Jessica Shuran Yu în acțiune la Oberstdorf, Germania, în 2017/ foto: Profimedia

”Mă bătea până la carne și nu aveam voie să plâng!” Mărturisirile care au zguduit sportul: ”Era dezumanizant și umilitor”

24.07.2020, 18:33
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Patinatoarea Jessica Shuran Yu (19 ani) a zguduit lumea sportului cu dezvăluirile făcute despre abuzurile la care a fost supusă în țara natală, China. Sportiva, care concurează pentru Singapore, a mărturisit că antrenorul ei a început s-o bată de la 11 ani.

Shuran Yu: ”Mă bătea până ajungea la carne!”

”Când se enerva, adică de fiecare dată când făceam cea mai mică greșeală, mă punea să întind mâna. Uneori mă bătea de mai mult de zece ori pe zi, până când ajungea la carne”, a povestit patinotoarea, participantă la Mondialul din 2017, de la Helsinki.

”Mă bătea și cu lama de la patină. Chiar dacă sângeram după, nu aveam voie să mă spăl. Trebuia să închei antrenamentul, ca să nu-l supăr”, a mai zis Yu, pe contul ei de Instagram.

Galerie Foto

De două ori campioană națională a statului Singapore și câștigătoare a medaliei de aur la Jocurile Asiei de Sud-Est din 2017, Jessica Shuran Yu a povestit că antrenorul ei din China le jignea mereu pe patinatoare. Le numea ”grase””leneșe”, ”proaste” sau ”inutile”.

”La 14 ani eram la pubertate și mă descurcam greu cu săriturile, pentru că luam în greutate. Atunci eram lovită cu lama în picior și pusă să încerc din nou. Nu aveam voie să mă spăl sau să plâng”, a mai zis sportiva.

”Am fost umilită, era dezumanizant”

Jessica Shuran Yu a povestit că toate aceste abuzuri aveau loc în fața celorlalți patinatori. ”Am fost incredibil de umilită, așa că nu am putut spune asta niciunui adult, de la școală sau de la federație. Era dezumanizant! M-a făcut să mă simt atât de mică”, a continuat patinatoarea.

Tânăra născută la Beijing a decis să mărturisească toate ororile după ce a văzut un documentar despre abuzurile sexuale la care erau supuse gimnaste din America și din Marea Britanie.

Deși nu a fost obligată să țină diete stricte, Yu era insultată dacă se îngrășa. ”Odată am fost pedepsită pentru că salata a venit într-o farfurie mare și avea sos... Au fost momente în care îmi doream să fiu anorexică”, a mai spus sportiva.

Dezvăluirile lui Jessica Shuran Yu vin în contextul în care, în ultima perioadă, mai multe sportive au acuzat abuzuri similare, atât în China, cât și în alte țări asiatice. 

Etichete: violenta , patinaj , abuz , jessica shuran yu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul

Ash Putnam a povestit într-un clip postat pe TikTok că a fost supărată și frustrată după ce un lanț de magazine de îmbrăcăminte nu a angajat-o, presupunând că din cauza tatuajelor pe care le are.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fanii lui Tottenham au răbufnit după eșecul cu Arsenal! Îl cer pe Drăgușin în primul 11: ”E cel mai bun”

Exclusiv Gigi Becali pune ”piciorul” în prag la FCSB. Mesaj pentru ”Haralamb”, Pintilii și MM Stoica

S-a autopropus la Barcelona și i-a anunțat pe catalani cât trebuie să plătească pentru transferul său: ”De atât e nevoie”

Un moldovean i-a dat replica lui Ciolacu, după ce a spus că ”Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți!”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”