Chivu a rememorat perioada în care România a pierdut barajul cu Slovenia, în 2001. Foto: Getty Images

Marele regret al lui Cristi Chivu și ce scor ar schimba în favoarea României: "Din când în când mi se întorc în minte"

22.11.2018, 10:37
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Cristi Chivu, 38 de ani, ar vrea să dea timpul înapoi și să joace cu România la un Mondial. Fostul capitan al tricolorilor, în prezent antrenor la Inter Milano U14, a acceptat provocarea Eu Sunt 12 și a ales meciul căruia i-ar schimba rezultatul, pentru care ar renunţa la majoritatea trofeelor cucerite. În tricoul României, Chivu a jucat la două Europene, dar nu s-a calificat la niciun Mondial.

"Am regretul că nu am participat la campionatul mondial. Spuneam că sunt puține regrete în fotbal și le număr pe degete, iar o neparticipare la Mondial este unul dintre ele. Acum, dacă trebuie să și explic, barajul cu Slovenia e unul dintre marile regrete pe care le port în suflet și care din când în când mi se întorc în minte.

Aș renunța la multe trofee pentru o participare la Mondial. Nu, la Liga Campionilor nu, dar aș renunța la multe trofee și aș renunța la multe lucruri pentru o simplă participare, că despre asta vorbim, cu mici posibilități de a câștiga un trofeu. Dar e unul dintre marile mele regrete.

Dacă m-aș putea întoarce în timp, să schimb un scor, m-aș întoarce la Slovenia - România, 2-1. Și am avut posibilitatea, mai ales în prima repriză. Dar din păcate am fost puțin naivi și am pierdut acel meci. Și în retur puteam să câștigăm, dar presiunea rezultatului, faptul că trebuia să marcăm - cu trecerea timpului am devenit agitați - ne-a costat acel contraatac și acel gol. Dar asta e fotbalul. Din păcate, noi am fost de partea celor trimiși să își șteargă lacrimile de la ochi.

Generația noastră putea mai mult. Putea avea și mai mult noroc, dar sigur putea mai mult decât a făcut-o. Așa a fost destinul acelei generații, cu doar o calificare la Euro 2008, dar per total puteam mult mai mult”, a declarat Cristi Chivu pentru Eu Sunt 12.

România a ratat prezența la CM din 2002 după barajul cu Slovenia

În urmă cu 17 ani, tricolorii antrenați atunci de Gică Hagi au terminat preliminariile pe locul al doilea, după reprezentativa Italiei. A urmat apoi un baraj în dublă manșă cu Slovenia, în care România era favorită certă, fiind și cap de serie. În echipa noastră evoluau jucători aflați la cluburi importante, precum Chivu (Ajax), Munteanu (Wolfsburg), Contra (Milan), sau Adi Ilie (Valencia).

La Ljubljana, România a condus cu 1-0, din minutul 26, după golul lui Marius Niculae și echipa lui Hagi se aștepta să tranșeze calificarea încă din meciul tur. Acimovic a egalat însă înainte de pauză, în minutul 41, iar după pauză slovenii au dat lovitura prin Osterc, unul dintre cei mai rudimentari jucători aflați pe teren.

Tur: Slovenia - România 2-1

Echipa României: Stelea - Iencsi, Popescu, Miu ('89 Pancu), Chivu - Contra, Sabău ('84 Roșu), Ghioane, Mutu, Munteanu - Ilie ('84 Ghioane), Niculae

Actualul selecționer, Cosmin Contra, ne-a dat speranțe în retur

În returul de pe Ghencea, 25.000 de oameni au umplut stadionul și au făcut o atmosferă extraordinară. Tricolorii au dominat copios, dar nu au putut să înscrie până la pauză. Oaspeții au deschis suprinzător scorul, prin Rudonja, în minutul 55, care a reușit, de altfel, singurul său gol pentru echipa națională.

Cosmin Contra a egalat în minutul 65, cu un șut excelent, dar România nu a mai avut forța să ducă meciul în prelungiri, în ciuda faptului că Slovenia a fost forțată să se baricadeze într-o defensivă totală.

Slovenia s-a calificat, astfel, la primul ei turneu final din istorie, în Coreea și Japonia.

Retur: România - Slovenia 1-1

Echipa României: Lobonț - Contra, Popescu, Miu ('78 Mihalcea), Chivu - Ghioane ('59 Ganea), Sabău, Mutu ('59 Pancu), Munteanu - Ilie, Niculae

Cristi Chivu, primul trofeu în calitate de antrenor la Inter Milano

Numit în această vară antrenor al echipei U14 a lui Inter Milano, fostul internaţional român Cristian Chivu a reuşit să câşige, în luna septembrie, primul său trofeu în calitate de tehnician.  Echipa de juniori pregătită de Cristian Chivu s-a impus în Memorialul Graziano Peretti, care a inceput pe 29 august. Chivu a urmat cursurile de la Coverciano și a făcut astfel primul pas spre visul său de a deveni antrenor.

Inter Milano a trecut de Venezia cu 2-0, a pierdut cu 2-3 contra celor de la Citadella, apoi a câştigat meciurile cu Atalanta din sferturile de finală ale competiţiei, respectiv FC Barcelona (4-0) în semifinale.

În finala, grupa de copii antrenată de Chivu a învins-o pe Torino, cu scorul de 1-0.

Chivu a fost jucătorul lui Inter în perioada 2007-2014 și a adunat 168 de meciuri, în care a marcat trei goluri. În tricoul nerazzurrilor, acesta a câștigat trei titluri în Italia, UEFA Champions League, două Cupe ale Italiei, două Supercupe ale Italiei și un CM al Cluburilor.

Etichete: cristi chivu , romania slovenia , romania baraj , chivu antrenor , chivu regret


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Exclusiv Ce a spus conducerea Rapidului despre posibila venire a lui Cristi Chivu în Giulești

Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”