Video Salarii de toată jena pentru cei de la care așteptăm medalii olimpice și mondiale

27.07.2018, 15:25
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Membrii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST), în principal angajaţi ai federaţiilor naţionale sportive, au protestat împotriva inechităţilor salariale din domeniu, vineri, timp de două ore în care s-au aflat în grevă de avertisment, în faţa sediului Ministerului Tineretului şi Sportului.

Mitingul de protest face parte dintr-o serie de acţiuni ale SNST care se va încheia cu greva generală programată pentru 8 august.

Preşedintele SNST, Andy Nagy, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că protestul membrilor de sindicat a avut loc în toată ţara, nu numai în faţa MTS. "Astăzi am avut sute de angajaţi din domeniu care au protestat în toată ţara, nu numai la sediul MTS. Membrii noştri au protestat în faţa Direcţiilor Judeţene pentru Tineret şi Sport, a complexurilor sportive şi a cluburilor naţionale. La MTS au fost membrii noştri salariaţi ai federaţiilor sportive naţionale, adică de la canotaj, schi, judo şi aşa mai departe", a spus Nagy.

"Angajaţii federaţiilor sportive sunt şi mai năpăstuiţi decât noi, cei angajaţi la MTS, pentru că au salarii de 1.100 de lei net, faţă de 1.300. Şi la ei şi la noi sunt aceleaşi inechităţi salariale, nu se plătesc sâmbetele şi duminicile, nu se plătesc orele suplimentare, nimic. Nu este posibil. În 28 martie am avut o întâlnire la Ministerul Muncii şi ni s-a promis rezolvarea revendicărilor, dar până azi nu s-a mişcat nimic. E normal să existe nemulţumiri", a adăugat liderul de sindicat.

În urma protestului de vineri, Andy Nagy a avut o întâlnire cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran. "M-a chemat azi doamna ministru la o discuţie, dar numai pe mine, ceea ce nu mi se pare OK, trebuia să mergem mai mulţi. Dar am vorbit, mi-a spus că înţelege nemulţumirile şi că ea are toată deschiderea. Eu nu am nimic cu ministrul, chiar m-a primit de fiecare dată, dar întâlnirile nu au avut niciun rezultat. O respect pe doamna ministru, însă din toate revendicările noastre nu a rezolvat niciuna. Ieri am primit pe mail un document din partea conducerii MTS, un răspuns evaziv în care ni se transmitea că 'se lucrează'. Ce se lucrează? Nu e nimic concret. Oamenii vor rezultate pentru că altfel se opreşte tot sportul. Programul nostru de proteste continuă", a mai afimat Nagy.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), afiliat la Federaţia Publisind şi membru al Blocului Naţional Sindical, susţine că protestează în numele a peste 3.500 de salariaţi din Sport şi Tineret. Conform conducerii SNST, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1.300 lei net/lună.

Revendicările SNST sunt: egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016, reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, acordarea sporurilor - aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federaţiilor sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS, acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale, suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacante şi prelungirea contractului colectiv de muncă.

Programul acţiunilor de protest ale SNST va continua perioada următoare după cum urmează:

2 august - Grevă de avertisment, ziua a II-a, încetarea activităţii între orele 10,00-12,00 în Sport şi Tineret

2 august - Între orele 10,00-12,00 miting de protest la MTS, vor participa 400 de persoane din Bucureşti şi din ţară, protestul va fi urmat de un marş spre Camera Deputaţilor şi Guvern. O parte dintre protestatari vor pleca spre Parlament, iar alţii vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările, în acest interval, salariaţii din teritoriu protestează în faţa propriilor instituţii

8 august - Grevă generală, încetarea totală a activităţii în Sport şi Tineret până la soluţionarea revendicărilor.

Pe perioada grevei, angajaţii vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei, reprezentând cel puţin o treime din activitatea normală.

Etichete: mts , greva mts


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Un român de 36 de ani și-a pierdut un braț în timp ce încerca să fure banii dintr-un bancomat din orașul italian Cattolica, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv Suporterii lui Dinamo au mers la jucători la antrenament. Dialogul care a urmat

”A distrus și l-a amenințat”. Anunțul făcut de Florin Manea despre Radu Drăgușin a ajuns în Anglia

Elias Charalambous a numit echipa pentru care ”ar lăsa-o” pe FCSB: ”Atunci aș merge”

Dan Petrescu: ”Nu vrem să-l ținem aici!”. CFR așteaptă 7 milioane de euro

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM „Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”