Irina Begu a lovit cu racheta un spectator la Roland Garros, din greșeală / Foto: Profimedia

Incidentul cu Irina Begu în prim-plan la Roland Garros ar putea schimba regulamentele tenisului. Ce modificări sunt propuse

articol scris de Digi Sport
27.05.2022, 15:27
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) s-a calificat în turul trei de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA), scor 6-7 (3), 6-3, 6-4, la capătul unui meci în care românca a riscat să fie descalificată.

Într-un moment de nervozitate, de la începutul setului decisiv, Irina Begu și-a aruncat racheta și, din suprafața de joc, a ajuns în tribună, unde a lovit un copil. Arbitrul a chemat pe teren supervizorul WTA și doar intervenția părinților micului spectator a salvat-o pe jucătoarea din România de descalificare.

Galerie Foto

Incidentul în care a fost implicată Irina Begu ar putea schimba regulamentele tenisului

În prezent, regulamentul prevede că jucătorii pot fi descalificați doar în cazul în care un sportiv provoacă vătămări corporale arbitrilor, copiilor de mingi sau spectatorilor, prin aruncarea rachetei, a mingii sau a oricărui obiect.

Cum părinții copilului atins de racheta Irinei Begu i-a informat pe oficiali că cel mic este doar speriat, meciul a continuat cu un avertisment pentru Begu și a 63-a jucătoare a lumii s-a impus în fața Ekaterinei Alexandrova, care s-a plâns la rândul său de clemența arbitrului.

Gestul româncei de a lovi un spectator a fost involuntar, însă cazurile în care jucătorii își aruncă rachetele sunt tot mai dese. Astfel, spaniolii de la AS susțin că ar putea fi introdus un pasaj în regulament în care să scrie că sportivii pot fi sancționați cu pierderea unui game sau a unui set, în cazuri asemănătoare celui în care a fost implicată Begu.

Anunțul organizatorilor de la Roland Garros, după ce Irina Begu și-a aruncat racheta

"După ce și-a pierdut serviciul (la 0-2 în setul 3), în timp ce mergea spre banca sa, Irina Camelia Begu a dat cu racheta de pământ în apropierea băncii și aceasta a ricoșat în zona spectatorilor. Racheta a aterizat în tribună și l-a șters pe un tânăr spectator.

După ce inițial s-a speriat, spectatorul s-a dovedit a fi ok. Supervizorul Grand Slam-ului a discutat cu părinții care erau cu fiul lor și aceștia au confirmat că acesta era nevătămat. Conform procedurilor, un avertisment pentru comportament nesportiv i-a fost acordat jucătoarei", se arată în comunicatul emis de Roland Garros.

Irina Begu, prima reacție după ce a lovit un copil cu racheta la Roland Garros

Irina Begu a recunoscut că este dezamăgită de maniera în care a reacționat și a transmis că este prima dată când trece prin așa ceva.

A fost și este în continuare un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat.

Eu iubesc copiii enorm și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului.

De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.

A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta... A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine”, a declarat Irina Begu, pentru Eurosport.

Etichete: roland garros , irina begu , regulament tenis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Video Sorana Cîrstea - Alexandra Eala 6-3, 6-7 (6-8), 6-4. ”Sori” e în turul 3! Irina Begu - Madison Keys 6-7 (3-7), 6-7 (6-8)

Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”