Cele mai frumoase stadioane din lume / Foto: colaj Marca

Stadioanele construite în cele mai neobișnuite locuri din lume

articol scris de Digi Sport
26.02.2023, 09:27
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Fotbalul este, de departe, sportul-rege la nivel planetar. Banii pe care-i generează această disciplină sunt greu de egalat de orice altă ramură sportivă. Poate și de aceea este cel mai răspândit sport la nivel planetar.

Stadioanele construite în cele mai neobișnuite locuri din lume

Oamenii au construit arene de fotbal prin toate zonele și colțurile lumii, dar sunt unele care atrag atenția doar prin faptul că fac parte din peisaje de vis.

Indiferent că se află la 2.000 de metri altitudine, în mijlocul unui deal printre pini,  într-o favelp sau ca parte a peisajului unui fiord, orice loc din lume pare capabil de a ”găzdui” un stadion.

Marca prezintă un top al acestor arene, care sunt parte integrantă ale unor peisaje de vis.

Galerie Foto

Stadionul Ciernom Balogu (Slovacia)

Este un stadion din Slovacia care ”găzduiește” la interior o cale ferată. De aceea, se poate întâmpla ca spectatorii să nu poată urmări preț de câteva secunde spectacolul din teren în momentul în care trece trenul pe acolo. Calea ferată este paralelă cu suprafața de joc și desparte gazonul de tribună.

Stadionul Pierluigi Penzo (Italia)

Această fortăreață este una dintre puținele din lume care nu poate fi ”accesată” decât cu transportul pe apă, sau în cazul Veneției, cu un vaporetto.

Stadionul Municipal Braga (Portugalia)

Sporting de Braga are un teren de joc atipic în Europa. Are doar două tribune laterale, dar pe fundal vă puteți bucura de o priveliște panoramică rafinată a orașului portughez. La una dintre peluze  există un zid de stâncă de carieră. Arhitectul său, Eduardo Souto de Moura, a câștigat premiul de arhitectură Pritzker cu această lucrare.

Ottmar Hitzfeld GsponArena (Elveția)

Acest stadion este situat la o altitudine de 2.000 de metri (cel mai înalt din Europa) și îi aduce un omagiu legendarului antrenor al lui Bayern, Ottmar Hitzfeld. Acest teren de fotbal este sculptat într-un munte, forţând jucătorii şi fanii să urce cu telecabina pentru a ajunge la el.

Float At Marina Bay Stadium (Singapore)

Această arenă, aflată în inima orașului Singapore, are ceva aparte. Suprafața de joc se află pe apă, în timp ce tribunele, cu 30.000 de locuri, se află pe uscat.

Stadionul Saturnino Moure (Argentina)

Stadionul Saturnino Moure, ”casa” lui Club Atlético Victoriano Arenas, a fost construit într-un peisaj de vis, undeva pe marginea râului Matanza Riachuelo, care traversează o parte a orașului Buenos Aires.

Igralište Batarija (Croația)

Acest stadion este situat în orașul croat Trogir, iar printre particularitățile sale cele mai remarcabile este că este flancat de două monumente istorice protejate de Unesco.

Mmabatho Stadium (Africa de Sud)

Mai mult decât locația sa, ceea ce este deosebit la acest teren din Africa de Sud este că amplasarea unora dintre tribune nu este spre suprafața de joc.

Stadionul Henningsvær (Norvegia)

Situat pe insulele Lofoten din Norvegia, acest stadion are în fundal o panoramă de neegalat, iar cel mai bun lucru este că poate fi folosit 24 de ore din 24 pentru că în acea parte a lumii este mereu soare.

Stadionul Verapaz (America de Sud)

Stadionul José Ángel Rossi, cunoscut mai popular drept Verapaz, este unic în America de Sud, mai precis, în Guatemala. Supranumit ”Ecologicul Americii”, stadionul se află în mijlocul unui peisaj de vis, printre pini.

Svangaskarð (Insulele Feroe)

”Casa” lui B68 Toftir, din Insulele Feroe, are o locație ca nicio alta. Situat în satul Toftir, acesta este un loc rece, dar reconfortant, atât de aproape de ocean încât aici există un om cu o barcă, ce colectează toate mingiile pe care jucătorii le aruncă în apă.

Stadionul Ekaterinburg (Rusia)

Gazdă a Cupei Mondiale 2018 din Rusia, acest stadion este atât de ciudat încât una dintre tribunele principale se află în afara terenului în sine.

Stadionul Gospin Dolac (Croația)

Construit în 1989 pentru a servi drept stadion pentru echipa NK Imotski, stadionul Gospin este cu adevărat una dintre cele mai mari minuni din lumea fotbalului, datorită relicvelor bizantine şi otomane, stâncilor stâncoase şi lacului Modro Jezero (Lacul Albastru), aflat chiar în spatele tribunei.

Campo Gerini (Italia)

La Roma, un teren de joc este situat lângă apeductul Orașului Etern.

Favela Tavares Bastos (Brazilia)

În Rio de Janeiro, fanii sunt de așa natură încât putem găsi un teren de fotbal în mijlocul unei favele.

Etichete: stadioane , stadionul ciernom balogu , stadionul pierluigi penzo , stadionul municipal braga , ottmar hitzfeld gsponarena


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Man. City - West Ham 3-1, DGS 1 / Arsenal - Everton 2-1, DGS2. Titlul se decide în ultima etapă

TREI titulari în premieră în acest sezon la FCSB. Un fundaș va fi atacant + Rapid, cu cel mai bun prim 11

Sabău a confirmat: fotbalistul de la FCSB vine la ”U” Cluj! Ce mesaj a avut pentru Chipciu și Nistor

Nota primită de Radu Drăgușin pentru evoluția din prima repriză a meciului Sheffield - Tottenham

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Caz șocant: Camila Giorgi e acuzată de furt! Fosta jucătoare de tenis a fugit cu mobila din casă și "a uitat" să achite chiria pe șase luni citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian