Cristina Neagu,la EHF Euro 2020 / Foto: Profimedia

Şansele României la Olimpiadă scad dramatic după ce Muntenegru a spulberat Norvegia. Azi se joacă România-Norvegia

articol scris de Digi Sport
20.03.2021, 08:33
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

România va întâlni Norvegia în această seară, de la 20:30, iar meciul se anunţă teribil de greu pentru echipa noastră. Rezultatul din partida Muntenegru-Norvegia, scor 28-23, complică foarte rău calculele noastre. 

Am ajuns la Podgorica, acolo unde Dedu şi Laslo au întâmpinat greutăţi, cu gândul să batem gazda Muntenegru pentru că Norvegia este considerată mult prea puternică.

Dacă România bate Norvegia mergem alături de Muntenegru la Olimpiada din Japonia

Se presupunea că nordicele vor învinge şi Muntenegru, dar Radicevic, Klikovac, Mehmedovic şi celelalte cunoştinţe ale noastre din campionatul României au infirmat orice calcul al hârtiei şi au obţinut o victorie care, în mare măsură, le asigură calificarea!

În aceste condiţii, România ar trebui să învingă Norvegia diseară în meciul care poate fi urmărit în format Live Text pe digisport.ro, ora 20:30, pentru a merge sigur la JO Tokyo. 

Calificarea poate veni chiar şi în urma unei înfrângeri, dar ar trebui ca apoi să batem Muntenegru, duminică, de la ora 17:00, la o diferenţă şi număr de goluri care să ne ajute la clasamentul în trei. Ceea ce ar fi foarte, foarte greu după ce gazdele turneului au pus cinci goluri între ele şi Norvegia, iar o înfrângere a noastră diseară ne-ar obliga să plecăm de la minus la meciul decisiv.

Cum se califică România la Olimpiadă

  • câştigă cu Norvegia
  • termină la egalitate cu Norvegia şi pierde cu Muntenegru la mai puţin de 5 goluri
  • pierde cu Norvegia şi câştigă cu Muntenegru, iar în clasamentul final avem un golaveraj mai bun decât una dintre adversarele de la Turneul Preolimpic

Cristina Neagu simte că la Tokyo poate participa la ultima sa Olimpiadă. Mesajul selecţionerului Adi Vasile

Înaintea deznodământului din meciul disputat vineri seară la Podgorica, tricolorele, în frunte cu Cristina Neagu, erau optimiste. Iar selecţionerul Adi Vasile este încredinţat că echipa se poate califica doar dacă va fi unită precum o haită de câini.

"Îmi doresc foarte mult să ajung la încă o ediţie a Jocurilor Olimpice, pentru că simt că ar fi ultima la care aş putea participa. Această presiune a existat întotdeauna în ultimii ani. Eu cred că cheia acestui turneu preolimpic va fi echipa şi felul în care fetele se vor mobiliza. Sunt convinsă că vom avea lucrul ăsta.

Ar fi o bucurie mare pentru toţi românii. Sper că toţi cei de acasă ne ţin pumnii, ştim că toţi românii îşi doresc ca echipa naţională de handbal să ajungă la Jocurile Olimpice, vrem să simţim această energie să ne împingă de la spate şi să dea Dumnezeu să stau la această masă după cele două meciuri şi să fim cu toţii bucuroşi", a spus Cristina Neagu (32 ani), citată de Agerpres.

"Eu sunt convins că suntem capabili să înţelegem însemnătatea momentului şi că suntem într-un moment în care trebuie să avem foame aceea de rezultat, să fim ca nişte câini în teren, ca o haită care este nonstop unită. În mintea mea nu există niciun moment că am putea pierde, nu am frici, nu îmi e teamă de nimic.

Cred că avem o foarte mare foame de rezultate. România a fost încercată în ultimii doi ani, cu cazurile de dopaj şi de COVID, aşadar există o foarte mare foame de rezultate", a declarat selecţionerul Adi Vasile, la Podgorica.

Muntenegru-Norvegia 28-23

Selecţionata Norvegiei, campioana europeană en titre, a fost învinsă clar de reprezentativa Muntenegrului, cu scorul de 28-23 (13-12), vineri, în prima zi a turneului preolimpic de handbal feminin de la Podgorica.

Gazdele au dominat galonata reprezentativă scandinavă de la un capăt la altul al meciului, reuşind să se desprindă după pauză, când au condus şi la şase goluri.

Pentru învingătoare au marcat Djurdjina Jaukovic 7 goluri, Jovanka Radicevic 6, Andrea Klikovac (CSM Bucureşti) 4, Ema Ramusovic 4, Matea Pletikosic 3, Majda Mehmedovic 3, Itana Grbic 1.

Golurile formaţiei Norvegiei au fost reuşite de Malin Larsen Aune 4, Henny Ella Reistad 3, Nora Mork 3, Sanna Charlotte Solberg-Isaksen 3, Marit Rosberg Jacobsen 2, Stine Ruscetta Skogrand 2, Stine Bredal Oftedal 2, Veronica Egebakken Kristiansen 2, Marit Malm Frafjord 1, Kari Skaar Brattset Dale 1.

Norvegia are în palmares două titluri olimpice, trei mondiale şi opt europene.

Etichete: romania muntenegru , cristina neagu , romania norvegia , turneu preolimpic handbal , adi vasile


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Video CSM București se pregătește de ”meciul sezonului”! Adi Vasile a tras semnalul de alarmă înainte de partida cu Metz

Tatăl Cristinei Neagu a murit. CSM București: ”Strângem rândurile alături de căpitanul nostru!”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă