Laurențiu Reghecampf negociază rezilierea contractului cu Universitatea Craiova / Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Regretul lui Reghecampf după trei luni în Azerbaidjan

articol scris de Digi Sport
22.09.2022, 15:42
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Laurenţiu Reghecampf (47 de ani) şi Universitatea Craiova s-au despărţit intempestiv în vară, înaintea reunirii echipei pentru startul sezonului.

Acţionarul Mihai Rotaru (50 de ani) i-a cerut lui Reghecampf să renunţe la Ţermure, unul dintre secunzi, antrenorul a refuzat şi până la urmă s-a ajuns la despărţire, cu o parte din clauza de reziliere plătită "principalului".

Reghe a semnat cu vicecampioana Azerbaidjanului un contract pe două sezoane şi după 7 etape se află pe locurile 1-2 la egalitate cu Qarabag, 18 puncte, dar cu un meci în plus faţă de contracandidata sa la cucerirea titlului.

Reghecampf regretă că n-a calificat echipa în grupele Conference League

Principalul regret al antrenorului român la noua sa echipă este că nu a reuşit calificarea în grupele Conference League, spre deosebire de Qarabag, campioana ţării, care se luptă cu Nantes, Olympiacos şi Freiburg.

Neftci a pierdut la mare luptă duelul cu Rapid Viena, în turul trei preliminar, după ce austriecii au marcat golul decisiv în minutul 112 şi au câştigat cu 2-0, după ce în tur pierduseră jocul de la Baku, 1-2.

În interviul acordat de Reghecampf pentru digisport.ro, antrenorul a vorbit, printre altele, despre vehiculata ofertă de la FCSB, situaţia în care se află Dan Petrescu la CFR Cluj, dar şi despre cum merg lucrurile la Neftci Baku, echipă pe care a preluat-o în iunie 2022.

  • 8 victorii şi 3 înfrângeri are Neftci Baku cu românul Laurenţiu Reghecampf pe bancă

Digi Sport: Nu eşti la prima experienţă în străinătate. Cum e in Azerbaidjan faţă de România şi faţă de Golf?
Laurenţiu Reghecampf: Este o experiența plăcută. Îmi pare rău că nu am avut suficient timp să pregătesc mai bine campania din Conference League.

Chiar dacă am pierdut greu la o echipă mai bine cotată, tot eliminare se cheamă. Încă nu pot spune multe despre fotbalul de aici, dar fiecare campionat are farmecul lui, iar eu sunt atras de astfel de experienţe.

Eşti mulţumit de cum merg lucrurile la echipă? Sunteţi pe locul 2, la egalitate de puncte cu Qarabag. Urmează chiar meciul cu principala voastră contracandidată la titlu.
Deocamdată suntem bine, am făcut un pas greşit și, da, urmează meciul contra celor de la Qarabag, unul care este special din toate punctele de vedere, e un derby.

Vedem la ce nivel suntem în primul dintre cele patru meciuri directe cu ei. Va fi unul cu foarte mulți spectatori și mult stres pe care sper să-l câștigam.

Cum se vede fotbalul românesc din Baku?
Suntem apreciați mai ales că în Azerbaidjan au jucat şi au antrenat mulți români.

Ţi-a trecut supărarea pentru modul în care s-a ajuns la despărţirea de Universitatea Craiova?
Nu am fost supărat, fotbalul este o afacere. Eu sunt bucuros că fanii olteni mă apreciază pentru fotbalul pe care l-a jucat echipa în perioada aceea. Acest lucru este important pentru mine.

Regreti ca ai preferat să ajungi la despărţire decat să renunţi la un om din staff, aşa cum ţi-a cerut Mihai Rotaru? Mai ales că respectivul, Ţermure, nu a rămas în echipa ta tehnică?
Nu contează motivul și nici nu mă deranjează ce declară Mihai (n.r. Rotaru). Patronul echipei are parte de respectul și de aprecierea mea.

Reghecampf susţine că în relaţia sa cu Gigi Becali nu pot exista negocieri

S-a scris că ai avut unele discuţii cu Gigi Becali în vară. Cât de aproape ai fost de o reîntoarcere la FCSB?
Nu am avut discuții cu Gigi despre preluarea echipei. Gigi Becali îmi este ca un frate, un prieten apropiat. Mereu discutăm despre multe lucruri și sfaturile lui mereu m-au ajutat!

Când am să vorbesc cu adevărat cu Gigi despre preluarea echipei, atunci să fiți siguri că am să fiu și antrenorul echipei. Eu nu negociez cu Gigi, mă cunoaște, mă știe, noi doi dacă lucrăm împreună nu nu o facem în urma unor negocieri, ci o facem din suflet!

Cum apreciezi toate discuţiile de la CFR Cluj în care este implicat Dan Petrescu?
Este antrenorul cel mai de succes din campionatul românesc şi mi se pare că oamenii uită foarte repede ce performanţe a făcut. Nu este ușor sa câștigi un Campionat. Sunt sigur ca echipa ar pierde un mare antrenor, însă în fotbalul românesc este posibil orice.

Pe cine vezi campioană în acest sezon în Liga 1?
Este greu să spun acum, după numai o treime din campionatul regulat. FCSB a avut un începus slab, dar până în play-off o să-şi revină. Craiova va juca un rol important, sunt sigur, dar, cum spuneam, e greu să dai un răspuns argumentat şi să indici o anumită echpă. Eu le urez succes tuturor.

Etichete: laurentiu reghecampf , neftci baku , reghecampf gigi becali , interviu reghecampf


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Cu siguranță nu va mai rămâne la Parma”. Care e ”prețul corect” al lui Dennis Man: ”Poate juca la orice echipă de top”

Exclusiv Surpriză! Echipa din SuperLigă care a cheltuit cei mai mulți bani: ”O sumă incredibilă”

Alertă la Farul! Gică Hagi are 3 jucători accidentați înainte de meciurile decisive pentru locul 2

Oficial ”Pintilii din Franța” a fost dat afară. Echipa plătea 25.000€ amendă la fiecare meci

Citeşte şi

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Laurențiu Reghecampf, la Rapid? Ce a răspuns antrenorul

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”