Simona Halep este idolul Biancăi Andreescu în circuitul WTA

Bianca Andreescu a salvat-o pe Simona Halep o dată. Duminică trebuie să o facă din nou

16.03.2019, 09:57
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Bianca Andreescu, canadianca de numai 18 ani, a reuşit deja o performanţă imensă prin calificarea în finala turneului de aproape 10 milioane de dolari de la Indian Wells. Este singura jucătoare cu wild card din istoria turneului care a ajuns în ultimul act!

Pentru români, pe lângă mândria că Bianca are părinţii români şi a început tenisul la Piteşti, victoria sa în semifinala cu Elina Svitolina mai are o însemnătate. Simona a rămas pe locul 3 în clasamentul WTA şi poate rămâne acolo înainte de Miami doar dacă Andreescu o învinge şi pe Angelique Kerber, în finala de duminică, ora 22:00, în direct pe Digi Sport 2.

Bianca Andreescu (60 WTA) a învins-o pe Elina Svitolina (6 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-4 și a oprit-o pe ucraineancă pe locul 5 WTA. Cu o victorie, Elina ar fi urcat deasupra româncei. Iar duminică, Bianca trebuie să mai folosească eficient un cartuş. Dacă va câştiga Kerber, atunci va acumula 5.665 de puncte, iar Simona ar rămâne cu 5.457 de puncte. 

Angelique Kerber a învins-o în semifinale pe Belinda Bencic, scor 6-4, 6-2. În cazul în care va câștiga turneul de la Indian Wells, Kerber o va depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA.

Clasamentul WTA în timp real. Ierarhia va fi oficializată luni, în funcţie de rezultatele din weekend.

Pe ce loc poate ajunge Bianca Andreescu în clasamentul WTA

La Indian Wells, Bianca Andreescu este la un pas de o performanţă uriaşă. După un 2019 extraordinar, ea a urcat până pe locul 33 şi cu o nouă victorie poate ajunge pe 24! Chiar în spatele Jelenei Ostapenko. Ar deveni cea mai tânără jucătoare dintre primele 30.

Pentru prima oară între primele 60 din lume înainte de Indian Wells, Bianca Andreescu a avut o prestaţie uimitoare în California, totul culminând cu umilirea Garbinei Muguruza, 6-0, 6-1.

Bianca Andreescu va veni în România după Wimbledon

Bianca Andreescu a început tenisul în România, la 6 ani, şi pentru o scurtă perioadă părinţii ei veneau constant în ţară pentru antrenamentele puştoaicei. Ulterior ea a continuat să se pregătească în Canada, iar federaţia de acolo a introdus-o într-un program special.

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada din părinți români, la 16 iunie 2000. A a început tenisul la Piteşti, la 6 ani, unde a stat la bunici mai bine de doi ani, pentru ca apoi să își continue antrenamentele în Canada. Părinții ei au plecat în Canada imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea. Bianca se bucură de o susţinere imensă în România pentru că fanii au adoptat-o imediat şi se bucură la fiecare victorie a sa.

"Wow, e incredibil, sunt uluită. Nu credeam să mi se întâmple asta din România. Să fiu atât de iubită de români. Jumătate dintre încurajări le primesc din România, iar jumătatea cealaltă din Canada. Românii sunt însă mai pasionați de tenis și mai pătimași. Căldura lor se simte mai mult. Pentru mine e minunat să am două țări alături de mine", a declarat, recent, Bianca Andreescu pentru Adevărul.

"După Wimbledon vrea să vin să îmi văd rudele. Mi-e dor de România, îmi place mult acolo. Îmi plac locurile, îmi plac oamenii", a mai spus Bianca pentru sursa citată.

Etichete: simona halep , angelique kerber , indian wells , elina svitolina , bianca andreescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”