Simona Halep și Serena Williams, la Wimbledon 2019, când românca a triumfat / Foto: Profimedia

Fanii Serenei Williams au lansat o petiție împotriva Simonei Halep, după ultimele acuzații de dopaj

articol scris de Digi Sport
20.05.2023, 08:36
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Simona Halep (31 de ani, locul 30 WTA) a fost acuzată de o nouă încălcare a regulamentului antidoping, din cauza unor “nereguli în pașaportul biologic al sportivei”, a anunțat Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Petiție pentru retragerea titlului câștigat de Simona Halep la Wimbledon

Simona Halep este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open, în august 2022.

În aprilie 2023, românca a lansat un apel către Federația Internațională de Tenis pentru a-i fi ridicată suspendarea și pentru a fi judecată în regim de urgență.

După cea mai recentă acuzație de dopaj, Simona Halep a emis un comunicat în care acuză ITIA de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia, deşi ea nu s-a gândit vreodată să folosească o substanţă interzisă.

Simona Halep a menţionat că aşteaptă audierea din 28 mai în cazul său de dopaj, la care speră că va avea parte de o comisie formată din judecători independenţi şi imparţiali.

Între timp, reacțiile au început să curgă pe rețelele sociale. S-au creat două tabere: cei care îi iau apărarea și o susțin pe Simona Halep; cei care o acuză și chiar o jignesc pe româncă.

O parte dintre fanii americancei Serena Williams au mers chiar mai departe și au inițiat o petiție împotriva Simonei Halep. Aceștia cer retragerea titlului câștigat în 2019 la Wimbledon.

Galerie Foto

În finala de la Wimbledon 2019, Simona Halep a învins-o pe Serena Williams cu scorul 6-2, 6-2.

“Să i se ia titlul câştigat la Wimbledon în 2019 pentru dopaj şi să i se dea Serenei Williams. E momentul să luăm atitudine”, a scris pe Twitter un susținător al jucătoarei din SUA.

Comunicatul prin care ITIA a acuzat-o a doua oară pe Simona Halep de dopaj

"Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep este acuzată de o nouă încălcare separată a Programului Anti-Doping pentru Tenis (TADP), în legătură cu nereguli în pașaportul său biologic (ABP). (...)

Acuzația suplimentară de constatare a unui rezultat advers la pașaport s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al doamnei Halep de către un grup de experți independenți în materie de ABP.

Această acuzație este separată și se adaugă la acuzația existentă privind Roxadustat, din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a doamnei Halep", se arată în comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

Simona Halep: "Mă simt neajutorată în fața acestei hărțuiri"

„Din octombrie, de când am fost acuzată de către ITIA de suspiciune de dopaj, am trăit cel mai rău coșmar prin care am trecut vreodată în viața mea.

Nu doar că numele meu a fost pătat în cel mai rău mod cu putință, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, pe care nu o înțeleg, de a dovedi că-s vinovată, în condițiile în care eu nici măcar nu m-am gândit VREODATĂ să iau o substanță interzisă.

Am încercat în două rânduri să am oportunitatea de a fi judecată de un Tribunal Independent, iar ITIA a găsit constant motive să amâne această audiere.

Acum, că am determinat cu certitudine că am fost victima unei contaminări, au venit cu această așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care au studiat testele mele de sânge au determinat cu certitudine că sângele meu e perfect normal.

Mă simt neajutorată în fața acestei hărțuiri și a acestei motivații a lor de a demonstra că-s vinovată de ceva ce nu am făcut. Încă o dată, toată viața mea am fost cu totul împotriva oricărei idei de a trișa. Nu e ceva ce se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru la care pot spera în acest moment este să am în sfârșit posibilitatea de a avea acces la un tribunal independent și imparțial, care să-mi dea șansa să îmi demonstrez nevinovăția.

Am încredere totală în justiție și abia aștept să pot să îmi susțin cazul la audierea mea care e programată la finalul lunii mai, după câteva amânări obținute de ITIA.

Susținerea celor dragi, a lumii tenisului și a fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez zi de zi și să lupt pentru adevăr. Nu pot să vă mulțumesc tuturor suficient pentru asta”, a transmis Simona Halep.

Etichete: wimbledon , serena williams , wta , simona halep , dopaj , simona halep dopaj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

Reacția lui Bogdan Lobonț, după Rapid - Universitatea Craiova 1-2: ”Eu știu ceea ce s-a întâmplat”

Citeşte şi

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”