

Proiectul CSA Steaua, în genunchi! Armata ar fi irosit peste două milioane de euro pentru două promovări ratate!

17.06.2019, 18:33
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:00, DGS 1

  • Baraj SuperLiga: Mioveni - Botoșani, vineri, 20:00, DGS 1

În momentul în care s-au lăudat că au redobândit marca Steaua, reprezentanții clubului Armatei au înființat o echipă de fotbal și au promis că vor pune la punct un proiect extrem de ambițios, menit a readuce Steaua în fruntea sportului-rege de la noi.

Numai că, de atunci au trecut două sezoane în care de fiecare dată CSA Steaua nu a reușit să ajungă nici măcar la ”barajul” pentru promovare în Liga 3. Asta în condițiile în care reprezentanții Armatei s-au lădat în fiecare an cu câte un buget impresionant pentru fotbalul amator. Practic, CSA Steaua ar fi cheltuit peste două milioane de euro din bugetul de stat de pomană!

”Echipa de fotbal a CSA Steaua București, a cheltuit, în ultimele două sezoane competiționale, suma totală de 9.499.280 de lei, adică circa 2.100.000 de euro!”, susține ”Puterea” pe baza unor date furnizate chiat de către MApN. 

”În sezonul competițional 2017-2018, echipa de fotbal din Bulevardul Ghencea, antrenată de Marius Lăcătuș, a cheltuit pentru ’contracte de activitate sportivă’ suma de 1.625.683 de lei, adică circa 360.000 de euro, dar și 2.584.532 de lei, aproximativ 580.000 de euro, pentru ’cantonamente, deplasări, cazare, masă și alte cheltuieli, plus încă 255.623 de lei, ceea ce înseamnă aproape 60.000 de euro, pentru ’echipament fotbal’.

Practic, numai pentru aceste trei capitole, s-a cheltuit în primul sezon suma de 4.463.838 de lei, adică un million de euro! Pentru sezonul competițional recent încheiat, echipa Armatei a cheltuit mai puțin decât în sezonul precedent, adică doar 2.796.587 de lei, adică vreo 620.000 de euro”, se arată în comunicatul remis de Armată.

”Astfel, pentru „cantonamente, deplasări, cazare, masă și alte cheltuieli” s-a „topit” suma de 2.091.355 de lei, ceea ce înseamnă vreo 465.000 de euro, încă vreo 872.607 de lei, circa 200.000 de euro, pentru „contracte de activitate sportivă” și doar 32.425 de lei, adică circa 7.000 de euro pentru echipament sportiv.

Însă, potrivit informatiior furnizate de MApN, în cele două sezoane competiționale, adică între 2017 și 2019, CSA Steaua a plătit pentru „infrastructură, utilități, dotări, întreținere terenuri” suma de 2.238.661 de lei, ceea ce reprezintă aproape 500.000 de euro. Astfel, rezultă că în cei doi ani cât echipa de fotbal a CSA Steaua a jucat în campionatul municipal, MApN a „topit” peste 2.000.000 de euro, adică 1.000.000 de euro pe sezon, cam tot atât cât a cheltuit Dinamo cu echipa de handbal masculin care a câștigat campionatul național în ultimii patru ani”.

În plus, potrivit aceleiași surse, reiese că din bugetul anual al CSA Steaua, de circa 16.000.000 de euro, s-a alocat suma de 1.000.000 de euro doar pentru echipa de fotbal, deși clubul mai are încă 36 de secții. 

Gigi Becali, atac la CSA Steaua

Din aceşti bani, "partea leului" a fost luată de fotbal. Formaţia lui Lăcătuş a avut în aceste două sezoane de Liga a 4-a un buget total de 800.000 de euro, anunţă Fanatik. Roş-albaştrii au avut la dispoziţie mai mulţi bani decât cele mai multe dintre echipele care se bat la retrogradare în Liga a 2-a, însă a sucombat, semn că proiectul are mari probleme.

Acest lucru a fost semnalat şi de Gigi Becali, care s-a lansat într-un atac extrem de virulent la adresa Armatei.

"Noi o să facem plângeri penale și o să-i întrebăm pe cei de la stat, procurori DIICOT și DNA, de ce s-a ajuns aici. O să facem plângere penală împotriva ministrului, dar și împotriva clubului, pentru că au investit bani publici într-un proiect fără viitor. Acum, nu pot promova, dar și dacă vor promova, în Liga 2 va trebui să dai echipa la privat, la asociație privată sau la club pe acțiuni. Pentru ce dau bani din buget, pentru a i-o da mai apoi unuia la privat? 

Este un mare abuz aici, e penală, penală. Dacă legea nu te lasă să faci fotbal profesionist, și nici nu poți promova, nici în cupele europene, în Liga 1 echipa trebuie să o dai la un privat. Nu poți face asta pe banii statului. Este un caz de oameni nebuni care nu înțeleg că pot face pușcărie și să plângă mai apoi copiii lor”, a spus Becali, în EXCLUSIVITATE la ”Digi Sport Matinal”.

Etichete: steaua , gigi becali , marca steaua , conflict csa steaua fcsb , razboi csa fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev, timp de un an

O profesoară de liceu din Arkansas, care a apărut la o emisiune celebră în SUA după ce elevii i-au făcut o dedicație specială, va merge la închisoare pentru că a abuzat sexual de zeci de ori un copil.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

UEFA i-a transmis un mesaj lui Istvan Kovacs, după finala Europa League! Fanii au reacționat imediat

Semnează cu FCSB și are un salariu uriaș! Intră direct în top, peste Târnovanu și Șut

Gestul făcut de Xabi Alonso după umilința din finala Europa League. S-a dus direct la Istvan Kovacs

Video Întrebat de Gică Hagi și Gică Popescu, Hristo Stoichkov a spus doar șase cuvinte despre foștii colegi de la Barcelona

Foto Îl recunoști? Retras din viața publică, s-a prezentat la antrenamentul ”Generației de Aur”: ”Nu ne-am mai văzut de mult”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Promisiunea lui Edi Iordănescu, după ce a anunțat lotul preliminar pentru EURO: ”Vor fi momente grele”

Lotul preliminar al României pentru EURO 2024! Edi Iordănescu a convocat 28 de ”Tricolori”

Andrei Ivan a prefațat meciul de baraj dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj: ”Am muncit un an întreg!”

Exclusiv Gabi Balint nu crede în atacantul de 300.000 de euro de la FCSB. Cum l-a ”înțepat” pe Gigi Becali

Citeşte şi

Gigi Becali a "pus banii pe masă", Florin Tănase a dat răspunsul pe loc

Cum a reacționat Gigi Becali când a aflat că Jose Mourinho revine la București

PEROZHeidi Klum, eclipsată de fiica ei de 18 ani, la Cannes. Leni a pus pe ea o rochie transparentă, mama ei și-a lăsat picioarele la vedere

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Fotbalistul adus de Răducioiu la Dinamo în sezonul retrogradării, transfer în Serie A! Acum a picat și din Ligue 2 citeşte ştirea pe Prosport.ro

S-a despărțit de iubit și își caută un partener de călătorie pentru o vacanță în Halkidiki. Ce pretenții are turista din România citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul lui Titi Aur: adevăratul viciu din traficul din România. "Mai rău ca alcoolul și drogurile" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cassie rupe tăcerea după apariția imaginilor șocante în care Diddy o lovește cu pumnii și picioarele: Să credeți victimele

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cassie rupe tăcerea după apariția imaginilor șocante în care Diddy o lovește cu pumnii și picioarele: Să credeți victimele

Digi World

Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”