Închisoarea Wandsworth, locul în care a fost încarcerat fostul tenismen Boris Becker / Foto: Profimedia

Condiții grele pentru Boris Becker în închisoare. “Una dintre cele groaznice din Marea Britanie”

articol scris de Digi Sport
03.05.2022, 11:40
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Fostul tenismen german Boris Becker (54 de ani), câștigător a șase trofee de Grand Slam, a fost condamnat la închisoare, fiind găsit vinovat în procesul cu privire la falimentul personal.

Boris Becker, într-o închisoare "foarte violentă" din Anglia

Boris Becker a primit o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru că a ascuns bunuri în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, pentru a evita plata datoriilor.

Judecătoarea Deborah Taylor a anunțat că Boris Becker va executa doar jumătate din sentință, apoi va fi eliberat condiționat.

Boris Becker este încarcerat la închisoarea Wandsworth, aflată la doar 3,2 kilometri de arenele de la Wimbledon, turneu pe care neamțul l-a câștigat de trei ori.

Închisoarea a fost construită acum 170 de ani, fiind considerată una dintre cele mai aglomerate din Marea Britanie.

Potrivit presei engleze, capacitatea închisorii a fost depășită, iar condițiile nu sunt optime.

“Șobolani, violență exacerbată, consum de droguri, iar deținuții nu ies din celule timp de 22 de ore. Așa arată viața în închisoarea supraaglomerată care este noua casă a lui Boris Becker. Sunt 1.300 de deținuți, iar închisoarea a fost sancționată pentru consumul de droguri și pentru problemele psihice suferite de mulți deținuți.

Este considerată una dintre închisorile groaznice din Marea Britanie. Între 2020 și 2021, la Wandsworth, gardienii au folosit forța în 1295 de cazuri”, relatează "The Mail on Sunday".

Galerie Foto

Boris Becker se află într-o aripă a închisorii în care sunt doar 6 dușuri pentru 86 de celule. Fostul tenismen german trebuie să stea aici cel puțin 15 zile înaintea de a putea fi transferat la o altă închisoare, de minimă securitate.

Cineastul Chris Atkins, fost deținut la Wandsworth, a declarat că este o închisoare “foarte violentă”.

Un alt deținut celebru al închisorii Wandsworth a fost poetul și dramaturgul irlandez Oscar Wilde.

Boris Becker poate fi instructor de fitness la închisoare

Pe perioada detenției, Boris Becker are dreptul să muncească, iar un fost guvernator al închisorii a dezvăluit că germanul poate fi instructor de fitness după gratii.

"Sălile de sport sunt foarte populare în închisori, este un loc de muncă pe care mulţi deţinuţi şi-l doresc”, a declarat Jerry Petherick pentru The Sun.

Boris Becker, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a declarat falimentul personal în 21 iunie 2017, din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Potrivit BBC, Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare, conform Legii Insolvenţei. Instanța din Londra l-a condamnat la închisoare pentru înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea averii şi ascunderea datoriilor.

Avocatul lui Boris Becker, Jonathan Laidlaw, a spus în fața instanței că acest proces i-a distrus complet imaginea fostului tenismen german, care va avea probleme să facă rost de bani pentru a trăi.

“Reputația lui este la pământ. Nu va mai putea să găsească nicio sursă de venit, niciun job. Va fi nevoit să se bazeze pe actele de caritate ale unor oameni, pentru a putea să supraviețuiască”, a spus Laidlaw, potrivit CNN.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Boris Becker, care a câştigat 49 de trofee într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care este acuzat.

Etichete: boris becker , becker , inchisoare , boris becker inchisoare , wandsworth


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Marius Șumudică s-a întâlnit cu Dan Șucu și a tras concluzia despre acționarul Rapidului: ”Vă spun doar atât”

Live Score&Video Chelsea - Tottenham 1-0, ACUM, Digi Sport 1. Chalobah a deschis scorul. Drăgușin, pe banca de rezerve

Exclusiv ”Ce a avut FCSB anul acesta în plus?”. Fostul jucător al roș-albaștrilor a rostit doar trei cuvinte

Claudiu Keșeru e convins, după ce FCSB a câștigat titlul: ”E momentul să plece”

Citeşte şi

Trei ani de închisoare pentru o petardă. Sancțiune drastică primită de un suporter

Câți ani de închisoare riscă suporterul care a aruncat o petardă la un meci din Germania: se află deja în arest!

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”