Imagine din Quito, capitala statului Ecuador/ foto: Getty Images

”Imaginile alea sunt reale!” Clipe dramatice pentru străinii din Ecuador, unde victimele COVID-19 sunt abandonate pe străzi

03.04.2020, 19:11
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Pandemia de coronavirus se face simțită intens și în America de Sud, unde Ecuador este cea mai lovită țară. Din cauza virulenței infecțiilor, statul cu 17 milioane de locuitori are cea mai mare rată a mortalității de pe continent. În cazul orașului Guayaquil, al doilea ca mărime din țară, numeroase decese se încheie pe stradă, unde victimele COVID-19 sunt abandonate zile întregi de autoritățile copleșite de răspândirea virusului.

”Serviciile funerare din Ecuador s-au prăbușit din cauza focarului de coronavirus. Oamenii au fost obligați să adune cadavrele de pe străzi pentru ca autoritățile să le acorde atenție”, transmite o jurnalistă locală, de la Telemetro Reporta. 

Coronavirus | Secvențe cumplite pe străzile din Ecuador. Mărturiile unui fotbalist argentinian

Leandro Vega (23) este unul dintre străinii care trăiesc clipe grele în Ecuador. Fotbalistul argentinian joacă la Emelec, club chiar din Guayaquil, și confirmă scenele dramatice care au circulat în toată lumea, pe rețelele de socializare. ”Imaginile alea sunt reale. Oamenii care au murit sunt lăsați pe străzi, pe trotuare, în case.

Este înfricoșător ce se întâmplă. Pare SF, dar nu vor să ridice decedații de pe străzi. Nu putem crede ce vedem, este groaznic. Teroare este ceea ce experimentăm”, a povestit sportivul pentru publicația Clarin, din Argentina.

Jucătorul se teme pentru el și familia sa, mai ales după ce un cunoscut a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Iar dacă s-ar îmbolnăvi, știe că nu ar putea să meargă la spitalele locale, depășite complet de situație. ”Personalul medical nu mai face față, spitalele sunt în colaps. Bolnavii stau acasă, pentru că nu mai sunt paturi disponibile”, a explicat Leandro Vega.

Coronavirus | ”Oamenii tineri au prioritate în spitale, medicii nu le dau șanse bătrânilor!”

Ecuador nu testează cetățenii de coronavirus decât dacă aceștia au simptome clare. Chiar și cei care au avut contact cu persoane depistate cu COVID-19 sunt ignorați, din cauză că nu există suficiente teste.

”Oamenii tineri au prioritate în spitale față de cei bătrâni, pentru că medicii nu le dau prea multe șanse celor din urmă”, a mai spus fotbalistul argentinian, șocat de ceea ce trăiește și nu se gândea că ar fi posibil cu două săptămâni în urmă, când în Ecuador s-a instituit carantină totală.

Un alt fotbalist argentinian, de origine americană, aflat în Guayaquil, Michael Hoyos (28 de ani), descrie situația dramatică din oraș cu un film horror. ”Sunt imagini de impact, puternice. E atât de trist să vezi asemenea secvențe în viața reală”, a declarat jucătorul, pentru publicația argentiniană La Nacion.

Coronavirus | Situația la zi în Ecuador

Potrivit specialiștilor, Ecuador nu a atins încă vârful epidemiei, așteptat în următoarele săptămâni, spre finalul lunii aprilie. Experții spun că situația critică din țară se explică prin lipsa investițiilor în sistemul de sănătate, precum și pe nerespectarea carantinei impuse de autorități.

Pe 3 aprilie, Ecuador avea 3.163 de infectări cu coronavirus. 120 de persoane depistate pozitiv cu COVID-19 și-au pierdut viața. Primul caz din țară a fost înregistrat pe 29 februarie. Pe 17 martie, oficialitățile au luat decizia să instaureze carantină totală.

Potrivit datelor oficiale, 70% dintre infectările cu COVID-19 sunt concentrate în regiunea Guayas și în capitala ei, Guayaquil. Lenin Moreno, președintele Ecuadorului, a recunoscut recent că numărul celor care au coronavirus ar putea fi mult mai mare.

Etichete: guayaquil , covid-19 , ecuador coronavirus , leandro vega , victime coronavirus , decese coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
HARTĂ Cod galben de ploi torențiale în 14 județe. Zonele vizate de avertizare

ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea. Potrivit meteorologilor, 14 județe sunt vizate duminică de un cod galben de ploi torențiale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a urcat în studio și a dezvăluit dialogul cu soția, care l-a convins să revină după patru ani: ”Luminița, Luminița”

Exclusiv Viitorul antrenor al lui Dinamo, anunțat în direct

Real Madrid a început discuțiile pentru starul de 110.000.000€

Foto Darius Olaru n-are dubii: a spus cine a câștigat ”duelul outfit-urilor” și i-a descris ținuta în două cuvinte

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”