Ciprian Tătărușanu / Foto: Sport Pictures

Exclusiv "Tătărușanu ar mai fi apărat încă patru ani la națională!" Patru nume de înlocuitori propuse de Florin Tene

articol scris de Digi Sport
20.11.2020, 17:59
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Florin Tene (52 de ani), omul care l-a antrenat timp de trei ani pe Ciprian Tătărușanu (34 de ani), e de părere că goalkeeperul lui AC Milan ar mai fi putut apăra încă patru ani poarta primei reprezentative. 

Tene e primul antrenor de portari cu care fostul căpitan al naționalei a lucrat la reprezentativa de tineret, în perioada în care selecționata U 21 era condusă de Florin Marin. Decizia lui Tătărușanu l-a surprins pe fostul portar de la Dinamo, Rapid și Steaua. 

Florin Tene: "Tătărușanu va avea șanse la Milan. Ar mai fi apărat încă patru ani la națională!"

"E unul dintre cei mai buni portari pe care i-a avut România după Revoluție, e greu de înlocuit, naționala a pierdut un goalkeeper foarte valoros. L-am cunoscut de când juca la Juventus București, un băiat dintr-o bucată. L-am pregătit doi ani la reprezentativa de tineret și un sezon la FCSB.

L-am convocat prima dată când eram la naționala de tineret alături de Florin Marin, la un meci în deplasare cu Turcia, unde n-a făcut un meci foarte bun, dar mi-am dat seama că are niște calități senzaționale.

Tătărușanu e un tip foarte serios, când lucram cu Emil Săndoi la naționala de tineret, am făcut un calcul și am realizat că era echilibru total între el și Pantilimon la capitolul meciuri jucate la tineret. E decizia lui și trebuie respectată, cred că mai poate apăra vreo patru ani și chiar va avea șanse la Milan. Ar mai fi apărat încă patru ani la națională! 

Dar e prea corect ca să țină locul ocupat! Mănușa a fost aruncată, acum să vedem reacția lui Niță, Radu, Bălgrădean, Vlad... Iar referitor la tineri, îl felicit pe Adi Mutu și pe băieți pentru calificarea obținută la Campionatul European", a declarat Florin Tene, pentru digisport.ro.

Reperele carierei pe care a avut-o Tătărușanu la echipa națională

Ciprian Tătărușanu a debutat pentru echipa națională de seniori pe 17 noiembrie 2010, acum 10 ani și două zile, într-un meci amical cu Italia, încheiat 1-1, cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică a României.

Au urmat alte 72 de meciuri în poarta ”tricolorilor”, dintre care trei la un turneu final, Euro 2016, când a fost integralist cu Franța, 1-2, Elveția, 1-1 și Albania, 0-1.

Cu 73 de meciuri jucate pentru România, Ciprian Tătărușanu este pe locul 17 în clasamentul all-time al selecțiilor, la egalitate cu fostul selecționer Cosmin Contra.

Tătărușanu, al doilea portar care se retrage în ultimele luni

Ciprian Tătărușanu este al doilea portar care alege să se retragă de la echipa națională în această toamnă.

În luna septembrie, la scurt timp după prima acțiune cu Mirel Rădoi selecționer, Silviu Lung, legitimat la Kayserispor, a anunțat că a decis să pună punct carierei la echipa națională.

Etichete: ciprian tatarusanu , florin tene , retragere tatarusanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Un antrenor din Premier League a întrebat de Gigi Becali

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Citeşte şi

Ciprian Tătărușanu, umilit din nou în Arabia Saudită! A ajuns la 74 de goluri încasate în acest sezon

Andrei Burcă și Florin Tănase, înfrângere la scor de neprezentare. Ciprian Tătărușanu, victorie în Arabia Saudită

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”