Decizie istorică? Ce s-ar putea întâmpla cu Europeanul de handbal după haosul din Franţa

09.12.2018, 09:29
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Protestele de la Paris dau mari bătăi de cap organizatorilor Campionatului European de handbal feminin și, în această perioadă, se analizează posibilitatea ca semifinalele şi finalele să se mai dispute în capitala Franţei. 

Sâmbătă, la Nantes, ar fi trebuit să se dispute meciurile Suedia - Franţa şi Serbia - Rusia, însă acestea au fost mutate duminică, când România va juca împotriva Olandei.

Protestele vor continua în fiecare sâmbătă, cel puțin o lună de zile

La Paris s-au anunţat manifestaţii în stradă în fiecare sâmbătă, pentru cel puţin o lună de acum încolo. Într-un bilanț provizoriu, anunțat sămbătă de Le Figaro, se arată că deja s-au înregistrat un număr de 30 de răniți dintre care 3 agenți de ordine.

În aceste condiţii, se pune în discuţie organizarea în bune condiţii a fazei finale a Campionatului European. După jocurile din cele două grupe principale, cele mai bune 6 echipe rămase în competiţie vor urma să se deplaseze la Paris, unde vineri, 14 decembrie, în Accor Hotels Arena, fosta Paris Bercy, sunt programate semifinalele, dar şi meciul pentru locurile 5-6.

Două zile mai târziu, pe 16 decembrie, ar trebui să se joace finala mică şi cea mare. Rămâne de văzut ce măsură va lua Federaţia Europeană de Handbal, preşedintele Michael Wiederer anunţând că se va urmări cu mare atenție securitatea jucătoarelor, dar şi a spectatorilor.

Problema este una complexă, pentru că organizatorii au vândut deja multe bilete, iar echipele au deja programul stabilit. 

La Nancy, unde România joacă meciurile din grupa principală II, e liniște

În nord-estul Franţei, la Nancy, acolo unde naţionala României va disputa partidele din grupa principală II, e liniște. "Tricolorele" au efectuat ultimul antrenament înaintea partidei cu Olanda, în sala unui liceu din localitate, iar duminică dimineaţă fetele lui Ambros Martin vor avea un program mai liber. 

Clasamentul grupei României de la Campionatul European

Primele două meciuri din Grupa II principală s-au disputat deja. Germania a învins Spania, cu 29-23, și ibericele nu mai au nicio șansă de a accede în semifinale. La rândul ei, Norvegia a învins Ungaria fără drept de apel, 38-25. În acest moment, România, Olanda și Germania au câte patru puncte.

Meciul dintre singurele echipe care pornesc cu patru puncte în grupele principale, Olanda şi România, va fi duminică, de la ora 19:00, la Nancy, şi va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: campionatul european de handbal feminin , campionatul european de handbal , meciuri handbal , proteste franta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Alex Băluță a fost aproape de un transfer la 15.000 de kilometri de București: ”Eram convins să merg acolo”

Singurele două echipe din La Liga care nu au felicitat-o pe Real Madrid pentru câștigarea titlului

Sergiu Hanca a răspuns acuzațiilor de blat din Petrolul - FC Botoșani: ”Niște mizerii. Asta arată valoarea oamenilor”

Mihai Rotaru i-a dat replica lui Gigi Becali

Citeşte şi

"Mi-e scârbă și îmi ajunge!" Mihaela Evi anunță că se retrage după "mizeria" de la meciul de sâmbătă

Campionatul European de Handbal din Danemarca. Franța - Norvegia, finala competiției. Programul ultimei zile

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Pe ce loc a urcat Simona Halep în clasament, deși nu a jucat, și ce poziție ocupă rivala Sorana Cîrstea citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dan Șucu îi dă replica lui Șumudică. Vrea un mare antrenor român citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”