Grupul DIGI, partener media al Special Olympics România la Jocurile Mondiale de la Berlin 2023

articol scris de Digi Sport
29.05.2023, 15:06
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Grupul DIGI susține, în calitate de partener media, participarea delegației Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară de la Berlin, cel mai mare eveniment sportiv incluziv din lume care se va desfășura în perioada 17-25 iunie 2023. 31 de sportivi români vor concura, sub îndrumarea antrenorilor, la 9 discipline sportive: tenis de masă unificat, tenis de câmp, baschet unificat, bocce, înot, role, gimnastică, judo şi atletism.

Astfel, în perioada 17-25 iunie, 7000 de sportivi cu dizabilități intelectuale din toate colțurile lumii vor intra în competiția mondială de la Berlin, la 26 de discipline sportive, cu scopul de a obține o mai mare recunoaștere și acceptare a persoanelor cu nevoi speciale în societate, menite să insufle încredere și bucuria de a trăi.

Există peste 200 de milioane de persoane cu dizabilități intelectuale (PDI) în întreaga lume, dintre care aproximativ 130.000 în România. Practicarea unui sport îi ajută să-şi descopere abilităţile fizice şi sociale, să-şi îmbunătăţească starea de sănătate, să devină mai independenţi și integrați social.

Fondată în 1968, Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței.

Prin intermediul parteneriatului cu Special Olympics România, Grupul DIGI sprijină dezvoltarea prin sport a tinerilor cu nevoi speciale care, prin determinare și perseverență, depășesc convențiile și provocările, devenind o reală sursă de inspirație și un factor important de incluziune pentru comunitate.

Ne bucurăm să participăm la a 27-a ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics, organizate în acest an la Berlin și să avem printre susținători Grupul DIGI, prin Digi FM, Digi Sport 1 și digi24.ro. Cel mai mare eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale reunește 190 de delegații din toată lumea, iar Special Olympics România va demonstra încă o dată ce înseamnă pentru noi mentalitatea de campion: determinare, toleranță și bucuria de a-ți depăși limitele.

Prin expunerea oferită de Grupul DIGI, sperăm că abilitățile BRAVILOR noștri sportivi vor fi cunoscute de un public și mai larg, lucru care ne bucură și ne onorează“, a declarat Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România.

La ediția precedentă organizată în 2019 la Abu-Dhabi, echipa României a câștigat 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz) la opt discipline sportive.

Despre Fundația Special Olympics din România

Fundația Special Olympics din România a fost înființată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mișcării sportive internaționale Special Olympics. FSOR contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale, oferindu-le șansa de a-și descoperi și dezvolta potențialul și calitățile sportive prin intermediul programelor de pregătire și al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului.

În cei aproape 20 ani de la înființare, Special Olympics România a contribuit la integrarea socială a peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale, ajutându-i să devină membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

Etichete: grupul digi , fundația special olympics din românia , special olympics jocurile mondiale de vară de la berlin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un nou bluff marca Gigi Becali! Cum arată primul 11 al FCSB-ului la meciul cu Universitatea Craiova

Video UTA Arad - FCU Craiova 3-1. Echipa lui Mircea Rednic a câștigat play-out-ul! Oltenii tremură la retrogradare

Oficial În plin sezon, o echipă din SuperLigă a făcut primul transfer

Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”