Joe Lewis / Foto: Profimedia

”Sunt jenat” Miliardarul care deține Tottenham a garantat 275 de milioane de euro pentru a rămâne liber

articol scris de Digi Sport
25.01.2024, 14:36
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Joe Lewis (86 de ani) a pledat vinovat, după ce anul trecut a fost acuzat de tranzacții cu informații privilegiate.

”Sunt jenat”, au fost cuvintele a englezului a cărui familie deține o parte din Tottenham. 

Joe Lewis a pledat vinovat 

Chiar dacă în primă instanță a negat cele 19 capete de acuzare Lewis a recunoscut comiterea a trei fraude cu valori mobiliare și trafic de informații privilegiate. Miliardarul a dezvăluit că a transmis aceste informații piloților și prietenelor sale.

”Ca parte a acordului de recunoaștere a vinovăției, Lewis are dreptul de a face apel în cazul în care este condamnat la închisoare”, a anunțat avocatul său David Zornow, citat de The Sun. 

Lewis a fost acuzat în iulie 2023 că a transmis informații privilegiate despre companiile sale din portofoliu către doi dintre piloții, precum și prietenilor, asistenților personali și partenerilor sexuali.

”Sunt atât de jenat și îmi cer scuze instanței pentru comportamentul meu”, a spus miliardarul. 

Deși nu a pledat vinovat pentru celelalte 16 capete de acuzare, judecătorul a anunțat că le poate lua în calcul pentru viitoare sentință. Joe Lewis își va afla pedeapsa pe 28 martie. 

Miliardarului i s-a permis să rămână liber, după ce a primit o cauțiune de 275 de milioane de euro pe care a garantat-o cu iahtul său și o aeronavă privată. 

Condițiile cauțiunii sale îl împiedică pe Lewis să călătorească în afara Statelor Unite, să se îmbarce în iahtul său sau să călătorească cu aeronava personală, cu excepția cazului în care acesta va participa la o ședință de judecată.

Lewis se limitează la călătoriile între New York, Florida și Georgia, unde deține proprietăți.

  • Procurorii au spus că Lewis a cules informații privilegiate despre patru companii în care a investit prin fondul său speculativ și a dat bacșiș prieteni și asociați între 2019 și 2021.
  • În 2022, Lewis a cedat controlul clubului Tottenham, echipa la care evoluează acum Radu Drăgușin. 

Potrivit publicației Forbes, Joe Lewis are o avere cuprinsă între 5.15 și 5.87 de miliarde de euro

Joe Lewis deține opere de artă care valorează peste un miliard de lire sterline. El are diverse capodopere ale marilor artiști, precum Picasso, Chagall sau Matisse. În 2008, Lewis a cheltuit o sumă exorbitantă pentru o lucrare a lui Francis Bacon, Triptych, pe care a plătit 26,3 miloane de lire sterline.

Crescut în Londra, Joe Lewis a abandonat școala la vârsta de 15 ani pentru a lucra ca ospătar la cafeneaua familiei sale. La acea vreme, el avea un câștig mediu de 6 lire sterline pe săptămână.

A început apoi să-și deschidă primele afaceri în Londra, în special restaurante. Ulterior, în anii 60, a deschis primul "super club" din Londra, unde obișnuiau să concerteze Frank Sinatra, Diana Ross și Tom Jones.

Ulterior, Joe Lewis s-a implicat și în turism, însă a făcut-o timid. Mai întâi a vândut suveniruri turiștilor și i-a plimbat cu autocarul prin Londra, unde oprea la restaurante, printre care și la restaurantul său.

În 1979, Lewis și-a vândut afacerea pentru o sumă incredibilă la acea vreme, 30 de milioane de lire sterline și s-a mutat în Bahamas, din cauza regimului de taxe și impozite.

Acolo, în capitala Nassau, el a început afaceri pe piața de capital, la bursă, unde și-a mărit averea, de la zeci de milioane de lire, la sute de milioane. În septembrie 1992, averea lui Joe Lewis a depășit primul miliard de euro. Practic, el a devenit miliardar peste noapte, așa cum precizează sursa citată.

Etichete: tottenham , joe lewis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

OUT! Gică Hagi a anunțat că-l dă afară pe cel mai bine plătit jucător de la Farul. Lovitură și pentru FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB pregătește o schimbare pentru UEFA Champions League, cu Alex Chipciu protagonist

Exclusiv Lucescu i-a dat un sfat, dar Șucu l-a ignorat total! Rapid a ales exact genul de antrenor pe care Il Luce l-a exclus

”Telenovela” Joao Felix a ajuns la final: Barcelona a decis

Florin Răducioiu a spus totul. A descoperit cu un detectiv particular că este înșelat! Ce a urmat: ”Le tăia de gelozie”

Citeşte şi

Ange Postecoglou și-a atacat echipa, după înfrângerea suferită cu Manchester City: ”Bazele sunt foarte fragile”

Anunțul făcut despre Radu Drăgușin imediat după prestația din meciul cu Manchester City + Nota primită în presa din Anglia

PEROZO fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Momentul când o femeie prinde o cobră cu mâinile goale. Șarpele era pe punctul să o atace