Macedonia de Nord - România / Foto: captură Digi Sport

Video Macedonia de Nord - România 23-31. Tricolorele s-au calificat în Grupele Principale. Unde s-a făcut diferența

articol scris de Digi Sport
09.11.2022, 20:29
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

România a câștigat clar meciul cu Macedonia de Nord, scor 31-23 (13-12), în Arena SC Boris Trajkovski din Skopje, în Grupa C, și s-a calificat în Grupele Principale de la EHF EURO 2022, transmis în direct pe canalele Digi Sport. 

Macedonia de Nord - România 23-31. Tricolorele s-au calificat în Grupele Principale. Unde s-a făcut diferența

Prima victorie a tricolorelor de la acest turneu final s-a datorat prestației portărței Daciana Hosu, aleasă MVP-ul meciului, dar și datorită Cristinei Neagu, autoare a 10 goluri.

Tricolorele, care veneau după eşecuri cu Olanda (28-29) şi Franţa (21-35), au reuşit să obţină calificarea în faza următoare, printr-o victorie conturată în repriza secundă.

România s-a aflat la cârma jocului şi în prima parte, în care gazdele nu au reuşit să conducă niciun moment, dar au egalat în câteva rânduri. România a avut în min. 21 prima oară un avantaj de trei goluri, 11-8, dar la pauză diferenţa a fost de doar un gol.

În actul secund, echipa antrenată de Florentin Pera a reuşit desprinderea pe tabelă, după o serie de intervenţii remarcabile ale portarului Daciana Hosu (cea mai bună jucătoare a meciului), completate de atacuri fructificate de Cristina Neagu & co. În min. 41 s-a înregistrat pentru prima oară o diferenţă de cinci goluri în favoarea României, 22-17, ecartul final fiind de opt goluri, 31-23.

Cristina Neagu a marcat 10 goluri

Cristina Neagu a marcat 10 goluri, Sonia Seraficeanu 5, Eliza Buceschi 3, Ana Maria Tănasie 3, Crina Pintea 3, Sorina Grozav 3, Bianca Bazaliu 2, Lorena Ostase 2.

Daciana Hosu a încheiat cu 10 şuturi apărate (procentaj de 43,48%), în timp ce Yuliya Dumanska a parat 5 şuturi (38,46%).

Pentru gazde au înscris Sanja Dabevska 7 goluri, Simona Madjovska 6, Sara Ristovska 3, Jovana Sazdovska (Dunărea Brăila) 3, Leonida Gichevska 2, Monika Janeska 1, Emilijana Rizoska 1.

Jovana Micevska a avut 5 intervenţii în poartă (21,74%), iar Marija Jovanovska 4 (23,53%).

Meciul a fost arbitrat de sârboaicele Vanja Antic şi Jelena Jakovljevic, iar delegaţi EHF au fost croata Lidija Bojic-Cacic şi norvegianul Oeyvind Togstad.

În clasament, Franţa ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Olanda, 4 puncte, România, 2 puncte, Macedonia de Nord. Primele trei clasate se califică în grupele principale cu punctele obţinute în întâlnirile directe (România va porni cu zero). Celelalte trei echipe care vor completa grupa a doua principală vor proveni din Grupa D (Muntenegru şi două echipe dintre Polonia, Germania şi Spania).

Campionatul European - EHF EURO 2022 are loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

România a participat la toate ediţiile Campionatului European cu o singură excepţie (2006), cel mai bun rezultat fiind medalia de bronz din 2010. La ediţia precedentă, din 2020, România s-a clasat pe locul 12.


Macedonia de Nord - România 23-31. Tricolorele s-au calificat în Grupele Principale. Unde s-a făcut diferența

UPFATE FINAL! Macedonia de Nord - ROMÂNIA 23-31

UPDATE Ora 20:21. Min. 53 - Macedonia de Nord - România 20-27. Cristina Neagu a marcat al 10-lea ei gol din acest meci, de departe fiind cea mai bună jucătoare de pe teren. Dar, în repriza a doua, ”împinse de la spate” de un public românesc admirabil, sportivele lui Florention Pera au făcut legea pe semicerc și au adus lucrurile pe făgașul normal. 

UPDATE Ora 20:03 - Min. 40 - Macedonia de Nord - România 16-20. În partea a doua, mult mai atente, elevele lui Pera par a fi din nou la pupitrul întâlnirii.

UPDATE Ora 19:54 - A început repriza a doua.

UPDATE Ora 19:39. PAUZĂ! Macedonia de Nord - România 12-13. Sportivele noastre, cu Neagu singura în zi de grație, conduc la pauză, dar diferența putea fi mai mare dacă nu apăreau erorile din apărare și din atac.

România - Macedonia / Foto: captură Digi Sport

UPDATE Ora 19:24. Min. 22 - Macedonia - Nord - România 8-11. Fetele noastre, antrenate de către Florentin Pera, controlează ostilitățile și par a se desprinde și pe tabelă. 

UPDATE Ora 19:14. Min. 12 - Macedonia - Nord - România 3-3. După mai multe rătări ale fetelor noastre, macedonencele au egalat.

UPDATE Min. 8 - Macedonia de Nord - România 1-3. Handbalistele noastre încep ușor-ușor să impună ritmul partidei.

UPDATE Ora 19:05. Min. 5 - Macedonia de Nord - România 1-1. Selecționata noastră evoluează cu cea mai bună formulă. Neagu a marcat primul gol al meciului. 

UPDATE Ora 19:00. A început partida. Lovitura de start le-a aparținut sportivelor din Macedonia de Nord.


După înfrângerile cu Olanda, 28-29, şi cu Franţa, 21-35, jucătoarele lui Florentin Pera (42 de ani) nu trebuie să piardă meciul cu Macedonia de Nord, una dintre gazde, alături de Slovenia şi de Muntenegru.

"Este un meci foarte dificil şi foarte important pentru noi. O să luptăm până la capăt şi sperăm să ne calificăm mai departe", a declarat Sorina Grozav, una dintre cele mai în formă jucătoare ale României. 

România-Macedonia de Nord, Live Video 19:00, Digi Sport 1. Egal sau victorie ca să mergem mai departe

După a noua înfrângere la rând, suferită în faţa Franţei, naţionala de handbal întâlneşte acum gazda Macedonia de Nord, în ultimul meci din grupă, decisiv pentru calificare.

"Tricolorele" au câştigat de patru ori la rând cu adversarele din această seară, dar acum vor juca în faţa unui public ostil. La ultima întâlnire directă, anul trecut, am învins la 15 goluri diferenţă.

Româncele au şi şansa egalului în ultimul meci din grupă, pentru a reuşi calificarea în Grupele Principale, unde ne vom ăncrucişa cu echipele calificate din Grupa D.

Macedonia de Nord nu are nici ea niciun punct după primele două partide, dar golaveraj mai slab decât noi. Avem - 15, în timp ce adversarele au - 25. Chiar dacă ne vom califica cu zero puncte mai departe, pentru că ar conta doar cele câştigate cu echipele calificate, este important că trecem de grupă.

Norvegia, Croaţia, Ungaria, Suedia, Danemarca, Slovenia, Muntenegru, Franţa şi Olanda sunt calificate. Cinci echipe se luptă pentru trei locuri

Grupele A şi B şi-au desemnat echipele care continuă competiţia. Norvegia, Croaţia şi Ungaria au obţinut biletele pentru Grupele Principale, în timp ce în Grupa B avem o situaţie incredibilă, cu Suedia, Danemarca şi Slovenia calificate cu câte 4 puncte şi despărţite de golaveraj.

Din grupa noastră, Franţa şi Olanda sunt calificate şi vor fi urmate de România sau de Macedonia de Nord, iar din Grupa D, Muntenegru merge mai departe, iar Polonia (două puncte, golaveraj -1), Germania (două puncte, golaveraj -2) şi Spania (0 puncte, golaveraj - 8) au şanse pentru următoarele două locuri.

România-Macedonia de Nord, 19:00, Digi Sport 1. Meciul va fi şi pe aplicaţia Digi Sport, şi pe siteul digisport.ro

Etichete: cristina neagu , campionatul european de handbal , ehf euro 2022 , sorina grozav , video romania macedonia de nord


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Atunci și acum! Cum a sărbătorit FCSB titlul în 2015 și ce s-a întâmplat după 9 ani de așteptare

Exclusiv Gigi Becali a găsit noul fundaș stânga de la FCSB! E din România: ”Am vorbit în iarnă”

Video ”Aoleu, Doamne!”. Ce a spus Valentin Crețu despre viitorul său la FCSB, după ce a cucerit titlul

Un jucător de la FCSB a ajuns în presa din străinătate, după ce a devenit campion în SuperLigă

Citeşte şi

Tatăl Cristinei Neagu a murit. CSM București: ”Strângem rândurile alături de căpitanul nostru!”

"Mi-e scârbă și îmi ajunge!" Mihaela Evi anunță că se retrage după "mizeria" de la meciul de sâmbătă

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”